Дали сте задоволни од животот во туѓина?

Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
702
Браво за сопственио бизнис. Сигурно е тешко, да миеш чинии за заработка не викам не. Ако не знае човеко јазик, ептен ќе му е тешко. Ќе се навикне, ама ќе му е мачно и тешко.

Мојта најголема грижа за странство е ако работеш на саатнина, ни у странство ни у Македонја ќе се збогатеш. Таа саатнина ќе ти покрива трошоците, и ќе си над миниумо, ќе живуркаш само...

Затава повеќе ме интересира шо е така поризично (без саатнини), ама па се зимат повеќе пари (нешто како бизнис, ово, оно). Колку е тешко да се започне такво нешто там? Има ли бирократски плетканици?
Па така. Погоре само тоа ми беше поентата - да укажам дека не е стандрад да биде лесно да се снајдеш и да имаш убава работа.

Некои саатнини убаво плаќаат, као маж ми у Форд што работи. Ама пак треба да се земе во предвид какво трошоци се има. Коли, куќи, деца, милион други сметки, јадење, цигари итн итн. Бизнис не гарантира правење пари. Треба да си паметен и да знаеш што да отвориш и како да се маркетираш и локација, локација, локација.

Бирократски плетканици нема ко што е дома во МК.

Член од
17 јануари 2014
Мислења
15
Поени од реакции
0
Еј дечки да не има некој сега скоро заминат заминат за Германија со бугарски пасош да кажи некое искуство?

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Јас сум моментално во Австралија. Сменив средина , луѓе , цел начин на живеење. Секој си брка своја работа, секој си живее живот каков што сака. Огромни пари ќе си има тој што работи, го бива за тоа и се труди да направи повеќе. Од миење садови како некој може да очекува голема печалба?

Такада сите работи си лежат како што треба. Поубав живот и подобар стандард од Македонија, најнормални работи можат да се дозволат, што во Македонија само некој ги сонувал. Тој што си работи ќе може да си спечали а подоцна да ги потроши.

Тоа дека се плаќале парите со крв или дека имало работа од утро до ноќ се глупости истрескани. Можам да кажам дека во Македонија повеќе можат да те задржат прекувремено и да не те платат неголи овде. Јас знам многу луѓе што и во Македонија работат 2 работи па вадат некако 2 плати, такада тоа зависи од човекот ако приоритет во животот ти се парите можеш да се снајдеш некако со 2 работи.

Обично луѓето кога ќе се навикнат на убава средина мислат дека така било и во Македонија, затоа после 3-4 месеци сакаат да се вратат дома, а кога ќе се вратат ќе се сетат убаво дека не било во Македонија толку розево како што мислеле. Секој може за себе да си збори колку заработува, нема генерално правило дека ако живееш во странство ќе спечалиш пари. На мрзливите луѓе и злато да им дадеш пак ќе бидат сиромашни.

Итар Пејо

Слободен Радикал
Член од
10 октомври 2011
Мислења
738
Поени од реакции
660
Јас сум моментално во Австралија. Сменив средина , луѓе , цел начин на живеење. Секој си брка своја работа, секој си живее живот каков што сака. Огромни пари ќе си има тој што работи, го бива за тоа и се труди да направи повеќе. Од миење садови како некој може да очекува голема печалба?

Такада сите работи си лежат како што треба. Поубав живот и подобар стандард од Македонија, најнормални работи можат да се дозволат, што во Македонија само некој ги сонувал. Тој што си работи ќе може да си спечали а подоцна да ги потроши.

Тоа дека се плаќале парите со крв или дека имало работа од утро до ноќ се глупости истрескани. Можам да кажам дека во Македонија повеќе можат да те задржат прекувремено и да не те платат неголи овде. Јас знам многу луѓе што и во Македонија работат 2 работи па вадат некако 2 плати, такада тоа зависи од човекот ако приоритет во животот ти се парите можеш да се снајдеш некако со 2 работи.

