За коалиционите партнери на СДСМ и ДПНЕ!Strelec.........ti za Makedonija ili za Albanija prais muabet....????
RE da daj ostavka teeesko.Mozime da zamislime sto covek e ko se tepa pred kamera.Да не отварам нов топик...
ЛДП поднесе интерпелација за Рефет Елмази
Интерпелација за работата на заменик-министерот за внатрешни работи Рефет Елмази. Ја поднесоа пратениците на ЛДП. Велат дека Елмази треба да се соочи со одговорност поради, како што оценуваат, незаконско и скандалозно учество во инцидентите во собранието кога нападна пратеник од опозицијата.
„Со енергичното справување со насилничкото однесување на Елмази, Македонија ќе покаже институционален капацитет да ги решава сериозните нарушувања на демократските вредности. Го прашуваме Груевски – дали ќе остане во прегратките на Мендух Тачи или ќе оди во ЕУ и НАТО“, вели Жерновски.
Од ДПА денеска со кус коментар – ја поздравуваме интерпелацијата и во Собрание ќе ги соочиме фактите и аргументите. Елмази остана без реакција..
Постапките на Тачи и на Елмази на денот на инцидентите во Собранието, ги осуди нивниот доскорешен пријател и сопартиец, сега лидер на нова партија, Бардуљ Махмути.
„Во многу парламенти во светот се тепаат, ретко маж тепа жена. Но никаде не се видел однос како на Рефет Елмази кој се однесуваше сталинистички“, вели Бардуљ Махмути.
МВР вчера го оправда Елмази дека во Собранието се нашол по службена должност - на дневен ред бил закон за полиција. За газењето на пратеникот на ДУИ Азис Положани, немаше коментар.
Тоа со шерифлкот малку си ја утнал работата, ако сакаш да гледаш шерифи од МВР отиди во Студентски дом Гоце делчев и ќе видиш, нешто што е сосема спротиво од он што ти го пишуваш.веројатно да
во "високо развиените демократски држави" во една ваква ситуација нормален тек на настаните би бил понудување оставка и истата да не се прифати.
зошто да не се прифати? мислам дека објективно министерката добро си ја врши работата. од многуте вработени во мвр со кои се познавам лично, повеќе никој ја нема таа комоција да прави што сака. од кинење казни, до понашање шерифи. вистина е дека сме далеку од она како навистина треба да биде, ама промената е очигледа и се гледа од авион.
мвр заличи на странска компанија, каде никој не е поштеден.
секогаш ќе се најде некаква будала која ќе остави црна дамка на било кој министер, а истиот без разлика колку да е полезен за една држава да поднесе оставка е чиста загуба, никој нема да добие од тоа, само државата ќе изгуби.
прашај по умс на дпмнето кој е претседател на умс во штип, кој е сашо од битола и да не спомнувам имиња.....asterix pls najiskreno ke te zamolam da ni dades nekolku konkretni iminja od obezbeduvacite.
Mozebi i moze nesto da se stori ako pravat problemi tamu ili ako tamu ne im e mestoto.
Астерикс не туку се мачи, сите добро знаеме дека ти како верен на СДС би ги сменил сите министри, вклучително и цела власт, за да може после СДС по заслуга да ти даде некое работно место.прашај по умс на дпмнето кој е претседател на умс во штип, кој е сашо од битола и да не спомнувам имиња.....
?!?!?!?!Астерикс не туку се мачи, сите добро знаеме дека ти како верен на СДС би ги сменил сите министри, вклучително и цела власт, за да може после СДС по заслуга да ти даде некое работно место.
Не ми кажувај не бидејќи има два тројца што ги знам кои како тебе го бранат СДС и сите се пикаат во тие општинските ви окружоци со цел да дојдат повисоко во паритјата и да добијат рабтно место како човек кој не прави ништио друго освен да ги брани СДС.
И не ми рипај има уште доста такви од страна на ДПМНЕ само што имам некако чувство дека сега нешто помалку ги фермаат, а ако мене ме прашаш за некој партија треба се бориш од други причини а не за да обиеш работно место. Искрено се надевам дека СДС ќе ги тргне сите што им се сега главни во партијата и ќе донесе свежа крв , која ќе ја преболи оваа рак рана на сите македонски партии за местење на кадри по партиски клуч.
epa prijatele stom e od ums najverojatno nema ni potreba da prasuvam, najverojatno istite se i studenti a ti prijatele spekuliras... so ogled na prosekot na vozrast na ums funkcionercinjata vo mmentov, ne mi se veruva nitu grujo deka zemal decista da go obezbeduvaat ...прашај по умс на дпмнето кој е претседател на умс во штип, кој е сашо од битола и да не спомнувам имиња.....
Ајде кажи за која нема аргумети за обвинувањата на овие министерства, или според вас народот несмее да збори лошо за министрите затоа што тоа било против напредокот, ја занеш она акучињата лаат караванот си врви, епа ако работат арно џабе лаањето на опозицијата што може да направи на терен?Prvin treba da se odvojat ministrite na koi postojano najmnogu se atakuva od strana na SDS.
Kako vtoro treba realno da se razgledaat pricinite zasto tokmu tie se glavna meta i postojano im se poprecuva rabotata.
Dali opozicijata edinstveno od svoi licni pricini..podobro receno poradi strav, se obiduva po sekoja cena da gi koci tie ministri i se obiduva da gi prikaze kako nekadarni?
Koi bi bile tie ministerstva...Gruevski, MVR (Gordana Jankulovska i dr. povisoki funkcioneri)..Zdrastvo (Selmani)..Trasport i Vrski... i eve Ministertvoto za Pravda,mislam deka dovolno e tolku 4 ministerstva postojano na udar i se razbira Gruevski kako premier.
Zasto tokmu ovie ministerstva tolku mnogu im precat na opozicionerite koi se obiduvaat da ja potkopaat sekoja odluka,osobeno otkako ima vidni rezultati vo borbata so kriminalot i korupcijata,so divogradbite i skluceni direktni dogovori za zemjiste prodadeno bez tender ,so mafijata vo zdrastvoto i na kraj izborot na sudskiot sovet i funkcioniranjeto na pravniot sistem..kako klucen za funkcioniranje na drzavata i uslov za vlez vo EU i NATO.
???
Ne mi ja sfati poentata.. zasto tokmu niv.. kade e napraven najgolemiot kriminal vo drzavava?Ајде кажи за која нема аргумети за обвинувањата на овие министерства, или според вас народот несмее да збори лошо за министрите затоа што тоа било против напредокот, ја занеш она акучињата лаат караванот си врви, епа ако работат арно џабе лаањето на опозицијата што може да направи на терен?
Види можете да јадете бурек до утре сабајле и назад, ама во време на СДСМ Македонија напредна многу во однос на евроинтеграциите и приемот во НАТО, па сега да те потсетам само на една изјава на Хер Ник, една недела пред добивањето на кандидатскиот статус. Македонија ќе добие негативен извештај од ЕК по однос на статусот.neizmernata zelba" na SDS da pomognat vo napredokot na zemjava!