Дали сме сами во вселенава?

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
973
Јас мислам дека не сме сами премногу е голема вселената за да сме сами

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.971
Поени од реакции
143
Јас мислам дека не сме сами премногу е голема вселената за да сме сами
se slagam so tebe nema sansa da sme sami na tolkava vselena.poozz
Вселенава е преголема така да мислам дека не сме сами
ne mislam da filozofiram me mrzi ali NE SME SAMI
Па многу јасно! :smir:

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Неможе да сме сами. Во толкав вселенски простор, не е можно да сме само ние. Негде, на друго место, има исти луѓе како нас, тие си имаат сопствен Сончев Систем и слично. Јас бар така размислувам.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Премногу отсечни и кратки одговори на прашањето дали сме сами во вселената, што според мене треба да бидат избришани но како и да е да дадам и јас едно мое видување и размислување околу ова. Вселена како вселена неистражен простор од страна на најголемото животно "човекот" и се уште со сигурност не може да се утврди дали сме или не сме сами. јавна тајна е во светот дека сме биле, сеуште сме и ќе бидеме посетувани од друга форма на живот за нас сеуште непозната. Имаше и изјава на еден воен пилот(ветеран) во врска со прашањето за постоење на НЛО, не ме држете за збор но изјавата беше нешто како: контакт со други суштества од вселената е остварен и факт е дека постои НЛО и живот надвор од планетата Земја, "тие" имале толку напредна технологија што доколку би биле непријателски настроени кон нас би не снемало за час и би не уништиле.
Колку е сето ова точно никој со сигурност не може да потврди зашто нели и доколку е така би се чувало ова во најголема тајност.
Зашто не би размислиле во насока дека ние сме само една играчка на некоја друга интелигентна цивилизација, некој неуспешен експеримент. Дека ние сме создадени од некој друг од некој кој постојано не набљудува и гледа како неговиот експеримент се развива?
Се додка човечки екипаж не се испрати во длабоката вселена, додека не се истражи барем дел од Сончевиот систем или пак посетите станат се почести и поинтензивни нема да бидеме сигурни дека сме сами во вселената.

R

RAYTHEON23

Гостин
ne ja poznavame dovolno vselenata a i zivotot(kako hemiski proces nasiot metabolizam na primer)moze da postoi zivot zasnovan na supstanci koi za nas se toksicni..pa taka da nema potreba da barame planeti koi imaat voda samo pa da da tipuvame deka na niv ima zivot....ama so ogled na sansite SE OBLOZUVAM DEKA IMA

Ајанта

Македонка
Член од
21 декември 2008
Мислења
580
Поени од реакции
37
Егоизмот кај луѓето е корисен бидејќи ако немаме доза егоизам нема да опстанеме, но дури и за луѓето би било премногу егоистично да мислат дека се единствени живи суштества во бескрајот на Универзумот. Ниту за миг не сум се посомневала дека не сме сами.

m.marko21

-STR8-
Член од
16 мај 2008
Мислења
1.177
Поени од реакции
75
Би било залудно во толкав универзум да сме само единствено ние живи суштества. И би било смешно да бараме други цивилизации слични на нас луѓето, како што ги претставуваат вонземјаните во филмовите.Така да сигурен сум дека постојат други живи суштества во вид кој неможеме и да си го замислиме, а и сигурен сум дека Nasa има откриено некакви информации но се и сешто не е за да се објавува во јавноста.А и на крај крај од каде знаеме ние каков е универзумот и тоа ни го кажуваат така на TV. Многу лесно може да се манипулира со народот.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Би ве замолил да престанете со глупости пишување, нема смисла да ве бришам, возрасни и разбрани луѓе сме.
Ако имате нешто саглам како мојот пост на почетокот за Дираковата формула напишете го, не ми лупајте работи од тип, сами сме не сме.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom