Дали подароците ја купуваат љубовта ?

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
Дали според Вас подароците мозат да ја купат љубовта ?
Често пати ни се случува на јубилеј од нашата љубовна врска дали е 1 или 3 или 6 месеци понекогаш и на 1 година да добиеме или подариме подарок на саканата особа која е со нас ?!
Понекогаш и една :smir: руза е доволна како гест за саканата особа?!
- Но во нашево опшество некако подароците имаат друга смисла.. оваа тема ме наведоа неколку примери кој се случија во мојот круг на пријатели и лично мн. ме заинтригираа

Пример 1 : Моја другарка до скоро патеше од депресија дека немозе да најде дечко дека нема срека во љубовта дека е разочарана од све девојката е премногу убава и културна и све. Но преку нок стапува во врска со дечко кој за убаво поминатата ноќ и поклонил букет цвеке. Пробаа да идат па не идат и за 1 месес јубилеј од нивната врска таа доби поклон од 6000 илјади денари наочари за сонце мислам дека бесе најсрекна на цел свет. Поентата од ова е : до ден денес таа е зависна од неговите поклони ! Што е многу разочарувачки

Пример 2 : мој другар стапува во врска со незаинтересирана девојка за љубовта врската им се одвиваше подобро од што самите очекуваа за 2 и 4 месеца Он доби подароци од девојката симболични но порадени со искрена намера и од се срце. Со тек на време девојката по4на да се зали дека воопшто не ја Части другарот Мој дека не и купил поклон итн. За нова година 2007 другарчето Купи огромно мече како подарок за нејзината љубов кон него .Девојката имаше толку понизувачки изреагирано дека сто и да купил сигурно е некаква Глупост! Поентата од ова е : некогаш и вистинските подароци подарени со искрена љубов се несфатиливо прифатени.

Дали според Вас во денешното опшество подарокот е само гест на искрена намера или само подарок кој на некој начин ја купува љубовта на партенерот ?!?!

однапред балгодарам за вашите мислења

PiNkGiRl

Queen of rain
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.717
Поени од реакции
8
Pa normalno e da se podaruva od vreme na vreme, kako jubilei,posebni denovi,priliki,rodendeni,praznici... No daleku od toa deka so podarokot moze da se kupi ljubovta.
Sekako deka ima i "takvi" i "onakvi" luge. Od sekogas e imalo i takvi koi odat so nekoj samo od interes i takvi na koi sto ne im e vazno dali ke dobijat nesto od sakaniot i se zadovoluvaat samo so ljubovta koja toj im ja pruzi.

Пример 1 : Моја другарка до скоро патеше од депресија дека немозе да најде дечко дека нема срека во љубовта дека е разочарана од све девојката е премногу убава и културна и све. Но преку нок стапува во врска со дечко кој за убаво поминатата ноќ и поклонил букет цвеке. Пробаа да идат па не идат и за 1 месес јубилеј од нивната врска таа доби поклон од 6000 илјади денари наочари за сонце мислам дека бесе најсрекна на цел свет. Поентата од ова е : до ден денес таа е зависна од неговите поклони ! Што е многу разочарувачки
Mozebi na drugarkati donekade i e zabavno so nego no ne saka toa da go priznae. Mozebi i e interesno da dobiva fini pokloncinja zatoa sto nikogas porano ne dobila nisto slcno. Mozebi ednostavno saka da se pokaze pred drugite kakov fraer ima,sto se toj i poklonuva.Ima poveke varijanti. Ako ti e drugarka, ti mora dobro da ja poznavas i da go znaes vistinskiot odgovor.

Дали според Вас во денешното опшество подарокот е само гест на искрена намера или само подарок кој на некој начин ја купува љубовта на партенерот ?!?!
Spored mene podarokot e bil, i zasekogas ke ostane gest na vnimanie,ljubov,pocit. Mislam deka bas malite podaroci znaat poveke da iznenadat.

outcast

login: failed!
Член од
29 јануари 2007
Мислења
424
Поени од реакции
8
Не не нормално да се подаруваат скапи подароци, зошто по default имаат задна намера, најблаго речено - обврска према тој што го прима, а секако дека тоа не е мерило колку голема е неговата/нејзината љубов. Подобро е да го побараат тоа од своите родители отколку предвремено да се ”задолжуваат” кај некого. Вниманието што му го давате на дечкото/девојката со подарокот е priceless, само доколку е искрен. Замислете некој нешто да нацрта или напише за вас, едноставно да даде дел од себе и од своето време за да го привлече вашето внимание, наспроти некој скап подарок кој е купен без некоја идеја, т.е. само поради неговата материјална вредност...А за тоа дали подароците ја купуваат љубовта? Кај некои луѓе - да, кај некои - не. Е сега одма тука некој ќе отвори дискусија дали купената љубов е љубов..блабла..Но мислам дека во секоја посериозна врска секој отприлика си ги знае очекувањата од партнерот, барем што се однесува на овие работи.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
podaroci NE ja kupuvaat ljubovta. mene pojce mi znaci koga nekoj nesto ce naprae za mene bez da mu kazem a ne nekoj podarok ako mi kupil...

CuCeNcE

perfectly imperfect
Член од
19 јуни 2006
Мислења
1.878
Поени од реакции
7
Со пари љубов не се купува!!!Постојат секакви материјалисти што им се битни само парите во животот и поклоните.Мене тоа не ми е важно.Нејќам да ме дарува со скапи поклони и со тоа да ми докаже што и како чувствува за мене.Можда би ме израдувало не викам не, али никад не би станала зависна од тие подароци или би му замерила зашто не ми купил.Поважно ми е да ми посвети внимание, да биде фин со мене, да знам дека ме сака и дека врската ни функционира.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
457
Со пари се купува материјална љубов, значи подарок даден за да ти даде е многу лош подарок. А подарок даден од срце и од душа мислам дека треба да се цени(мада у задњо време ретко се цени тоа)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.205
Поени од реакции
34.441
Не ја купуваат, ама знаат да биде пресудни за мислењето кое партнерот го гради за тебе. Најчесто несвесно, зошто колку и да негирате, на сите ви е убаво кога некој ќе ви поклони нешто.

И без она "апсолутно не!" булшит, од страна на форумџиките, затоа што 9 од 10 девојки тука сигурно би им замериле на своите дечковци доколку не добијат подарок за Св. Валентајн - нели, измислениот "најромантичен" ден кога продажбата на бомбониерите во облика на срценце и плишани меченца од Азија е во пораст за 8133%.

Јас лично повеќе би сакал да подарам и да ми подаруваат "рандом", а не за некој измислен "празник".

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
Ми годи да ми купуваат подароци,на празници или не-сеедно.Не ги сфаќам подароците како начин на партнерот да ја купи мојата љубов,туку едноставно како убав гест со кој ќе ми обрне внимание.

Не би се навредила ако не добијам подарок на некој „празник“.Ама јас сакам да подарувам,во секој случај.:smir:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Љубовта не се купува..и нема ниеден поклон кој што би можел да купи нечија љубов...Точно дека на сите ни е убаво кога некој ќе ни подари нешто,но тоа не е пресудно..повеќе би сакала во 3 саат сабајле да ми се јави без некоја причина,за да ми каже дека ме сака,отколку да ми купува ружи или незнам што..гестот е битен,а некогаш само еден збор може да вреди повеќе и од најскапата бонбоњера или наочари

SeaGull

Walter
Член од
17 мај 2005
Мислења
763
Поени од реакции
9
Ja znaete narodnata pesna "Srekata so pari ne se kupuvaaaaaaaa ..." :)

Ne sakam da diskutiram na ovaa tema, zosto site znaeme sto se moze da se kupi so pari i sto se mozat da napravat parite, samo za inat nekoj moze toa da go negira ili odrekuva ... Da, mozebi konkretno ljubov ne, ama dovolno za da moze da te privlece pokraj sebe nekoj so poveke pari .... pa na kraj kraeva, i samata ljubov posle odredeno vreme se sveduva na obvrska i navika ... (sekako ova e druga tema, ama ajde koga sum tuka veke, za mene najbitno e da ima razbiranje i kompromis) ...

