Дали сте задоволни од животот во туѓина?

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Истото двајцата го зборат, буквално истото, а се расправаат меѓу себе :)

Иначе ние ако не се цениме, незнам кој народ се цени како нас. Ние сме преценети и пребендисани и препаметни и се со пре. Тоа е вооедно најголемиот проблем во нашиот менталитет, зошто сме преценети и мислиме дека Светот се врти околу нас. И затоа пунтер ќе констатира дека избегал од Македонија неможејќи да го поднесе менталитетот, каде Македонецот знае се за секаде. Еве примери милион на форумов, бил во Америка, збори како е во Германија. А Германија само на картата ја видел. Или прошетал 15 дена и сета ја разбира, од систем од плати, администрација, буквално од се.
Овие потемнети букви треба секој да ги прочита. За жал тоа е вистината. Само човек кога ќе искочи надвор од својата земја кога ќе ги види другите народи какви се тогаш ќе може да сумира дали ние сме вредни и работливи. Затоа и нема никаков напредок сите овие години, цело време секој се прави дека знае се без прво да го прочита другото мислење и да се поправи ако е грешка.

За азијците секој си има различно мислење. Мене искрено англичаните и германците ми се број 1 нации. Го имаат целиот свет покорено и рушат се пред себе на секаков план.

Кинезите немаат некои посебни вредности ( зборам за во 21 век, не за нивната историја и култура ). Единствен народ што би го издвоил од азија се јапонците. Не сум знаел никогаш ама имаат такви вредности што резултира во перфекција на секое поле.
Многу случаеви ќе видете како прават харикири зошто не успеал човекот во својот бизнис, живот, достоинство или верба во својата жена. Кога ние ќе дојдеме до тоа ниво тогаш ќе можеме да збориме дека сме некој и нешто.

Нашето достигнување до сега е црешовото топче кое којзнае дали пукнало до сега. За жалење сме...

Kajgana Shop

На врв Bottom