S
Stef Bachatero
Гостин
Aj idi procitaj ja filozofijata na nice i posle kazi mi impresii od nejze!!!
Поголем е процентот денес затоа шо повеќе е развиена науката и повеќе работи свеста, и повеќето се уверија дека човекот не настанал од кал.Razorblade Kiss напиша:Коментар мој-гласаат дека се атеисти оти сметаат дека да се биде атеист денес е кул
А први се пијанчат на празници и одат по цркви.
Не навредувам никој поединечно со ова.
Епа човекот безпрестано евоулира и осознава за себе, за своето потекло, и многу други работи. Всушност највеќе евоулира мозокот на човекот. Прочитав некаде "Во дејли њуз во САД даваат повеќе информации дневно отколку што еден човек знаел во XVIII век во целиот негов живот" тоа значи човекот се попаметен и попаметен станува. Дури имало и анкета спроведена во некои од универзитетите(за IQ да проверат) и таа анкета покажала дека во просек студентите имаат се поголем и поголем IQ.Samara напиша:Поголем е процентот денес затоа шо повеќе е развиена науката и повеќе работи свеста, и повеќето се уверија дека човекот не настанал од кал.
E ovdeka si greska teorijata od carls darvin propadna oti se dokaza deka majmunot i covekot nemet nisto zaednicko I ako bog ne go sozdal ke mi kazes koj ????procitaj pa ke mi kazes nema problem ke te cekam jas.I ti rekov cim taka mislis deka si nastanala kako majmun pojdi i pogledaj si gi tvoite predci vo zoloska i po moznost nahranigi frli im po edna banana ili kikiriki so ti znam so jadet tie.Smert напиша:Epa taka ubavo, prvo imalo ednokletocni organizmi, pa potoa povekekletocni, so tekot na vremeto se pojavuvale se poslozeni vidovi se do covekot kako najsovrseno i edinsveno razumno sustestvo (pa dobro ne se bas site razumni). Vo najkratki crti ti ja objasniv evolucijata. Izvini ako ne ja objasniv dobro, no evolucijata e proces koj trael milioni godini i ne moze bas da se objasni so edna recenica. I sto ste se fatile so tie majmuni, toa e samo eden cekor (predposledniot) od patot na evolucijata!?
E, koa sme vise kaj toa kako nastanala zemjata, zemi citaj malce geografija, ne mislam da si go trosam vremeto da ti objasnuvam.
Tocno e deka majmunite i lugeto imaat zaednicki predok. Toa e eden vid narecen australopitekus (ili vo prevod "juzen majmun"). A od sto nastanal toj ne znam, sum zaboravil i treba da proveram. Ama sigurno Bog ne go sozdal.
Во кое интервју го кажа тоа?liomkd напиша:i tocno Bog vo edna recenica ni kazuva:Gi sozdadovme planinite kako stolbovi.
Ајде кажими една работа која ја имаме заедничка со мајмуните???Samara напиша:Во кое интервју го кажа тоа?
И како тоа дека мајмуните и луѓето немаат ништо заедничко? Си видел мајмун?
Ќе ти кажам повеќе.IsusHristos напиша:Ајде кажими една работа која ја имаме заедничка со мајмуните???
И јас мислам дека немаме заедничко!IsusHristos напиша:Ајде кажими една работа која ја имаме заедничка со мајмуните???
опааа.....прекрши господова заповед!!! ајт бате во пеколот!liomkd напиша:Ti dzubre edno ke me rasplakas mene:pos2: Odi mor prvo vidise na so licis so ovie zborovi pa posle da prajs muabet so mene eto eden zbor i se pokazavte gagagaagaga nema veze pozdrav