Дали сме сите исти ?

• Креатор на темата NikolaMKD91
  • Време на започнување

la-loca

Immortal...
Член од
24 јули 2009
Мислења
2.545
Поени од реакции
1.252
Ондах ајде дојди сексај се со мене наместо со дечко ти, исто ќе ти се фати . Сите сме исти, шо има везе . :pos:
A женските различни се?
Зарем сите ги провери што кријаат меѓу нозе и ист им беше, или и тоа се гледа?

Ако да, до ширината е која од ептен напор веќе откажала и покажала непослушност во чувствувањето било каква разлика, па макар и минимална да е.
Ајдеее се јавија мажулињата со повредено его :pos: Ајт поздрав

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.633
Поени од реакции
31.842
Жена со повредено его размислува така :) Машко можи добронамерно да и сугерира на глупоста, на која може да врати со поголема глупост. Ако добро размислиме никнејмот е близок така да...

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.747
Поени од реакции
4.515
Се расфрлаш со зборови што сами по себе ама баш ништо значат и тука е стапицата. Исти, еднакви ?

Овие зборови се користат како споредба неможе сами да стојат. Заблудата за еднаквоста е широко распространета. Дали сме сите паметни? Не не сме има и глупави? Дали сме сите силни не има и слаби. Вообичаено кога се зборува за еднаквост се мисли на еднакви можности и права и толку точка.

Примерите со судијата и тезгаџијата се ок, но не ја прикажуваат целата слика. Барем според мене секој од нас има потенцијал за достигнување на големи нешта, но не секогаш патот по кој треба да одиме е очигледен. Сите поединци имаат некаква улога во целината, вообичаено сите имаат празнина во себе која други луѓе ја пополнуваат дури и да постојат „целосни/совршени“ поединци тие се сигурно некој минимален процент од целината.

Па така некој „неинтелегентен“ и „слаб“ човек можно е еден ден со своите дела да го спаси/промени твојот живот.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Напротив,горд сум бидејќи кога и да излезам на кафе и пиво мора да сретнам 2-3 бивши девојки

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
не дај боже да сме сите исти. подосадно место од земјава би немало во универзумов.
или ко во рајот, сите насмеано од уво до уво, весели, само убавини, ..... шта речи, досадно до смрт:sleep:

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Ни животните не се исти, камоли луѓето...
Како што убаво си вели чичко Орвел: Сите животни се еднакви, но некои се поеднакви од останатите.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.402
Поени од реакции
4.266
Најпрво мора да се разликува општествена и законска еднаквост. Општествена еднаквост не постои ниту може да постои ниту има потреба да постои. Ние сме тие што сме, општеството е такво какво што е, родителите ни се такви какви што се......... и во тој сплет на околности ние треба да се пронајдеме, да најдеме начин и согласно нашите способности да се позиционираме во општеството. Образованието треба да биде алатка за постигнување успех а со тоа и подобро позиционирање во општествената хиерархија која е неформална. Но образованието не е ниту смее да биде ништо повеке од знаење и само знаење кое ке ни помогне да успееме а никако тоа не е статус по дифолт. Незначи ако си магистар и дека по дифолт треба да имаш повисоко место во општеството или поинаков третман туку тоа значи дека поседуваш знаење од одредена област кое знаење треба да го искористиш за да стигнеш до подобра позиција. Никако не значи дека негој магистар е поспособен и позаслужен од некој тезгаџија и обратно. И двајцата својата способност треба да ја покажат. Друго е законската еднаквост која е формална работа. Пред законот сите сме еднакви но тоа е формалност и во голем дел утопија но таа законска еднаквост е нужна и тргнува од претпоставка дека сите сме луѓе и треба да имаме исти права и обврски пред законот што е исправно и тука нема простор за приговори освен ако не сакаш некој со титула др кој има кино карта за на балкон да ти се измоча врз глава бидејќи имаш титула мр и карта за партер..... Но формалната законска еднаквост добива своја корекција во реалноста каде луѓето согласно своите способности (а не според своето формално образование) различно се позиционираат во општеството па во преносна смисла има доста мочање врз главите на оние кои се општествено послабо позиционирани иако законски сите се еднакви.
Гласањето е посебна тема. Не одлучуваат гласачите туку медиумите и оние кои ги имаат парите и капиталот така да и гласот на магистерот и гласот на овчарот се фактички исти- не вредат ништо! Некој спомна и тоа е исправно- ако изборите решаваат тие ке бидат забранети...

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Quod ad ius naturale attinet, omnes homines aequales sun
Што се однесува до природните права, сите луѓе се еднакви

Но има и друго:
Ако некој ми рече дека сум ист, као директорите од Топлификација, лепотаните од регулаторна и зонашите, јас не само што ќе се навредам, туку и ќе го истепам.

Член од
16 март 2014
Мислења
118
Поени од реакции
174
Во право беше вчера Дивајдерот. Какви кадри излегуваат од факултетиве, може од километар да ги препознаеш. Не сме сите исти јас на пример носам хавајки женските носат хулахопки ебате беља. Или исти сме Господ не напрај исти. Ајт.

Благоев

The Spartan General
Член од
8 јануари 2014
Мислења
1.357
Поени од реакции
2.087
Не.
Ама еднакви можности за сите и не е така лоша работа. Па кој колку може, заради нееднаквоста. :)

N

NikolaMKD91

Гостин
Мислиш дека некој шо е факултетски образован дека повеќе вреди од некој без факултет?
Јас мислам дека секој треба да биде соодветно вреднуван според неговите способности, вештини и степен на образование. Но, сите да имаме еднакви можности . :)
не дај боже да сме сите исти. подосадно место од земјава би немало во универзумов.
или ко во рајот, сите насмеано од уво до уво, весели, само убавини, ..... шта речи, досадно до смрт:sleep:
Нели ? :D Замисли сите жени да беа еднакво убави, со ист карактер и начин на размислување . Сеедно ќе ти беше која ќе земеш . :D

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

На врв Bottom