Za zal, steta e ona sto go gledam se poveke vo posledno vreme, sto se moze da se napravi so pari ... barem ona sto jas mozam da go napravam, za edna karticka za mobilen ili za 3-4 pijacki, ili za sto znam komplet dolna obleka itn itn itn ... se prodavaat devojcinjata i sto li se ne pravat ... Pak ke kazam, za zal !!!
Sekako, ova go zboram generalno.

Sto se odnesuva do St.Valentine, ili kako i da se vika, jas licno ne go priznavam toj praznik, si imame nie mnogu ubav praznik na istiot den ...
Ama, ne mi smeta, koj saka neka si slavi :)

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Acid напиша:
Не ја купуваат, ама знаат да биде пресудни за мислењето кое партнерот го гради за тебе.
Точно дека знаат да бидат пресудни, посебно во почетокот на врската. Но, не секогаш и не кај секој.

Љубовта, вистинската љубов не се купува со пари, но внимание и заинтересираност и тоа како се купуваат. Сите велиме дека не сакаме (скапи) подароци, а се радуваме кога ќе ги добиеме.

Ако одлучам да му купам нешто на партнерот, тоа ќе биде нешто ситно, но со љубов одбрано (не затоа што не вреди за скап подарок, туку затоа што вниманието и љубовта ако се од срце можат да се задоволат и со помали работи). Истото би го очекувала и од него. А најмногу би се израдувала со нешто што самиот би го направил, нешто за кое одвоил време да го направи за мене. Но, и да не ми подари ништо додека сме заедно, нема да ми е криво. Доволна ќе биде љубовта, таа е подарокот.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
5.994
Поени од реакции
24.434
Една анегдода место мислење.

Елитен бизнисмен решил да ја изнесе сопругата на вечера во ексклузивен ресторан. Дошол келнерот и прашал-Истото како вчера господине?
Сопругата го прашала-Со кој си бил вчера тука?
Овој мртов озбилен-Со швалерката.
Сопругава-Говедо ниедно сакам развод ти ли мене вака ќе ми правиш.
Типов пак мртов ладен-Важи нема проблем ама нема шопинг во Милано, нема Мерцедес возење и нема одмор на Бахами.
Во тој момент во ресторанот влегува бизнис партнерот на типот со некоја гром женска.
Сопругата-КОја му е оваа на Драги?
Бизнисменов-Швалерката.
Сопругата прави фаца на негодување-Пффф, нашата е боље.

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Фала Богу дека не ја купуваат.
Ама никој од нас тука не може да одрече дека не му е убаво на душичката кога освен љубов и нежност, од партнерот ќе добие и нешто поматеријално. Подарок, нали.

Сакам да подарувам, сакам да ми подаруваат. Многу нормално. Подароците ми годат и во нормални прилики, не само за празници. Што се однесува до Валентајн... Повеќе го почитувам како Св.Трифун наш, отколку како ден на вљубените :) Ама сепак, “мала пажња„ не е на одмет.

Не може да се каже дека подароците ја купуваат љубовта на партнерот, иако делумно, во некои граници, ја добиваат неговата наклонетост, ако ништо друго. Често е погрешна претставата за подароците денес, ако некој ми подарил нешто, не значи автоматски дека ме сака, и со подарокот сака љубовта да му биде возвратена, туку дека едноставно одвоил малку време (и некој денар) да ми обрне внимание.

Член од
2 април 2006
Мислења
2.842
Поени од реакции
31
Не знам дали подароците ја купуваат љубовта, ама мислам дека е убав гестот на купување поклон за саканата особа. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom