Дали, како и колку лажете?

S

Stef Bachatero

Гостин
Понекогаш лажам,но ако вистински ми значи личноста секогаш ја кажувам вистината.

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Ај да ја оживеам темава со една добра статија на која наидов денеска.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Да,најчесто себе си,доста често......

Член од
30 септември 2011
Мислења
2.714
Поени од реакции
2.599
Se znae deka lagata ne e resenie, ima mnogu lagi, no samo vistinata e edna...Ima potreba koga treba da lazhes, no so dobra namera...najmnogu boli koga covek ja praktikuva lagata vnatre vo samoto semejstvo, zatoa sto toj covek fakticki samiot sebe si se lazhe...kako pomal sum lazhel ponekogas, no so tek na vreme zabelezav deka problemi samo si sozdavam

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Предноста на лажењето е во тоа што вистината која ја кажуваш може да се употреби против тебе но лагата не може!

P

puppete dolly

Гостин
кога лажам најчесто се бели лаги..маткало сум,па кога треба да излезам ми се јавуваат,викам дека сум готова а јас уште се маткам и се спремам..доцнам,,а викам дека сум имала работа-сум средувала низ дома бла бла...а за нешто поголемо неможам да излажам..ме гризе совеста многу.најлошо е кога се лажам самата себеси,пробувам да поверувам во нешто за кое знам дека не е вистина,најчесто за да се утешам
--- надополнето: 19 јуни 2012 во 23:13 ---
кога лажам најчесто се бели лаги..маткало сум,па кога треба да излезам ми се јавуваат,викам дека сум готова а јас уште се маткам и се спремам..доцнам,,а викам дека сум имала работа-сум средувала низ дома бла бла...а за нешто поголемо неможам да излажам..ме гризе совеста многу.најлошо е кога се лажам самата себеси,пробувам да поверувам во нешто за кое знам дека не е вистина,најчесто за да се утешам

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Обично практикувам секогаш да ја пукам вистината директ лице во лице :).Но секако, ретко некогаш употребувам од оние бели лаги кои не би му наштетиле на никој.

Член од
21 јуни 2012
Мислења
5
Поени од реакции
2
Бели и сиви лаги!Најчесто лажам кога морам и најчесто лажам кога ми е здодевно и немам што да правам па на тој начин се зезам.Значи не се тоа некои биг лајс

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.380
Поени од реакции
4.934
Многу врзвате сите ццц.. Не чини до толку.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.181
Поени од реакции
18.258
Лажам бре, в лице (по телефон) ги лажам, уште не сум тргнат, а викам кај Охридска сум!Ама знает, не е проблем, се навикнавме.А и тие лажат :) Значи меѓусебно лажење в лице.Е лошото е дека каснењето е непочитување на другите, ама со блиски луѓе не е страшно.
За големи не ми теквит, ама по некој професор на факс имам праено будала.

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Pojma neam od lazenje. Seriozno. Something's wrong wit me.
Za najmala sitnica ne znam da izlazam, se primetuva odma, kretenka xD
Znam samo koga ne se gleame u oci da lazam.
Idiot! -.-

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Абе за лажење се лаже ама интензитетот на лагата зависи правопропорционално од ситуацијата во која се наоѓам. На пример ако е нешто што ке ми заштеди на време (и пари) може да се подлаже поквалитетно-мада за квалитетно лажење не ме бива, квалитетно само самиот можам да се излажам.
Ете денес на пример излажав пак, братучед ми колку само сака цреши, ме прашува по телефон дали има црешата? Јас му викам: Ееее полна е-а таа ниту една на неа. Ама што да праам, нека даде 8 стотки за превоз, нека дојде па бар ке се видиме. :)

Член од
3 мај 2009
Мислења
155
Поени од реакции
57
Лажам со цел да направам нешто добро, односно со добра намера таканаречени сиви лаги... Во последно време ми се случува малце почесто него ли порано...

Kajgana Shop

На врв Bottom