Обично луѓето кога ќе се навикнат на убава средина мислат дека така било и во Македонија, затоа после 3-4 месеци сакаат да се вратат дома, а кога ќе се вратат ќе се сетат убаво дека не било во Македонија толку розево како што мислеле. Секој може за себе да си збори колку заработува, нема генерално правило дека ако живееш во странство ќе спечалиш пари. На мрзливите луѓе и злато да им дадеш пак ќе бидат сиромашни.
So sreka neka ti e drugar i prenesi im na nasite tamu da ne placat po mizerlacive od cudesnava si zemja

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
So sreka neka ti e drugar i prenesi im na nasite tamu da ne placat po mizerlacive od cudesnava si zemja
Дајбоже да дочекаш нешто убаво и на твоја глава... Јас за тоа викам на кој му се плаче за македонија нека си ја посети, стварно никој не ги сака таквите гњаватори... Се ќе направи, песни ќе нарачува, ќе се јави на 1000 емисии само нема на 1 месец да си ја посети земјата... :)

I

Immigration man

Гостин
Дајбоже да дочекаш нешто убаво и на твоја глава... Јас за тоа викам на кој му се плаче за македонија нека си ја посети, стварно никој не ги сака таквите гњаватори... Се ќе направи, песни ќе нарачува, ќе се јави на 1000 емисии само нема на 1 месец да си ја посети земјата... :)
А каде си во кој град и како е со работа сметки живот ?

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Баш ми е мило, успеа да заминеш. Ајде со среќа во новата средина и се најдобро :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498

Блазе си ти, уживај си сега :)

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Баш ми е мило, успеа да заминеш. Ајде со среќа во новата средина и се најдобро :)
Фала ти , да си дочекаш и ти нешто убаво...[DOUBLEPOST=1394589017][/DOUBLEPOST]
Блазе си ти, уживај си сега :)
Рано е за уживање, ќе уживам по неколку години секој почеток е тежок :)

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Фала ти , да си дочекаш и ти нешто убаво...[DOUBLEPOST=1394589017][/DOUBLEPOST]

Рано е за уживање, ќе уживам по неколку години секој почеток е тежок :)
верувај самото тоа што не си во срединава и опкружен со македонштинава е уживање :))))

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
А каде си во кој град и како е со работа сметки живот ?
Доста е скап Сиднеј, доколку немаш убава работа тешко ќе сврзуваш крај со крај. Зборам да си сам , да исплаќаш куќа,кола и животни трошкови. Во Македонија тоа е невозможно да го направиш, само платата нема да ти биде доволна за да вратиш рата од кредит за куќа.

Како е со живот ќе ти каже секој посебно за себе, има од најсиромашни до најбогати. Се зависи што ти е приоритет во животот и дали сакаш да спечалиш. Јас овде немам видено вреден човек, што работи по 2 работи или прекувремено да биде сиромав. За мене сега е супер, со правилни одлуки за во иднина и насочување на кариерата се борам да ми биде супер и во иднина.

Некој ќе се жали од работата, некој ќе се смее на платата. Се зависи како гледаш на животот и колку трошиш, џабе ти е плата од 80,000 $ годишно ако трошиш 90,000 ... А има многу такви и пак неможат да сврзат крај со крај.

За споредба со Македонија нема. За да си направиш и живееш убав живот се огромни шансите.[DOUBLEPOST=1394589511][/DOUBLEPOST]
верувај самото тоа што не си во срединава и опкружен со македонштинава е уживање :))))
И тука не има не се секирај , хахаха. Да неможам да се пожалам, пошто многу работи се како што треба :)

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.416
Поени од реакции
9.052
abe eden merak sto e da si opkruzen so so nekoj od arapskiot sve ili aziskite pleminja , pa da ne pravam muabet nekoj pleminja od Afrika isfleni od nekoja poplava,...sto da ti kazam, milina, ne moze da se objasni,

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
abe eden merak sto e da si opkruzen so so nekoj od arapskiot sve ili aziskite pleminja , pa da ne pravam muabet nekoj pleminja od Afrika isfleni od nekoja poplava,...sto da ti kazam, milina, ne moze da se objasni,
Види ти Австралија дувло станала, а ние незнаеме. @FARANG оти не кажуваш вакви работи бе брат, сето арапи и црцни сте се наполниле :D

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Абе остај, не знаеш жива глава дали ќе извадиш. Се со зољи шетаат по улици може во глава да ти ја впери и толку од тебе.

Kajgana Shop

На врв Bottom