Дали помагање на други луѓе е себичен чин?

NaTaLi

BabaSera pod Ste4aj
Член од
22 април 2006
Мислења
1.061
Поени од реакции
17
Mislam deka voopsto ne sum sebi4na. Nekogash i sama nae*uvam zatoa sto sum im pomagala na drugi lugje. Sama ne mozam da si go sredam zivotot, ali mozam da gi sreduvam tugjite zivoti. Stalno gledam na drugite da im bide dobro, gi soslusuvam tugjite problemi, ako mozam, im pomagam i da gi resat.. I koga nemam vreme za sebe, stalno naogjam vreme za drugite. Me meshaat vo svoite zivoti, i na kraj duri i ispagjam vinovna za neshto shto im se slu4ilo, ama pak ne mozam da gi odbijam koga kje pobaraat pomos. So da praam, dobri4ka sum :pipi: :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:
Aaa...sega se setiv, u 2 odd ednas bev sebi4na. Si kupiv 4okolatce, drugarka mi mi pobara kocki4ka, a ja ne i dadov. Ama posle, tolku me grizese sovesta, sto utredenta i kupiv celo 4okolatce :pipi: :icon_lol:
 

love

The one and only
Член од
2 мај 2006
Мислења
716
Поени од реакции
1
Se trudam da ne bidam sebicna,ama kako i sekoj covek jas sum ,na momenti.Ne poznavam apsolutno nesebicen covek,samo nekoi preteruvaat.Inaku,koga sum sebicna sum sebicna vo smisla so moite potrebi gi postavuvam pred tie na drugite,a ne sum sebicna da od zavist ili zloba ne sakam da im pomognam.
 

CuCeNcE

perfectly imperfect
Член од
19 јуни 2006
Мислења
1.878
Поени од реакции
7
nemozam da kazam deka nikad ne sum bila sebicna zaso znam deka sum bila!!!!sekoj coek e pomalku sebicen...
 
Ч

Чек Он Ит

Гостин
Епа јас не сум ама ни малку себична секад сум гледала прво за другите па после за мене и секад на другите да им биде добро а за мене не е важно.Ми смета што некои луге не го ценат тоа што прво мислам за нив па за мене :icon_lol::icon_lol:Али неможам ама ни малку себична да бидамммм:pipi:
 

TWEETY***

Мy life..my rules..any questions?
Член од
18 февруари 2006
Мислења
2.041
Поени од реакции
66
Sebicna pa sto znam...toa sto si e moe moe si e i samo moe i na nikoj drug toa sebicnost e?:) se salam

Sum sebicna i site nie sme sebicna za nekoi raboti sepak treba da se znaae granicata na taa sebicnost ne treba da odime predaleku zasto na kraj ke ostaneme sami so nasata sebicnost, jas se trudam da bidam pomalku sebicna sega kolku uspevam ke treba da gi prasam drugite:)
 
С

Сатори

Гостин
Само за чувства

Да сум, но само за големите работи и само за работи што навистина ме засегаат.За мали работи не се карам, скоро за ништо не се карам освен за чувства.Сакам работите што ми се важни, како чувствата или делата од луѓето што ми значат да ми припаѓаат само мене.
Можеби тоа е далеку полоша варијанта на себичност од таа која ги опфаќа само предметите, но што да правам , таква сум.
 

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
зависно за кого како...вонглавном...не, али имат моменти во кои знам дека мојата среќа е она шо мене ме засегат...а она шо го прам за другите...никоаш немат да бидит напраено за мене...
 

skorpija^m

seven & seven
Член од
5 мај 2006
Мислења
492
Поени од реакции
4
Не сум ни најмалце, ама имам осетено луѓе такви околу мене и знам и јас да се понашам како нив.
 
Член од
3 јуни 2006
Мислења
228
Поени од реакции
0
voopsto ne sum sebicna davam kolku sto mozam i se obiduvam na site da im napravam usluga ali ne mi se vraka mn so dobro pa razmisluvav da stanam sebicna.haaaaaaa
ja sum edno dete i vikaaaaaat deka takvite se mn sebicni ja ne sum takva izglea nekoj izrod sum
 
N

n/a

Гостин
Ponekogas se fakjam,deka mislam vo odreden perod vreme...
samo za sebe,pa se nerviram...
Nemam poima kako da si go objasnam,
ali daleku sum od egoisticnite strogo karieristicki raspolozeni tipovi...
Mislam i sekoj od deckive tuka na forumov...
ne e takov...
Oni nemaat vreme za gubenje...:3:

Pink Floyd-Us and them.....
 

JeCILaDy

Move Away
Член од
18 април 2006
Мислења
2.350
Поени од реакции
22
Не сум себична кон луѓето шо ги сакам. И за материјалните ствари, и за ствари на интелектуален план. Конкретно, на училиште, не ми сметаше да му помогнам на некој послаб ученик ( само доколку живеам со него ). А на пример, некој шо не ми вели ни здраво или било како, не сме блиски, не се знајме доволно, нема шанси да му помогнам.
 
Член од
6 мај 2006
Мислења
611
Поени од реакции
50
Ke bidam kratka, DA sebicna sum.. ni malku ni mnogu bas dovolno i mislam deka ima situacii vo zivotot koga e podobro da si sebicen, dali se slozuvate?
 

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
Себична сум:je:
Знам добро да го чувам тоа што е мое!
Не викам дека ако на некој му треба моја помош нема да му помогнам или пак ако ми побара некоја услуга...али се во граници..не планирам да изигравам мајка Тереза и на крај да останам сама без ништо од што премногу сум била "хумана "!!!
 
Член од
31 јули 2006
Мислења
2.537
Поени од реакции
700
Сум размислувала малку за ова. Благородно е кога се помага на некого. Но, знаете дека кога ќе помогнете и го гледате лицето на таа особа како ќе се осветли од нашата доброќудност, ние се гордееме и ние се осеќаме убаво.

Тоа ми беше мислата - дали некако потсвесно тој убав осеќај дека сме неправиле нешто добро е причината за тоа што им помагаме на други луѓе?
 

Kajgana Shop

На врв Bottom