Дали може да сакаш две личности во исто време?

Член од
19 март 2007
Мислења
6.574
Поени од реакции
164
Не дефинитивно. Ама ако ми се случи, што тогаш?:toe:

Fluffy

Hellraiser
Член од
6 мај 2007
Мислења
1.373
Поени од реакции
16
Koga se saka,sve se MOZE!

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Mr.Universe напиша:
па ак излегуваш некое време да ама за секогаш нем шанци зато шо денеска или утре се дознајт
Ај сега појасни што сакаше да кажеш и објасни каква врска има реченицава со темава.

:huh:

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Fortune напиша:
Ај сега појасни што сакаше да кажеш и објасни каква врска има реченицава со темава.

:huh:
Сакам кажам незнам речам ... аман бе прентим пази малце :)
Јас не можам да сакам 2 одеднаш ... можно е да ми се свуѓаат 5-6 одеднаш ама да сакам само една можам

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Може и тоа како ... едниот секогаш ќе го сакаш повеќе, но љубовта е љубов и кога е мала, нели? :toe:

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Дивајн напиша:
Може и тоа како ... едниот секогаш ќе го сакаш повеќе, но љубовта е љубов и кога е мала, нели? :toe:
Чудна хемија сте вие женските ... тешко нас со вас и тешко нас без вас
Добро можда мојш да сакаш двајца-тројца ама вистински сигурно дека ќе сакаш еден :smir:

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Геџо, а вие мажите не сте такви? Немаш искуство да сакаш некоја, а ужасно да сакаш да си и со друга?:pusi:

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Ние сме бетер ама ај :) ко ќе сум со една со една сум ( барем за мене си кажвам )... е сега ако сум доволно пијан можно е и со две да завршам :pos: .. не шала на страна ми се десило да сум со една а да ми гори душава да сум со друга ама ко ќе размислиш не вреди да расипиш врска со некоја шо ја цениш за една вечер со некоја друга која не ја ни познаваш што сорта е :toe: ...

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
G e G o напиша:
Ние сме бетер ама ај :) ко ќе сум со една со една сум ( барем за мене си кажвам )... е сега ако сум доволно пијан можно е и со две да завршам :pos: .. не шала на страна ми се десило да сум со една а да ми гори душава да сум со друга ама ко ќе размислиш не вреди да расипиш врска со некоја шо ја цениш за една вечер со некоја друга која не ја ни познаваш што сорта е :toe: ...
А што ако ја знаеш и со право сакаш да си со неа? А и другата не е за фрлање? Нели ќе си простиш и ќе си дозволиш да ги сакаш двете истовремено?:shame:

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Дивајн напиша:
Геџо, а вие мажите не сте такви? Немаш искуство да сакаш некоја, а ужасно да сакаш да си и со друга?:pusi:
Стварно е ужасно. Сакам една сакам да сум со друга, ама ми се оди кај трета. Ужасно е, ууужасно добро. Нек си ебе. То е разлика меѓу нас и вас. :helou:

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Е па и да сакам да ги сакам двете одеднаш не можам зш едната ќе дознајт сигурно ( струга да прдниш за 5 минути цел град знајт не пак да се муваш со некоја :) ) Така да на крај ќе останам со таквото в раце ... не се барат преку леб погача :)

Ashley

بين الحياة والموت
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.043
Поени од реакции
35
Кога не станува збор за љубов, може многу да се сакаат. Сите на некој различен начин, заради различна причина. Некој помалку, некој повеќе, но никој највеќе..
Со некого ти е убаво за излегување, забавен е, мил .. го сакаш на некој начин.. друг можеби ти дава сигурност, добар за разговор, пријатен.. и него го сакаш... трет за нешто трето.. и така натаму... Ниеден од нив не те исполнува целосно, па затоа сакаш неколку во исто време. А тоа сакање нема врска со љубов.
Кога е во прашање љубов сите овие работи ги гледаш само во еден. Може само еден вистински да се сака! Никако повеќе. Љубената личност не исполнува целосно, не исполнуваат и неговите мани, ги сакаме и нив. Нема нешто што би барале кај друг...

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Не. Не е љубов. Не дека и кога си со еден од тие двајца сигруно значи љубов ама очигледно дека нешто не е во ред ако мислиш дека сакаш двајца. Љубовта е комплексна емоција и ако од еден не го добиваш сето па си со друг дел од времето тогаш и двете не се вистински љубови. Страст? Се разбира. Понекогаш има посебни случаи кога со едниот партнер си зашто е интересно и ново додека со другиот те врзуваат стари спомени и носталгија за тоа што сте минале заедно, но и тоа не е љубов туку јо-јо помеѓу двете емоции за да се добие ново задоволство. Многу погрешно!

Сакај еден/една. Се друго може да се граничи со нимфоманија, особено ако бројката се зголеми на три, четири итн.

Kajgana Shop

На врв Bottom