Дали некој знае кој му е на Исус Христос татко?

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
-Ima li poloso od covek koj veruva i se nadeva vo sebesi?Nema.....Sto e vo tvoja mok?Nisto!Ni edna sekunda od svojot zivot ne mozes da promenis,nemozes da sprecis nisto,nitu smrtta,nitu nieden drug proces.Ne zaboravaj deka edna sekunda od tvojot zivot ,ke ti go svrti za 360.Veruvas vo svojata padnata priroda.......
-Pa koga ne bi postoel nacin da se spreci smrtta,ne bi postoela nasata vera.Bog voskresna od mrtvite i na tie vo grobovite im dade zivot vecen.Zivotot e samo premin.Posle nego ima uste.E,ona na zemjata,te pravi tebe ziv ili mrtov.
-Toa ke bide Volja Bozja.Bas zaradi toa sto nemozes da sprecis ni utre nesto da ti se desi,nemozes da veruvas vo sebe.
Брат јас верувам во реинкарнација и не постои никаков задгробен живот т.е. вечен живот после смртта, бидејќи никој не се вратил за да ни каже како е таму! Нели сум во пораво?
Малку офтопик
Сум размислувал на повеќеопати и дојдов до заклучок дека религијата е оновниот виновник поради кој човекот не може да го контролира своето постоење, својата судбин и сл. Нели ние користиме околу 10% од мозокот и тоа не спречува да извршуваме одредени работи, а бидејќи општествот е контролирано од религијата ние не можеме да се надоградуваме.
Доколу би го запознале Господ како што го опишувале низ векоите, тој би требало да го користи мозокот со цели 100% биејќи може да ги контролира нашите чувства и судбини.
Кога човекот ќеја отфрли религијата ќе го најде својо мир и ќе може научно да се развива бидејќи нема да биде зад рештките на религијата и општеството.
На тој начин тој ќе научи да гиконтролира своите чувства, емоции, свесно да размислува за своите работи, па и да ја контролира својата судбина.

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
Epa ako e taka togas zosto Gospod ne ne zeme site nie sto ne veruvame i gi ostavi samo vernicite na zemjata a?
Zatoa sto Bog ne me saka samo mene,tuku i site ostanati.Go ceka sekoj covek da se pokae.Dava sansa,tvoe e dali ke go iskoristis zivotot na zemjava pametno ili ke ostanes vo ona vo koe si.A pokajanieto ja dava najgolemata sloboda vo dusata,grevot i prljavata sovest pritiskaat.

U

UnholY

Гостин
Zatoa sto Bog ne me saka samo mene,tuku i site ostanati.Go ceka sekoj covek da se pokae.Dava sansa,tvoe e dali ke go iskoristis zivotot na zemjava pametno ili ke ostanes vo ona vo koe si.A pokajanieto ja dava najgolemata sloboda vo dusata,grevot i prljavata sovest pritiskaat.
Прљавата совест :pos2:

Радост, ти и таквите како тебе мислат дека е така, дека Бог е таму горе и дава шанси за покајание.
Не ти е доволно тоа што имаш свои луѓе тука и шо те сакаат?

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
Па затоа и реплицирав бе другар.
Ме преплаши, немој те молам вакви работи во иднина.

А, мене па мислиш дека ми е многу важно?
Ова е дискусија, разговараме околу темата, а ти почна да ја доведуваш до друга крајност.
Па стигна и до таму да си даваме лични мислења еден за друг.
Vo koja krajnost?Krajnosta koja ve boli.Licni mislenja?Pa ako gi nemame,ne bi ni postoela diskusijata.Toa sto kazav deka od tebe ne ocekuvam nisto porazlicno od ona sto procitav,ne e gresno.Jas i toa go mislam.nema da lazam.+ toa ne e navreda,jas ne te kritikuvam,tuku te potvrduvam vo tvojata polozba.

U

UnholY

Гостин
Vo koja krajnost?Krajnosta koja ve boli.Licni mislenja?Pa ako gi nemame,ne bi ni postoela diskusijata.Toa sto kazav deka od tebe ne ocekuvam nisto porazlicno od ona sto procitav,ne e gresno.Jas i toa go mislam.nema da lazam.+ toa ne e navreda,jas ne te kritikuvam,tuku te potvrduvam vo tvojata polozba.
Другар, крајноста знаеш колку ме боли?
Просто ме убива.
Очигледно си толку затуцан шо не си ме разбрал за тој пост, ама не мислам да се повторувам.

