Дали пивото е алкохол?

Дали пивото е алкохол?

• Вкупно гласачи
    261

Unknown Artist

I reject your reality and substitute my own.
Член од
16 ноември 2007
Мислења
322
Поени од реакции
15
Пивото - breakfast of champions. :pijan:

You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer. - Frank Zappa

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Пивото не е алкохол, потврдија вчера група истражувачи кои во еден локален скопски клуб го докажаа тоа со конзумирање на енормни количини од овој напиток. Тие останаа на нозе и по 10 испиени шишиња, по што констатираа дека тоа е лимитот кој мора да се достигне за да се биде алкохолизиран. Откако границата беше помината а нозете сеуште во вертикална положба, едногласно одлучија дека пивото не е алкохол.

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
pivoto ne e alkohol ama sodrzi za da e poveselo

LostGhost

Invisible
Член од
20 јануари 2008
Мислења
252
Поени од реакции
1
Алкохол ке победи во секој случај,,инаку и јас мислам дека е алкохол, ако зборуваме за она класично наше пиво поради тоа што сите сме се опиле барем по еднаш од пиво

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
mnogu mi trebaat zatoa ne probuvam da se ispijanam so pivo a i ne mesam piacki taka da mnogu retko pijam

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
Не.
Има алкохол одреден процент, али не е алкохол.
Дефинитивно не.
ЉоЉ
Од пивце ми се спие, од пивце ми се смее, од пивце ми се моча:)
Аљкохољ је де:)

dexter

Бадијала!Форум
Член од
16 јуни 2005
Мислења
472
Поени од реакции
3
Епа ако од пивото може да се опиани значи дека има алкохол

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Ќе цитирам еден член на моја ужа фамилија:

“Пивото не е алкохол, пивото е неопходен прехрамбен продукт. Нешто како леб.“:smir:

Живели!

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
ако гледате од таа перспектива дека пивото не може да испијани е исто како кога испил литро коњак и не се испијанил и ќе каже дека коњакот не е алкохол.
дај не зезајте

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.816
Поени од реакции
50.000
После 7-8 не да е алкохол еднакво на хероин ми доаѓа..

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Пивото е алкохол ако не за тие за кои е леб тогаш барем за мене.

Kvendolin

чупе од бурдите
Член од
24 март 2007
Мислења
1.003
Поени од реакции
75
ако гледате од таа перспектива дека пивото не може да испијани е исто како кога испил литро коњак и не се испијанил и ќе каже дека коњакот не е алкохол.
дај не зезајте
Работата е шо не гледаме од научна перспектива (затоа што тука ќе потфрлиме), авторот на темата нагласи дека прашањето е гурманско, а кога прашањето е гурманско дозволено е да се каже дури и дека пивото не е алхохол.
А гурманската традиција опфаќа цели процеси на негација и силен отпор против се што значи здрав начин на исхрана. Од таму, консумирањето на нездрава хана во комбинација со големи количества од калоричното пиво за пивопијците е света работа која нити еден поборник за здрава исхрана не може да ја побие.
Затоа не му кажувајте на човек со пивски стомак дека пивото е алхохол- ширите дезинформации и во најмала рака предизвикувате тепачка.:)

OFcp&&&

МИСЛИТЕЛ
Член од
18 ноември 2007
Мислења
239
Поени од реакции
0
Пивото не е алкохол ( не е 100% алкохол ),но во него се содржи алкохол....

Kajgana Shop

На врв Bottom