Дали некој знае кој му е на Исус Христос татко?

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
I pokraj Isus,se sluci voskresenie vo Rusija.Matuska Antonija od Rusija ozivea tri dena posle smrtta.procitaj za toa ako uopste te interesira,eve ti link-patem ova e opsto poznato cudo,za koe znae cela Rusija:

http://manastir-lepavina.org/novosti/index.php/weblog/detaljnije/monahinja_ozivela_treceg_dana_posle_smrti/[/quote]
Brat ke ti kazam deka seto toa sto go kaza e samo fantazija na nekogo. Babata bila vo klinicka smrt i se vratila. I jas bev vo klinicka smrt i bev mrtov 40 minuti i doktorite konstatirale smrt pa ne kazuvam deka voskresnav tuku kazuvam deka e ova nekoj priroden proces. Ako pocneme da gi broime znaes kolku ke izlezat takvi koi voskresnale kako babata. Mnogu ke izlezat i site bile samo vo klinicka smrt.

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Астон Мартин, дај, не збори....Како може Исус и Алах да бидат една и иста личност, кога муслиманите велат дека Иса пејгамберот е само Алахов пратеник? Тогаш, не е еден, туку се двајца и тоа различни: едниот е бог а другиот е смртник, според Исламот.
Spored Hristijanstvoto Isus e sin bozji, a spored Islamot e samo bozji pratenik. Spored Hristijanstvoto toj voskresnal na tretiot den, a spored Islamot ne voskresnal. Na Makedonski imeto na Bog e Gospod a ne Jehova, a spored Islamot negovoto ime e Allah. Epa dovolno objasniv neka prodolzi nekoj drug.

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Другар, тоа всушност една од контрадикторностите шо ги имам пронајдено кога е во прашање религијата.
Ако постои Бог ќе постои како еден универзален Бог, прифатен од сите, а не онолку колку шо постојат денес.
И секоја религија за себе си вели дека таа е единствената и дека тој нивен Бог е вистинскиот и единствениот.
Откаде да знаат луѓето кому да веруваат?
Религијата им ја налага средината и ништо друго.
Znaes izgleda ima nekoe carstvo na Bogovi (Nebesno Carstvo) kade se sobrani site Bogovi i tamu se karaat koj e vistinskiot. Abe stom izleze nekoj pointeligenten covek odma vera si pravi.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Мастер, клиничката смрт од една страна, и „патувањто„ на духот во Рајот и во пеколот, од друга страна, се две РАЗЛИЧНИ работи. Оние кои ја преживеале клиничката смрт, не го посетиле ни Рајот ни пеколот па затоа и неможат да ни посведочат за тие „места„.Лично познавам случај, каде на мојот познаник му се има случено токму она од спомената монахиња. Човеков буквално е вратен од „оној„ свет, оти Светиите (според неговото сведочење) му одредиле дека му е многу рано за да се пресели од овој во другиот свет.

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Мастер, клиничката смрт од една страна, и „патувањто„ на духот во Рајот и во пеколот, од друга страна, се две РАЗЛИЧНИ работи. Оние кои ја преживеале клиничката смрт, не го посетиле ни Рајот ни пеколот па затоа и неможат да ни посведочат за тие „места„.Лично познавам случај, каде на мојот познаник му се има случено токму она од спомената монахиња. Човеков буквално е вратен од „оној„ свет, оти Светиите (според неговото сведочење) му одредиле дека му е многу рано за да се пресели од овој во другиот свет.
Vaka brat i jas poznavam vakvi luge. Ima poveke objasnuvanja za ovie pojavi no najpoznatoto e t.n. Matrix-psiholosko objasnuvanje vo koe se kazuva deka umot na covekot moze da bide zaroben na drugo mesto a toj da lezi tuka kako mrtovec. I ako toj sto dozivuva takvo iskustvo ima pogolema fantazija ke mu se sluci toa so sto negoviot duh se zarobuva vo toj negov svet na mislite. Ako sfati dobro ako ne ke ti objasnam uste ednac.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Не, нема потреба од натамошни објаснувања...
Една работа не ми е јасна: како сакаш да бидеш верник а да не веруваш во настани кои не се дел од нашето искуствено секојдневие?
А објаснувањата од типот „матрикс„ и то, за мене се апсолутно неприфатливи и тие се обид духовните категории да се објаснат преку физикални принцити, што е во старт погрешно.

