Дали сме убава и модерна нација?

Dali sme ubava i moderna nacija

  • Da definitivno

    Гласови: 24 30,8%
  • Da donekade

    Гласови: 35 44,9%
  • Ne bas

    Гласови: 19 24,4%

  • Вкупно гласачи
    78
Член од
17 јуни 2008
Мислења
44
Поени од реакции
0
Mislam deka sme mnogu moderna nacija.Posebno stom pukne prolet ,leto niz ulicite e kako na modni pisti a i ubavi sme neli?
 

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
Ау да убавки сме си ние .. леле шо убавина има овде , чудо е .. ма зборови немам за тоа .. се манекени и манекенки се шетаат по градовите
 

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.296
Поени од реакции
45.868
Јок,ние сме ти Теранова-нација,можда ке бидеме дотерана нација кога нема да се облакаме сите исто,за убава шо знам,убава сме во споредба за комшииве сме плазма телевизор :)
 

Kvendolin

чупе од бурдите
Член од
24 март 2007
Мислења
1.003
Поени од реакции
75
СНе. Во Англија на пример воопшто не се замараат со убав изглед.Кога излегуваат не се грижат за тоа како ке се облечат и дали ке се нашминкат па излегуват најискулирано и гледаат да имаат добар провод.
Французите такуѓере. Таму жените не се фарбаат како нас од шесто. Во Франција можиш да видиш убаво облечени луге (или убаво дотеранки според мачедонски стандард) само во Кан, и тоа за време на филмскиот фестивал само. После не!
Е во Италија си се ко кај нас. Чизма висока, наводна елеганција итн.
Си сакат лугето женственост, на пример.
Американците се неинвентивни модерџии, а во Скандинавијата имате само андерграуд стил.
Кај нас работата е колку пари толку музика, ама барем си се трудиме.:pipi:
 

Таа

Утро
Член од
22 јуни 2008
Мислења
118
Поени од реакции
6
Mislam deka sme mnogu moderna nacija.Posebno stom pukne prolet ,leto niz ulicite e kako na modni pisti a i ubavi sme neli?
Најубави они. Дојдете да ве бубнам:back:
Офтопик, знам, ама морав.

Инаку, далеку (читај: далеку неколку светлосни години) сме од модните писти. Се трудат да бидат модерни, но во ретки случаи успева тоа. А и впрочем, во голема улога тука игра вкусот. Многумина, трудејќи се да бидат како од модни писти, резултираат со некои смешни комбинации. Во секој случај, можеме и подобро.
 
Член од
2 септември 2007
Мислења
2.155
Поени од реакции
176
Хм... прашањево...

Убави се тие што успеваат да си ги скријат недостатоците, а да ги истакнат убавите делови од телото. Не се убави тие што сакаат по секоја цена да бидат модерни. На пример, ставиле во два излога во трговски две кукли во жолто облечени, и сега ајдееее фуфлите сконтале дека уствари жолто било модерно и дека must-have бил аутфитот цели во жолто од венче до штикли. :tapp: И ај, излези една вечер во Колосеум или whatever, ќе добиеш впечаток дека праат Кајгана парти :)

Муабетот ми е, ние и да сме убава нација, не знаеме да го извлечеме максимумот од тоа. Се униформираме за да бидеме модерни, и со тоа стануваме во ништо посебни. Ќе бидеме “убави и модерни“ кога ќе го прифатиме и приспособиме на себе оној дел од трендот што ни одговара на стилот и на телото. А таквите се ретки!

Затоа, како и многу други индустрии, и “индустријата убавина и модерност“ ни е во развој. :helou:
 
Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Глупо прашање, ебаго, со извинение. Шо кур ќе генерализираме? Секоја нација, буквално секоја, има убави луѓе, како што има и грди.:toe:
 

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.489
Ај жити се најди ми убав геј/гејка па да правиме муабет:).

За убава нација можеби сме, имаме убави луѓе, ама за модерна не се сложувам. Како прво една главна кЛемка ако купи нешто од Теранова демек оригинал(нема везе тоа, ѓубрето од Европа кај нас го праќаат) потоа ќе видиш уште 10 од нејзино друштво го купиле тоа па за скоро време ќе го видиш и целиот град униформиран. Не знам луѓево кога ќе сфатат дека убаво е да си имаш свој стил и да се разликуваш од другите, а не да бидеш огледало на другите.
 

