Дали и каков часовник поседувате?

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.921
Поени од реакции
11.298
Јас имам CASIO DW 290-T

Во ноември правам 10 години откако го имам. Саатот е коска еднаш му сменив батерија после 7 години носење, единствена маана му е ремчето ми се скина првото па купив друго од истиов модел, па сега и тоа ми се скина треба да купам пак. Иначе овој модел е од 1995та година.
И не се даваат 1500 денари за саат. Тоа ти е некоја измеѓу цена за саат, ниту нешто посебно, ниту чкарт, ако веќе сакаш добар саат и саат што ќе ти трае 10+ години нема потреба од штедење пари, се што е под 6000 е малце за саат.
Ако го гледаш само како направа што ќе ти каже колку е часот, доволен ти е и мобилниот :)
Па не би рекол дека испод 100 евра неможеш да најдеш асален саат, ете мојот погореспомнат часовник тогаш чинеше 100 марки значи за 3000 денари и веќе 10 години е коска а мислам дека ќе трае уште толку :)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
Па не би рекол дека испод 100 евра неможеш да најдеш асален саат, ете мојот погореспомнат часовник тогаш чинеше 100 марки значи за 3000 денари и веќе 10 години е коска а мислам дека ќе трае уште толку :)
Паа... пред 10 години и сега не е баш исто :)
Не знам, немам многу гледно саати низ продавнициве, но она што ми има останавено впечаток е 6000+. Баш мојот саат го здогледав случајно во Охрид во чаршијата и влегов да прашам што пари е(поради тоа што ми е поклон, плус е земен поевтино) и ми рекоа 12000 на попуст(wtf), али со оглед на тоа што беше Охрид, сигурно цената беше малце напумана.

Муабетот ми е, кога ќе купуваш саат не штеди, еднаш се купува а се користи 10+ години.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.921
Поени од реакции
11.298
Паа... пред 10 години и сега не е баш исто :)
Не знам, немам многу гледно саати низ продавнициве, но она што ми има останавено впечаток е 6000+. Баш мојот саат го здогледав случајно во Охрид во чаршијата и влегов да прашам што пари е(поради тоа што ми е поклон, плус е земен поевтино) и ми рекоа 12000 на попуст(wtf), али со оглед на тоа што беше Охрид, сигурно цената беше малце напумана.

Муабетот ми е, кога ќе купуваш саат не штеди, еднаш се купува а се користи 10+ години.
Така е.

Стави фотка од твојот саат да го ѕирнеме :)

коментатор

Пингвин
Член од
25 февруари 2010
Мислења
3.547
Поени од реакции
9.457

Овој го имам ама не го носам :toe:. Поклон од чичко ми за матурската пред скоро две години, а се на се да се собере недела дена дали го имам носено. Едноставно саат, ланче или прстен не можам да носам.

Член од
29 јануари 2008
Мислења
821
Поени од реакции
410
Моентално не носам ама секогаш сум у тек со времето :)

Член од
30 октомври 2010
Мислења
221
Поени од реакции
127
Јас имам CASIO DW 290-T

Во ноември правам 10 години откако го имам. Саатот е коска еднаш му сменив батерија после 7 години носење, единствена маана му е ремчето ми се скина првото па купив друго од истиов модел, па сега и тоа ми се скина треба да купам пак. Иначе овој модел е од 1995та година.
И јас имам таков многу добар саат ,еднаш му имам сменето батерија и ремче,сега го носи син ми него му го дадов пошто си купив Casio G-SHOCK DW-6900 .Casio е одлична марка за сечиј џеп.

Rabrobil

Seduce and Destroy
Член од
1 јули 2010
Мислења
886
Поени од реакции
294
И јас имам таков многу добар саат ,еднаш му имам сменето батерија и ремче,сега го носи син ми него му го дадов пошто си купив Casio G-SHOCK DW-6900 .Casio е одлична марка за сечиј џеп.
Потполно се сложувам со тоа дека Касио прават саати за секого и за секој џеб, башка ова Edefice серијава лелее:helou:

General Centar

Се колнам... за ослободување на Македонија...АМИН
Член од
31 март 2011
Мислења
350
Поени од реакции
188
Jas imam casio edifice EF543 go zemav 240 evra pred dve godini top e.

B

BooBojan

Гостин
Од денес поседувам Casio MTP-1246D 1A.

Го купив 4000 денари.

Kajgana Shop

На врв Bottom