Дали некој знае кој му е на Исус Христос татко?

Член од
10 мај 2008
Мислења
280
Поени од реакции
25
Ovoj zivot e prolazna rabota, samo test,zato ne treba mnogu da se fokusirame na ovaj svet , tuku treba da veruvame i da rabotime za vecnosta da veruvame deka Allah e eden osven nego drug nema,a Isa a.s (Isus) e samo negov poslanik i nema tatko i edinstveniot vecen covek vo zemjata, koj nikogas ne umrel i koj ke se vrati da ja zavrsi svojata misija tj. da go prosiri Islamot, i togas ke bide najubavoto vreme sto ke se zivee vo zemjata isto taka toa ke bide krajot na svetot.

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
quote=UnholY;1475520]Како бе не ме интересира?
Сите не интересира кој е тој шо се врати за да каже како е после смртта.
[/quote]

I pokraj Isus,se sluci voskresenie vo Rusija.Matuska Antonija od Rusija ozivea tri dena posle smrtta.procitaj za toa ako uopste te interesira,eve ti link-patem ova e opsto poznato cudo,za koe znae cela Rusija:

http://manastir-lepavina.org/novosti/index.php/weblog/detaljnije/monahinja_ozivela_treceg_dana_posle_smrti/

U

UnholY

Гостин
I pokraj Isus,se sluci voskresenie vo Rusija.Matuska Antonija od Rusija ozivea tri dena posle smrtta.procitaj za toa ako uopste te interesira,eve ti link-patem ova e opsto poznato cudo,za koe znae cela Rusija:

http://manastir-lepavina.org/novosti/index.php/weblog/detaljnije/monahinja_ozivela_treceg_dana_posle_smrti/[/quote]

Тоа за Исус е само една многуте глупости во Библијата. Тоа е само мит. Празно верување.
А, ако веруваш во овие безвезални медиумски приказни тогаш во ред. Откаде си толку сигурен дека овоа не е измислица?
Ако сите почнеме да веруваме на сите информации од медиумите тогаш не знам до каде ќе стасаме.
А, за овоа постои и медицинско објаснување, верувам во тоа и ќе го пронајдам.

U

UnholY

Гостин
Ovoj zivot e prolazna rabota, samo test,zato ne treba mnogu da se fokusirame na ovaj svet , tuku treba da veruvame i da rabotime za vecnosta da veruvame deka Allah e eden osven nego drug nema,a Isa a.s (Isus) e samo negov poslanik i nema tatko i edinstveniot vecen covek vo zemjata, koj nikogas ne umrel i koj ke se vrati da ja zavrsi svojata misija tj. da go prosiri Islamot, i togas ke bide najubavoto vreme sto ke se zivee vo zemjata isto taka toa ke bide krajot na svetot.

Другар, ако си решил да дојдеш да ни пропагираш ислам, оди на друг форум.
На овоа не би му поверувало ни петгодишно дете.

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
Тоа за Исус е само една многуте глупости во Библијата. Тоа е само мит. Празно верување.
А, ако веруваш во овие безвезални медиумски приказни тогаш во ред. Откаде си толку сигурен дека овоа не е измислица?
Ако сите почнеме да веруваме на сите информации од медиумите тогаш не знам до каде ќе стасаме.
А, за овоа постои и медицинско објаснување, верувам во тоа и ќе го пронајдам.
Barase informacija?Barase drug nekoj?Ete ti go.I pak ne ni sakas da citas....Tvoj problem.Ti sto i da vidis i da cues,nema da poveruvas.Baras cuda,koi ocite ti gi kopaat,ti dadov i link,i ti pak NE!Epa neznam sto poveke sakas....Nikoj ne e bolen,da izmisluva takvi nesta.

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
da,i ova za Rajko Dujmic e laga,a?ccccccc....:tapp:

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
Ja ustvari neznam kako moze da citate vesnici,abe se toa ve lazat be!:tapp:

Aston_MartinV12

стажиран почетник со искуство
Член од
2 јануари 2008
Мислења
34
Поени од реакции
0
Радост не сум Јеховин сведок всушност јас сум православен... и kakazinha ке ти кажам само дека и православните и муслиманите веруваат во еден ист човек... ние го викаме Исус вие го викате Allah. И да не заборавам дека Muhhamed го ширел муслиманството, а ако добро си го прочитал куранот знаеш дека станува збор за еден ист човек во кого веруваме сите. Освен Јеховините сведоци кои веруваат во таткото на Исус
Со ова мое мислење несакам да навредам никого и доколку некого ненамерно сум навредил се извинувам.

U

UnholY

Гостин
Barase informacija?Barase drug nekoj?Ete ti go.I pak ne ni sakas da citas....Tvoj problem.Ti sto i da vidis i da cues,nema da poveruvas.Baras cuda,koi ocite ti gi kopaat,ti dadov i link,i ti pak NE!Epa neznam sto poveke sakas....Nikoj ne e bolen,da izmisluva takvi nesta.

Абе Радост, го отворив линкот, прочитав малку и веднаш го затворив.
Убаво ти пишав, ако почнеме да веруваме на се шо ни сервираат медиумите шо ќе настане?
Никој не бил болен да измислува, не се болни, туку се ретардирани.
На вакво нешто ја не му верувам.
Ти верувај му, не знам повеќе шо да ти кажам.