зунза

Модератор
Член од
27 јануари 2006
Мислења
3.301
Поени од реакции
59
Кома прашање. :vozbud:

Сме, во мојата средина на живеење во прегратките на кичот, а на 100 км од мене, има изделкани луѓе шо го виделе светот и знат шо е стил.
А за убај,убај сне. Само немам впечаток дека сме многу негувани,оти посува е климата тука. Ама здрави сме, и најадени,битното. :pipi:
 

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Па прво за убава нација дали сме па да искрено. Секој странец што ќе дојде кажува дека во Македонија живеат убави момци и девојки. Е сега може повеќе треба да внимаваме и да спортуваме отколку само кафе на кеј да пиеме и да се печеме на сонцето, али се повеќе се практикува тоа добро е.

А за дали сме модерни е тука мора да кажам дека се трудиме во границите на нашите можности. Е сега лошо што многумина сметаат тука дека модерен за да си потребно е да се облекуваш во брендовска облека. Ма џабе ти се пари ако човек нема вкус. Има луѓе што навистина се издвојуваат и се навистина модерни. Но има и такви кои "пратат" мода 100% на пример на плажа одат баш како манекенките од писта со 10кг шминка, 10 нараквици и ланичиња и се живи смешки, или во лето на 40 степени одат преку ден на штикли 12 цм, или мода е риги па се во риги ке облечат ко од затвор да излегле и сл. Но во секој случај има лица кои одлично комбинираат парчиња гардароба и се во тек со модата.
 
Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Џену Грл, Хелена Папаризу мене ми се свиѓа. Или наша е? :)
 

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Во поголем процент сме еден тон кичерај.
А за-тоа дали сме убави, претпоставувам се зборува за физичка убавина?! Убави сме ама кичот ве прави грди-ах глупави момчиња и девојчиња.
 

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
4.923
Поени од реакции
12.417
ubaj sme za ubaj. E sea za moda...imat nekoj so stvarno znaet da se skocket, ama mislam deka se malce tie...I mislam deka mnogu vnimanie obrnvime na to dali bila marka oblekata ili ne...ne mozit sekoj da si dozvolit marka... a vo drugive zemji, eve primer zemam holandija, ne im e tolku vazno kako se obleceni, tuku se oblekvet prakticno.... na primer tamu mozis i carsija da si izlezis bez sminka, a kaj nas edno sat vreme trajt sredvenjeto... i mislam deka trebit da sme poprirodni nekako...site se napraja vestacki i site se isti
 
Член од
17 јуни 2008
Мислења
30
Поени од реакции
2
Не сме модерна нација во смисла дека ги носиме висока мода. се облекуваме складно т.е. да ни одговараат боите. не ги цениме мн дизајнерските парчиња. се обидуваме да следиме некој тренд што сами го креираме. ако се облечеш во нешто специфично те гледаат демек во кој филм е ваа
 

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Јас, како и за секоја друга проблематика, и на оваа ќе се осврнам од индивидуален аспекАт. :pipi:

За толку бројна популација (да, дури и 2 миЉончиња е многу во случајов) не може да се зборува генерално. Имаме и убави и грди и дотерани и кичерајки и високи и ниски и дебели и анорексични и нормални и паметни и глупави и... се што може да биде психичка/физичка карактеристика.


не ги цениме мн дизајнерските парчиња.
Оооф, баш малограѓанска (е сега генерализирав и си ја побив горенаведената теорија за индивидуализмот) нација како нашата вечно во својот стремеж кон луксузот на европските трендови, и особено на оние на Ветената Земја Америка, струја нема да плати 5 години, ама ќе купи нешто што е марка и на што сите ќе му се восхитуваат. Пусто македонче, леб нема да јаде, ама ќе ја даде цела скромна плата на татко му на фармерки од Дизел.

Ги цениме дизајнерските парчиња, и повеќе отколку што заслужуваат. Пари се нема, за ценење лесна работа. :wink:
 

Kajgana Shop

На врв Bottom