Дали некој знае кој му е на Исус Христос татко?

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
-Vistinata,poradi Koja nie postoime i ziveeme.
-I ziveat zaednicki so demonite.....im sluzat.
-SLAVA NA BOGA sto na vreme mi gi otvoril ocite.I jas ke kazam,deka nema uste mnogu vreme.Sv Jovan Krstitel veli: "Pokajte se,zosto se priblizi Carstvoto Nebesno!"......Daj Boze site da go cujat glasot na onoj koj vika vo pustinata....
Само малку и ја да се умешам .. За се што не разбирате , велите дека е ѓаволска работа или тој што го прави тоа е поданик на ќаволот .. разликувате две нешта : вашата “ВИСТИНА“ и се друго кое не е таа “ВИСТИНА “ и му давате епипет ѓаволско ..

Иначе уште си стоиш на тоа дека глината има ДНК ?? И дека генетски сме поблизу до глина и кал , отколку до мајмуните ??

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
-SLAVA NA BOGA sto na vreme mi gi otvoril ocite.I jas ke kazam,deka nema uste mnogu vreme.Sv Jovan Krstitel veli: "Pokajte se,zosto se priblizi Carstvoto Nebesno!"......Daj Boze site da go cujat glasot na onoj koj vika vo pustinata....
Оче да не си во забуна? Ти мора да си поп!

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Abe kakvi demoni jas si sluzam sam sebesi nikomu drug. I kolku e blisko toa carstvo. Od togas pominaa 2000 godini i go nema carstvoto bozje da dojde. Ako svetot postoi samo 8000 godini togas mislam deka 2000 godini e dolg period a toj kazuva deka e blisku. Kolku blisku ke bide dosega se nema sluceno ni c od Carstvoto Bozje.

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Само малку и ја да се умешам .. За се што не разбирате , велите дека е ѓаволска работа или тој што го прави тоа е поданик на ќаволот .. разликувате две нешта : вашата “ВИСТИНА“ и се друго кое не е таа “ВИСТИНА “ и му давате епипет ѓаволско ..

Иначе уште си стоиш на тоа дека глината има ДНК ?? И дека генетски сме поблизу до глина и кал , отколку до мајмуните ??
Pa kako sto toj kazuva taka treba da e. I znaes na site deca im bil daden epitetot "Deca na Gavolot" bidejki mozele da ja izlazat cela publika da zaplace na nastap, a toa bilo laga i gi prekrsuvale zapovedite.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Како што поминува времето луѓето ќе почнат да се откажуваат од религијата и верувањето во надприродното и ќе се свртат кон технологијата и кон својот личен развој. Тој ден се ближи и ќе не направи цврски личности кои нема да се покоруваат на некои неверојатни работи.

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
Јас себеси сум си најважното во мојот живот.
Има ли подобра верба од онаа во сопствената волја и интуиција?

А, твојата верба е покорност. И вербата во Бог во никој случај нема да направи смртта да биде спречена.
Тоа што би можел утре да умрам ќе биде чиста случајност, а не казна од Бог.
-Ima li poloso od covek koj veruva i se nadeva vo sebesi?Nema.....Sto e vo tvoja mok?Nisto!Ni edna sekunda od svojot zivot ne mozes da promenis,nemozes da sprecis nisto,nitu smrtta,nitu nieden drug proces.Ne zaboravaj deka edna sekunda od tvojot zivot ,ke ti go svrti za 360.Veruvas vo svojata padnata priroda.......
-Pa koga ne bi postoel nacin da se spreci smrtta,ne bi postoela nasata vera.Bog voskresna od mrtvite i na tie vo grobovite im dade zivot vecen.Zivotot e samo premin.Posle nego ima uste.E,ona na zemjata,te pravi tebe ziv ili mrtov.
-Toa ke bide Volja Bozja.Bas zaradi toa sto nemozes da sprecis ni utre nesto da ti se desi,nemozes da veruvas vo sebe.

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
По што заклучуваш дека е жив мртовец?
Пошто ја отркил вистината и се води според логиката, а не според некои глупи преданија?

Ако за тебе тоа преставува жив мртовец, за нас преставува тоа што си ти.
Nareci me kako sakas,vazno e Bog da go znae moeto ime.A kako nekoj ke me imenuva,ic ne mi e gajle.

