Moram da dodadam edno losho iskustvo za koe sum skaran so peglata, i koga nema koj da mi ja ispegla koshulata idam kaj komshikata ili baram nekoj na telefon da dojde!
Once upon a time, si kupiv mnogu ubava adidas bluzichka, beshe mnogu skapa nekade okolu 4000denari ako ne se lazam, me koshatshe 2/3 plata togashna, dobro bev srednoshkolec i rabotev samo 3 dena nedelno u kafich. imav dogovoreno so devojka vecehrta(DA vi oformam slika), arno ama nemashe nikoj doma a bluzata ja kupuvav specijalno za taa vecher, ustvari obratno, ja pokaniv devojkata u grad za da ja nosam bluzata vo prisustvo na zena, ne sakav so drugari da ja oblecham prv pat(nemojte da se smeete ke se iznerviram)! Prashav na telefon kako se ukluchuva pegla i sve ostanato, arno ama na greshka sum ja ukluchil na mnogu pojaka temperatura, ne zanejki i stavanje peglata bluzata mi pocrne mi se unishti, osetivi nenormalna bolka vo dushata, ne za drugo ja merkav bluzata 2 mesei i ushte eden rabotev za da imam tava bluza. Mi dojdoa duri i solzi na ochite, i sega se rastrevoziv koga pishuvam za istoto. Inaku vecherta ne izlegov so devojkata zashto se iznervirav i mi se unishti vecherta i siot film shto si go imav napraveno. I od togash ne znam shto da e JAS NI POD RAZNO NE FAKAM PEGLA U RAKA! Ako treba gol ke idam ili izguzvan i ke kazam deka so gradski sum doagal i imalo guzva ama NE PEGLAM. Imam uzasna slika za mene so pegla vo race! Pa vidi sega ti....