V
[vladimir]
Гостин
Шо си немал работа Ајнштајн со ова теоријаваАпсолутно е релативен. Или се десил или не се десил
Само теорија со многу варијации..
![Тапшање :tapp: :tapp:](/styles/default/xenforo/emot/tapp.gif)
Ај објасни ми како тоа се десил, не се десил, ќе се деси пошто не сфакам.
Шо си немал работа Ајнштајн со ова теоријаваАпсолутно е релативен. Или се десил или не се десил
Така, едноставно. Или се случил, или Не се случил туку се случило нешто сосема друго при создавањето на вселената..незнам шо не ти е јасно?[vladimir];2818993 напиша:Шо си немал работа Ајнштајн со ова теоријавами се гади веќе..
Ај објасни ми како тоа се десил, не се десил, ќе се деси пошто не сфакам.
Па теоријата на релативитет му е релативно точна..Абе и Ајнштанјн е релативно ОК типац...![]()
Ако се движиме по тој патерн на претпоставување, да, во ред, но само за момент да играме една хипотетичка игра и да речеме дека теоријата всушност се случила.Апсолутно е релативен. Или се десил или не се десил
Едноставно примерот тие е "Ако хипотетички кажам дека ѕидот е бел, што има релативно во мојата хипотетичка изјава?"Ако се движиме по тој патерн на претпоставување, да, во ред, но само за момент да играме една хипотетичка игра и да речеме дека теоријата всушност се случила.
Како тогаш ќе биде настанокот релативен?![]()
Доколку ти незнаеш за апсолутната вистина таа за тебе апсолутно не постои, односно ти дефинитивно незнаеш дали е апсолутна вистина.Апсолутната вистина апсолутно постои без разлика дали за тоа јас знам или не. Апсолутната вистина не зависи од тоа дали јас ја знам или не, едноставно е вистина.
Апсолутна вистина не зависи од мене. Тоа што јас го знам за вистина е моето знаење а моето знаење не може да биде апсолутно.Доколку ти незнаеш за апсолутната вистина таа за тебе апсолутно не постои, односно ти дефинитивно незнаеш дали е апсолутна вистина.
Од кого зависи апсолутната вистина? Од мнозинството? Мнозинството не создава вистина...Апсолутна вистина не зависи од мене. Тоа што јас го знам за вистина е моето знаење а моето знаење не може да биде апсолутно.
Од нигде не доаѓа и нигде не оди, само се претвара од една во друга енергија..Во ова време и во оваа димензија ,за мене апсолутна вистина е, дека се е енергија . Но, сепак има големо но , од каде доаѓа ,каде оди ,така да стремежот на секое суштество е да ја дознае ,кога и за кое време,тоа е голем прашалник и зависи од свесноста и спиритуалниот развој на секое суштество.
А што е апсолутна вистина и како тоа мнозинство да не создава вистина ако се 5 души што прават муабет за фудбал тогаш тоа е вистина.Од кого зависи апсолутната вистина? Од мнозинството? Мнозинството не создава вистина...
Сега ти ме убедуваш дека дрвото е зелено, али и се што е зелено е дрво.А што е апсолутна вистина и како тоа мнозинство да не создава вистина ако се 5 души што прават муабет за фудбал тогаш тоа е вистина.
Мене па не ми е јасно како не можеш да сватиш дека апсолутната вистина не е индивидуална односно во апсолутната вистина спаѓа и индивидуалната.Сега ти ме убедуваш дека дрвото е зелено, али и се што е зелено е дрво.
Така, убаво, мнозинството не ствара вистина..
Еве ти прост пример, влагаш во училница, вие сте 35 души да кажеме, професорот е еден а сепак тој е во право
Навистина ми е интересно како неможете да ми го докажете она во што верувате..
Еве ти тип: Гравитација!
Дали ќе веруваш ти во неа или не, дали си свесен за нејзиното постоење, таа делува на тебе, односно апсолутна вистина е дека е присутна насекаде во вселената, во помали или поголеми размери..![]()
За мене апсолутна вистина е дека апсолутната вистина не постои.Мене па не ми е јасно како не можеш да сватиш дека апсолутната вистина не е индивидуална односно во апсолутната вистина спаѓа и индивидуалната.
Навистина ми е интересно како неможете да ми го докажете она во што верувате..
Еве ти тип: Гравитација!
Дали ќе веруваш ти во неа или не, дали си свесен за нејзиното постоење, таа делува на тебе, односно апсолутна вистина е дека е присутна насекаде во вселената, во помали или поголеми размери..![]()
И сеа постои или не постои, или...?За мене апсолутна вистина е дека апсолутната вистина не постои.
Дали можеш ова да го спориш?
Ова е моја индивидуална апсолутна вистина..