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
-Ima li poloso od covek koj veruva i se nadeva vo sebesi?Nema.....Sto e vo tvoja mok?Nisto!Ni edna sekunda od svojot zivot ne mozes da promenis,nemozes da sprecis nisto,nitu smrtta,nitu nieden drug proces.Ne zaboravaj deka edna sekunda od tvojot zivot ,ke ti go svrti za 360.Veruvas vo svojata padnata priroda.......
-Pa koga ne bi postoel nacin da se spreci smrtta,ne bi postoela nasata vera.Bog voskresna od mrtvite i na tie vo grobovite im dade zivot vecen.Zivotot e samo premin.Posle nego ima uste.E,ona na zemjata,te pravi tebe ziv ili mrtov.
-Toa ke bide Volja Bozja.Bas zaradi toa sto nemozes da sprecis ni utre nesto da ti se desi,nemozes da veruvas vo sebe.
Epa ako e taka togas zosto Gospod ne ne zeme site nie sto ne veruvame i gi ostavi samo vernicite na zemjata a?

U

UnholY

Гостин
Кое црно воскреснување бе?
Си прочитал во Библијата дека воскреснал и придржувај се на тоа.

Викаш дали има полошо од човек кој верува и се надева во самиот себеси?
Да, има. Вербата во Бог, т.е покорувањето.
А, и тоа што не можам да променам ни еден процес воопшто не ми влијае негативно. Не ни сакам да имам таква моќ. Која е потребата од тоа?
Јас сум всушност еден дел како и сите останати кои ги движат процесите. Човекот е во центарот.
Он е најважното.

U

UnholY

Гостин
Nareci me kako sakas,vazno e Bog da go znae moeto ime.A kako nekoj ke me imenuva,ic ne mi e gajle.
Имаш извод?
Имаш лична карта?

Имаш сопствен идентитет и тој го знаат сите кои припаѓаат на твојот круг на луѓе.
А, за тоа што ние те нарекуваме со подруго име е само одговор на твојата провокација.
Ти прв почна ти текнува?

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
Леле , леле, леле полека бе другар. Почна со молитви да делуваш.

Гледаш дека и самиот ни докажуваш дека не си во ред?
Ова треба да преставува некој вид егзорцизам, да не принудиш да ја напуштиме темава? Пошто ја опседнавме и не ја оставаме сега.
-Daj Boze site da deluvaat so molitvi.Da ne se plasis da ne mi se uslisat?:)
-Mozes i ova,i uste mnogu drugi raboti da kazes za mene,no pak ke recam deka ne mi e vazno kako ti me gledas.

Член од
12 мај 2008
Мислења
1.495
Поени од реакции
38
Кое црно воскреснување бе?
Си прочитал во Библијата дека воскреснал и придржувај се на тоа.

Викаш дали има полошо од човек кој верува и се надева во самиот себеси?
Да, има. Вербата во Бог, т.е покорувањето.
А, и тоа што не можам да променам ни еден процес воопшто не ми влијае негативно. Не ни сакам да имам таква моќ. Која е потребата од тоа?
Јас сум всушност еден дел како и сите останати кои ги движат процесите. Човекот е во центарот.
Он е најважното.
Tokmu taka. Covekot ne moze sam da gi menuva rabotite, no ako poveke luge rabotat zaedno ke gi promenat. Sega nema da promenat nekoj da umre ili da ne umre no mozat da promenat drugi raboti.

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
Само малку и ја да се умешам .. За се што не разбирате , велите дека е ѓаволска работа или тој што го прави тоа е поданик на ќаволот .. разликувате две нешта : вашата “ВИСТИНА“ и се друго кое не е таа “ВИСТИНА “ и му давате етипет ѓаволско ..

Pari da mi davas,nema da se trgnam od Ona na Koe stojam.

Член од
3 јуни 2008
Мислења
441
Поени од реакции
20
[
quote=neo_wmaster;1475053]Abe kakvi demoni jas si sluzam sam sebesi nikomu drug. I kolku e blisko toa carstvo. Od togas pominaa 2000 godini i go nema carstvoto bozje da dojde. Ako svetot postoi samo 8000 godini togas mislam deka 2000 godini e dolg period a toj kazuva deka e blisku. Kolku blisku ke bide dosega se nema sluceno ni c od Carstvoto Bozje.
[/QUOTE]

Vo tebe se nema sluceno,ne si mu napravil mesto.

U

UnholY

Гостин
-Daj Boze site da deluvaat so molitvi.Da ne se plasis da ne mi se uslisat?:)
-Mozes i ova,i uste mnogu drugi raboti da kazes za mene,no pak ke recam deka ne mi e vazno kako ti me gledas.

Па затоа и реплицирав бе другар.
Ме преплаши, немој те молам вакви работи во иднина.

А, мене па мислиш дека ми е многу важно?
Ова е дискусија, разговараме околу темата, а ти почна да ја доведуваш до друга крајност.
Па стигна и до таму да си даваме лични мислења еден за друг.

Kajgana Shop

На врв Bottom