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
Брат јас верувам во реинкарнација и не постои никаков задгробен живот т.е. вечен живот после смртта, бидејќи никој не се вратил за да ни каже како е таму! Нели сум во пораво?
Малку офтопик
Сум размислувал на повеќеопати и дојдов до заклучок дека религијата е оновниот виновник поради кој човекот не може да го контролира своето постоење, својата судбин и сл. Нели ние користиме околу 10% од мозокот и тоа не спречува да извршуваме одредени работи, а бидејќи општествот е контролирано од религијата ние не можеме да се надоградуваме.
Доколу би го запознале Господ како што го опишувале низ векоите, тој би требало да го користи мозокот со цели 100% биејќи може да ги контролира нашите чувства и судбини.
Кога човекот ќеја отфрли религијата ќе го најде својо мир и ќе може научно да се развива бидејќи нема да биде зад рештките на религијата и општеството.
На тој начин тој ќе научи да гиконтролира своите чувства, емоции, свесно да размислува за своите работи, па и да ја контролира својата судбина.
reinkarnacijata e najgolemoto gavolsko lukavstvo.taka ve odrzuva vo gresen zivot,so pomisla deka vasata dusa neprestano ke doaga povtorno i povtorno na ovoj svet.Zalosno.....covek so um i razum,da se ponizuva sebesi deka u drugiot zivot ke bide magare....:vozbud:Ama ne ste vie krivi,ima nekoj koj ve laze.

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
Другар, крајноста знаеш колку ме боли?
Просто ме убива.
Очигледно си толку затуцан шо не си ме разбрал за тој пост, ама не мислам да се повторувам.
Pa sto se zalis ako ne te boli?I pak i pak,ke recam,kazi STO SAKAS,ic ne mi e gajle,ocekuvam svasta.

U

UnholY

Гостин
reinkarnacijata e najgolemoto gavolsko lukavstvo.taka ve odrzuva vo gresen zivot,so pomisla deka vasata dusa neprestano ke doaga povtorno i povtorno na ovoj svet.Zalosno.....covek so um i razum,da se ponizuva sebesi deka u drugiot zivot ke bide magare....:vozbud:Ama ne ste vie krivi,ima nekoj koj ve laze.
Во тоа верување има поголема логика отколку во твоето.
Тоа е основниот закон на физиката.
Енергија не може да биде уништена, таа само може да се трансформира од еден во друг вид.
Пореводостојно ми е да верувам во тоа дека сите ние поседуваме некаков вид на енергија и дека таа потоа ќе биде трансформирана во друга форма, отколку во глупостите за судниот ден.

Нас не не лаже никој.
Ние се придржуваме кон сопствениот став. Ти си оној кој е излажан бе другар.
Па и радосен си поради тоа :vozbud:

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
Во тоа верување има поголема логика отколку во твоето.
Тоа е основниот закон на физиката.
Енергија не може да биде уништена, таа само може да се трансформира од еден во друг вид.
Пореводостојно ми е да верувам во тоа дека сите ние поседуваме некаков вид на енергија и дека таа потоа ќе биде трансформирана во друга форма, отколку во глупостите за судниот ден.

Нас не не лаже никој.
Ние се придржуваме кон сопствениот став. Ти си оној кој е излажан бе другар.
Па и радосен си поради тоа :vozbud:
Krajot na tvojot zivot ke ti pokaze dali si veruval ili ne vo ona sto trebalo.Mada togas nema da mozes da mi kazes kako e,jas ke znam po ona vo koe ke umres.

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
Da,imeto mi e Radost,a ne magare!:back:

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
U

UnholY

Гостин
Da,se vratil.Ustvari,sto se zamaras,koga i taka nesakas za toa da znaes?Ete,cekaj go krajot na tvojot zivot,pa ke vidime otposle.Ti ke bides toj(taa) koj(a) ke kaze.Ke si dades odgovor na samiot(ta)sebe.

Како бе не ме интересира?
Сите не интересира кој е тој шо се врати за да каже како е после смртта.

Kajgana Shop

На врв Bottom