Дали жените мешаат добар секс со љубов?

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
уууффф...секс набилдан со страст, силна сексуална тензија и те како ми е прекрасен...но не значи дека ќе се вљубам,ниту дека сум емотивно празна, сепак мора да има извесна хемија, (може само да ми биде привлечен телесно тој тип), тоа е она што прави разлика кога ВОДИШ ЉУБОВ со некој кого го сакаш, и со кој претпоставувам имате и умствен спој..
Ах...тој страстен секс:)
 
Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Зошто мислиш дека сексот со силна страст без љубов се заборава?Страста не е емоција?Каква е таа доверба за квалитетен секс?Го посакувам и уживам со него,можеби ќе уживам повторно,можеби никогаш повеќе нема да го видам.Љубовта е она што ни треба се согласувам,водењето љубов со особата која ја сакаме е најубавата работа што сакаме да ни се повторува,но не се согласувам дека сексот со некој кој само физички не привлекува не е добар,или брзо се заборава.

Силната страст е емоција иницирана од љубовта, ако веќе збoруваме за силна страст....А и ние луѓето како хомо сапиенс, се разликуваме од животните кои се раководени од силните нагони, за кои ти зборуваш....Така да, муабетов ти нема врска:)
 

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Да не помеша термини? Немаш ваљда 50 години па да доживуваш климакс.

Тоа кога ти доаѓа лезетот меѓу ноџиња се вика оргазам.
Ерм тука малце ке те поправам, иако знам дека знаеш и дека само се зезаш, ама да не се збунат другите:smir::

Климаксот не е фаза на жените во 50тите години, туку климакс се нарекува врвот на некое доживување. Затоа и оргазмот го викаат климакс, бидејќи е врв на доживувањето наречено секс.
 

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Силната страст е емоција иницирана од љубовта, ако веќе збoруваме за силна страст....А и ние луѓето како хомо сапиенс, се разликуваме од животните кои се раководени од силните нагони, за кои ти зборуваш....Така да, муабетов ти нема врска:)
Од каде го извелече заклучоков драга или јас сум пропуштила некоја лекција:)Сексуален нагон оној што го споменуваш кај животните се задоволува со скакање на секој,без некоја посебна привлечност,во стил дај шта даш.Јас зборувам за страст која се појавува помеѓу двајца луѓе кој сексуално се привлекуваат.Не верувам дека некој се заљубува на прва,но можеби има и такви,но верувам дека овој секс кој е резултат на силна привлечност=страст не е ништо помалку од од оној кога сакаш некого.
п.с.ми недостигаше на темиве:)
 

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Убава работа секој секс да е сврзан со љубов.
Всушност, како можете да ебете некој кој го сакате?
Не е тоа незгодно?
Се сака фамилија, држава, куче, во принцип не ги ебеме истите.
Се ебе пичка.
 
Член од
9 февруари 2008
Мислења
211
Поени од реакции
7
dobar sex ne se mesa so ljubov
ljubov ti e drugo nesto pokomplicirano dobar sex ti e 1 vecer ili koga ke ti tekne i posle adios
 
N

n/a

Гостин
Не само жените.
Навика,добар секс,потреба...итн
многу други поими добар дел од популацијата ги поистоветува со љубов.
:toe:
Фуцк.
 

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.345
Сексот е чист нагон, страст.
Љубовта е состојба на умот...емоција...
Жените често ги поврзуваат тие две работи, ама нели, тие се понежни, поосетливи, ова, она...
 
Член од
29 април 2008
Мислења
184
Поени од реакции
9
pa rabotite koi sto ti go krevaat adrenalinot mozat da te stavat vo golema konfuzija,dobriot seks go kreva premnogu adrenalinot,isto taka i ljubovta go kreva mn adrenalinot,zatoa nastanuva konfuzija dali e toa samo dobar seks ili pak ljubov....... sekako da go mesaat zenite dobriot seks so ljubov , no i maskite isto :)
 

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Јас не мешам, а за другите не знам, а и не ми е гајле баш. И да, мислам дека сексот може да е совршен само доколку постои и љубов помеѓу партнерите. Хемија да, ама без чувства сепак нешто би фалело. Значи, цело е кога има се`.:pipi:
 
С

Сатори

Гостин
Ova e interesno prasanje ...
Generalno e poznato deka vodenjeto ljubov e kompletno razlicno od gol seks.No ako e nenormalno dobar i energetski se povrzete so tipot/tipkata..moze li da si pomislite deka ste zaljubeni vo nego/nea???