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Не, нема потреба од натамошни објаснувања...
Една работа не ми е јасна: како сакаш да бидеш верник а да не веруваш во настани кои не се дел од нашето искуствено секојдневие?
А објаснувањата од типот „матрикс„ и то, за мене се апсолутно неприфатливи и тие се обид духовните категории да се објаснат преку физикални принцити, што е во старт погрешно.
Pa vaka poveke za veruvanje se zakonite na fizikata otkolku religjata. Jas bi bil religiozna licnost samo koga Gospod ke mi kaze deka treba da sum. Jas veruvam vo Gospod ama na eden moj nacin a ne kako vas da sum celosno pobozen.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Ти веруваш во Господ на твој начин?
Онда ти не си Христијанин, во Господ сите Христијани веруваат на исти начин а не секој како му текне. Јас тоа така го сфакам.:toe:

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Pa jas ne kazav deka sum Hristijanin. Gi pocituvam site religii podednakvo bidejki site kazuvaat razlicni raboti. Najmnogu mu veruvam na Budizmot bidejki mi stoi kako najvistinska religija.

Член од
25 јуни 2008
Мислења
451
Поени од реакции
5
Pa jas ne kazav deka sum Hristijanin. Gi pocituvam site religii podednakvo bidejki site kazuvaat razlicni raboti. Najmnogu mu veruvam na Budizmot bidejki mi stoi kako najvistinska religija.
Ама дали знаеш што е проблемот кај будизмот тоа што нивниот Буда е мртов и неговите коски се во гробот а коските на Исус ги нема зошто ќе прашаш па дали Смрта имаше влас да го задржи Исус во гроп ќе ти одговорам НЕМАШЕ и затоа Исус е жив и едно знај не се седи на два стола не се служи на два господари или едниот ќе те сака а другиот ќе те презира изборот е твој.

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Ама дали знаеш што е проблемот кај будизмот тоа што нивниот Буда е мртов и неговите коски се во гробот а коските на Исус ги нема зошто ќе прашаш па дали Смрта имаше влас да го задржи Исус во гроп ќе ти одговорам НЕМАШЕ и затоа Исус е жив и едно знај не се седи на два стола не се служи на два господари или едниот ќе те сака а другиот ќе те презира изборот е твој.
A ti siguren si deka Isus voskresnal. Moze nekoj gi ukral koskite. Sega se e mozno ama mislam Buda iako e mrtov sepak ostavil nesto golemo zad nego. Doziveal Nirvana i se vratil da im pomaga na drugite bidejki bil dobra licnost. Sekoj moze da go dozivee toa no e potrebna golema zelba i strplivost. So Nirvana site organi zapiraat so rabota i mozes da se vratis i posle 50 godini i pak da si mlad. No kako i da e toj nikogash ne kazal deka postoi Bog bidejki spored negovoto ucenje covekot e glavnata figura vo Univerzumot. I da ne zaboravam zosto Islamot ne priznava deka Isus voskresnal, no sepak go smetaat za Mesija, a Evreite ne go ni priznavaat za Mesija. Evreite go smetaat samo za Prorok. Tie uste go cekaat nivniot Mesija.

Член од
25 јуни 2008
Мислења
451
Поени од реакции
5
A ti siguren si deka Isus voskresnal. Moze nekoj gi ukral koskite. Sega se e mozno ama mislam Buda iako e mrtov sepak ostavil nesto golemo zad nego. Doziveal Nirvana i se vratil da im pomaga na drugite bidejki bil dobra licnost. Sekoj moze da go dozivee toa no e potrebna golema zelba i strplivost. So Nirvana site organi zapiraat so rabota i mozes da se vratis i posle 50 godini i pak da si mlad. No kako i da e toj nikogash ne kazal deka postoi Bog bidejki spored negovoto ucenje covekot e glavnata figura vo Univerzumot. I da ne zaboravam zosto Islamot ne priznava deka Isus voskresnal, no sepak go smetaat za Mesija, a Evreite ne go ni priznavaat za Mesija. Evreite go smetaat samo za Prorok. Tie uste go cekaat nivniot Mesija.
Ќе ти одговорам и на ова поставено прашање тркни до Ерусалим и провери го гробот детално и ќе видиш дека нема коски.
А дека го украл некој нема шанси дека Понтие Пилат ставил многу стража таму и им рекол ако некој го земе телото нив ќе им летне главата.
Како второ тој камен бил тежок околу 2 тона и не може сам човек да го мрдне а за да го помрднат мора да се разбуди стражата значи тоа што го кажа е апсурт
и не ми одговори дали можеш да поместиш планина ???

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Ќе ти одговорам и на ова поставено прашање тркни до Ерусалим и провери го гробот детално и ќе видиш дека нема коски.
А дека го украл некој нема шанси дека Понтие Пилат ставил многу стража таму и им рекол ако некој го земе телото нив ќе им летне главата.
Како второ тој камен бил тежок околу 2 тона и не може сам човек да го мрдне а за да го помрднат мора да се разбуди стражата значи тоа што го кажа е апсурт
и не ми одговори дали можеш да поместиш планина ???
A dali nekoj nekogas pomestil planina?

Kajgana Shop

На врв Bottom