U

UnholY

Гостин
Радост не сум Јеховин сведок всушност јас сум православен... и kakazinha ке ти кажам само дека и православните и муслиманите веруваат во еден ист човек... ние го викаме Исус вие го викате Allah. И да не заборавам дека Muhhamed го ширел муслиманството, а ако добро си го прочитал куранот знаеш дека станува збор за еден ист човек во кого веруваме сите. Освен Јеховините сведоци кои веруваат во таткото на Исус
Со ова мое мислење несакам да навредам никого и доколку некого ненамерно сум навредил се извинувам.
Другар, тоа всушност една од контрадикторностите шо ги имам пронајдено кога е во прашање религијата.
Ако постои Бог ќе постои како еден универзален Бог, прифатен од сите, а не онолку колку шо постојат денес.
И секоја религија за себе си вели дека таа е единствената и дека тој нивен Бог е вистинскиот и единствениот.
Откаде да знаат луѓето кому да веруваат?
Религијата им ја налага средината и ништо друго.

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
Абе Радост, го отворив линкот, прочитав малку и веднаш го затворив.
Убаво ти пишав, ако почнеме да веруваме на се шо ни сервираат медиумите шо ќе настане?
Никој не бил болен да измислува, не се болни, туку се ретардирани.
На вакво нешто ја не му верувам.
Ти верувај му, не знам повеќе шо да ти кажам.
E,toa e veke tvoj problem.Ne e problemot vo napisanoto,problemot e vo toj sto cita.Nego kazi mi ti,kako baras dokazi za nesto,ti gi polozuvaat,i gi odbivas,ondak sto uopste baras?Ako ne se cue na tv ili u mediumi,kaj ke se cue?
I da,pak ona ke go kazam: imaat oci,isto kako da ne gledaat,imaat usi,isto kako da ne slusaat....i pak: ke vidat so ocite,ke cujat so usite,i pak nema da veruvaat.epa.....tolku imam da ti kazam

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
Другар, тоа всушност една од контрадикторностите шо ги имам пронајдено кога е во прашање религијата.
Ако постои Бог ќе постои како еден универзален Бог, прифатен од сите, а не онолку колку шо постојат денес.
И секоја религија за себе си вели дека таа е единствената и дека тој нивен Бог е вистинскиот и единствениот.
Откаде да знаат луѓето кому да веруваат?
Религијата им ја налага средината и ништо друго.
Epa ti si toj za kogo Bog ne postoi,ti vnesuvas del vo neverieto.A tie koi sto lazno ispovedaat nesto,si imaat del vo lagata.A tie pa,sto ispovedaat nesto,napraveno od zlato i srebro,si imaat del vo nistoto,bezboznistvoto.I,Eden e Bog,a zosto postojat tolku veri?Poveke bi rekol deka svetot e od site veri nadvor....Postojat,koga postojat i lazlivci,i luge koi gi izvrtuvaat nestata kako im odgovara.

U

UnholY

Гостин
E,toa e veke tvoj problem.Ne e problemot vo napisanoto,problemot e vo toj sto cita.Nego kazi mi ti,kako baras dokazi za nesto,ti gi polozuvaat,i gi odbivas,ondak sto uopste baras?Ako ne se cue na tv ili u mediumi,kaj ke se cue?
I da,pak ona ke go kazam: imaat oci,isto kako da ne gledaat,imaat usi,isto kako da ne slusaat....i pak: ke vidat so ocite,ke cujat so usite,i pak nema da veruvaat.epa.....tolku imam da ti kazam
Гледаат со очите?
Пред мене ли воскресна тоа старицата никаква бе? Ако ја забележи некој режисер, ќе ја земе за главна улога во некој психоделичен хорор.
Ако јас имам проблем не знам шо имаш ти...кога веруваш во се шо ќе прочиташ. И уште еднаш ќе кажам.
Цврсто стојам на тоа дека постои медицинско објаснување за нејзиното наводно воскресение.

Epa ti si toj za kogo Bog ne postoi,ti vnesuvas del vo neverieto.A tie koi sto lazno ispovedaat nesto,si imaat del vo lagata.A tie pa,sto ispovedaat nesto,napraveno od zlato i srebro,si imaat del vo nistoto,bezboznistvoto.I,Eden e Bog,a zosto postojat tolku veri?Poveke bi rekol deka svetot e od site veri nadvor....Postojat,koga postojat i lazlivci,i luge koi gi izvrtuvaat nestata kako im odgovara.
Нема да го удостојам постов со реплика.
Очигледно е дека немаш адекватен одговор на она шо јас го напишав.
А, инаку си ја видел опцијата мулти цитат?
Користи ја неа, не мора поединечно да реплицираш на секој мој пост.
И кога веќе пишуваш безвезални мислења како оние горе барем нека бидат целосно, во еден безвезален пост, а не да оставаш 10 поста со по 2 збора.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

Астон Мартин, дај, не збори....Како може Исус и Алах да бидат една и иста личност, кога муслиманите велат дека Иса пејгамберот е само Алахов пратеник? Тогаш, не е еден, туку се двајца и тоа различни: едниот е бог а другиот е смртник, според Исламот.

Kajgana Shop

На врв Bottom