Ova prashanje proizleze od mini anketa..se seguvam, od opsti muabeti so drugarki koi gi imam prasano kogo do sega sakale...Pri sto toa bile istite lugje koi se naogjaat na nivnata lista 5 najdobri seksualni iskustva...

I uste povekje, dali mozebi vistinskiot se odnesuva na vistinskoto vklopuvanje na klucot vo bravata..Kako vo starite prikazni?

Pa ladies vase misleje...
:pipi:
Хммм ... веројатно не, сигурно не.:smiz:
Тешка сум на емоции кон луѓето, премногу тешка, ги „сакам“ само три-четири дена и потоа се што имам за нив заминува во неповрат што би значело дека ако некој го перцепирам на тој начин, дечко со кој што само би делела кревет и ништо повеќе, за мене само тоа и ќе остане без разлика на тоа колку бил добар во истиот.
Секогаш зависи од тоа колку лесно/тешко си ги контролираме чувствата што ги имаме кон другите луѓе и како ги доживуваме работите.

Ако една девојка бара романса, сексот со дечкото ќе и биде совршена можност за да се заљуби во него, ако толку силно се „поврзале“.За мене, треба многу повеќе од секс и добра ноќ во кревет за да воопшто размислувам за тоа дека можам да бидам заљубена во некој.
:cvet:
 
Член од
10 мај 2008
Мислења
364
Поени од реакции
13
Ова има врска со сексот, страстите и љубовта..

Во умот на човекот (машки и женски) има една многу интересна работа која се вика Его. Тоа Его за да опстои кај сите што за патоказ го имаат својот Ум! а не својата свест потребно е да се храни. А како едно Его се храни?!?! -- Така што ќе преовладува неговата идеа и желба врз друго Его, т.е врз друга личност, и секогаш ќе ги добива битките излегувајќи накрај како правилен во било која расправа, констатација и потег.

Така нахранетото Его е големо, силно и подоминантно од другите при што завзема централна фигура на внимание и воедно е сватено како пример на другите Ега.

Е сега... тоа Его неможе да го имаат сите, т.е неможе да го имаат оние кои потпаднале под него!
Затоа ...
ЕДИНСТВЕНОТО нешто што му е недостапно на тоа Его е ДРУГО Его кое нема да му потклекне на неговиот веќе здобиен кредибилитет во пошироката Умствена Јавност!

Кога таа појава ќе се роди кај така јакото Его, тоа добива повторно нагон да се нахрани и да го потчини новото Его кое е дојдено во негов пресрет.

Кога првото Его, има дечко/девојка, тоа веќе е нахрането со таа „љубовна“ приказна и бара нов ВКУС, нова ХРАНА во она Его кое претходно напоменав дека не му потпаѓа т.е не му мава рецка на кредибилитетот и физичкиот изглед на првото Его.

Кога тие две Ега, ќе се најдат во кревет, ВКУСОТ на сексот е толку јак што се раѓа една таква СТРАСТ која е краен производ на тоа кое Его ќе преовладува Ментално и во иднина ќе го задржи својот курс на - немавање рецка, при што првото Его ја пробало храната која му е потребна, ама ја нема во изобилство .. и така... второто Его сега станува подоминантно и ја има контролата врз ХРАНАТА од првото Его! Колку е ГЛАДОТ поголем за таа ХРАНА, така СТРАСТА е се поголема и поголема!

Нормално на подолг рок ќе се роди некоја си имагинарна појава на умот наречена љубов па недај боже да ти улета некое ново Его, го наеба!! хаха!
 

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
Ако имаа нешто жените во главата, да не речам црпката, темава и ќе имаше некоја смисла.
Но подзамисли си од каде да знаат бе дали мешаат или не? Тоа ти е ко мајмун да прашаш дали абакусот функционира.
Значи има многу смешни прашања на форумов.

Треба да ги ебеш, тие, да си примаат.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom