Дали е смешно пеглањето на мажите?

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
...heheheee...a sto ako ne idesh uopshte na rabota i si pun ko brod...mislam si rabotel edno 15 godini i sea imash i kuknja pomoshnichka...sto pere i pegla i plus...kh...kh...kh...a sto ako...pa koa ke bide ke se misli...a do togash peglajte curi ke ve sakaat poishe svekrvite...:pos2::pos2::pos2:

ps...ooo...i Natasha ne se nerviraj ziti sve ova e samo mislenje...
Прво темава е за сосем едно, а ти забега во сосема друга насока.

Не е темата за тоа како повеќе свекрвите ќе не сакаат, туку дали е смешно пеглањето на мажите?
Се разбира дека не е и затоа не мешај баби и жаби и свекрви.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Шо го нападнавте Љупчо, само тој рече дека не пегла. Некој мора да биде исклучок за да го потврди правилото :)

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Шо го нападнавте Љупчо, само тој рече дека не пегла. Некој мора да биде исклучок за да го потврди правилото :)
Офф: Никој не го нападна, негова работа е дали пегла или не, ама ептен забега со темата, почна и свекрви да меша.:)

Ljupco

...ExtraVagant...
Член од
20 јули 2006
Мислења
1.810
Поени од реакции
12
Офф: Никој не го нападна,негова работа е дали пегла или не,ама ептен забега со темата,почна и свекрви да меша.:)

...aj ne bidete do tolku ogranicheni...koj ke gi pegla gakite na svekrvite koa ke iznemoshtat?...imate li bre malce humanost u sebe vie curi...ima vrska i toa kako ima vrska so peglanjeto i temata...i ne prai trikovi vishe...zemi peglata i vezbaj za mlada nevesta...koa ke te vidi svekrvata da blika od radost sto peglanje si udrila...:pos2::pos2::pos2:

BAMARGERA

~Blaugrana~
Член од
18 декември 2005
Мислења
875
Поени од реакции
3
Jas peglam, i koga kazuvam na drugarki ili bilo koj samo ke mi se nasmevnat i tolku. Ne me rugale ili remetele za toa (do sea) :wink:

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
...aj ne bidete do tolku ogranicheni...koj ke gi pegla gakite na svekrvite koa ke iznemoshtat?...imate li bre malce humanost u sebe vie curi...ima vrska i toa kako ima vrska so peglanjeto i temata...i ne prai trikovi vishe...zemi peglata i vezbaj za mlada nevesta...koa ke te vidi svekrvata da blika od radost sto peglanje si udrila...:pos2::pos2::pos2:
Прво и основно јас не се венчам со свекрвата, туку со син и’, а нејзиниот син ќе знае дека јас нема да можам да постигнам да правам све, така да и тој ќе мора да прави дел од домашните работи т.е да ми помогне, а не како лешпер некој да седи на тросед и да спие!

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
Moram da dodadam edno losho iskustvo za koe sum skaran so peglata, i koga nema koj da mi ja ispegla koshulata idam kaj komshikata ili baram nekoj na telefon da dojde!
Once upon a time, si kupiv mnogu ubava adidas bluzichka, beshe mnogu skapa nekade okolu 4000denari ako ne se lazam, me koshatshe 2/3 plata togashna, dobro bev srednoshkolec i rabotev samo 3 dena nedelno u kafich. imav dogovoreno so devojka vecehrta(DA vi oformam slika), arno ama nemashe nikoj doma a bluzata ja kupuvav specijalno za taa vecher, ustvari obratno, ja pokaniv devojkata u grad za da ja nosam bluzata vo prisustvo na zena, ne sakav so drugari da ja oblecham prv pat(nemojte da se smeete ke se iznerviram)! Prashav na telefon kako se ukluchuva pegla i sve ostanato, arno ama na greshka sum ja ukluchil na mnogu pojaka temperatura, ne zanejki i stavanje peglata bluzata mi pocrne mi se unishti, osetivi nenormalna bolka vo dushata, ne za drugo ja merkav bluzata 2 mesei i ushte eden rabotev za da imam tava bluza. Mi dojdoa duri i solzi na ochite, i sega se rastrevoziv koga pishuvam za istoto. Inaku vecherta ne izlegov so devojkata zashto se iznervirav i mi se unishti vecherta i siot film shto si go imav napraveno. I od togash ne znam shto da e JAS NI POD RAZNO NE FAKAM PEGLA U RAKA! Ako treba gol ke idam ili izguzvan i ke kazam deka so gradski sum doagal i imalo guzva ama NE PEGLAM. Imam uzasna slika za mene so pegla vo race! Pa vidi sega ti....

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Пеглам, знам да пеглам....коа нешо сакам да облечам шо не е пеглано најнормално дека ке си го испеглам, негледам нишо срамно тука.....зар има некој шо за да го избегне срамот од пеглање ке искочи ко од г`з изваден надвор ???....или секогаш е тука мамичка(или жената ако имаат) за таквите ??

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Moram da dodadam edno losho iskustvo za koe sum skaran so peglata, i koga nema koj da mi ja ispegla koshulata idam kaj komshikata ili baram nekoj na telefon da dojde!
Once upon a time, si kupiv mnogu ubava adidas bluzichka, beshe mnogu skapa nekade okolu 4000denari ako ne se lazam, me koshatshe 2/3 plata togashna, dobro bev srednoshkolec i rabotev samo 3 dena nedelno u kafich. imav dogovoreno so devojka vecehrta(DA vi oformam slika), arno ama nemashe nikoj doma a bluzata ja kupuvav specijalno za taa vecher, ustvari obratno, ja pokaniv devojkata u grad za da ja nosam bluzata vo prisustvo na zena, ne sakav so drugari da ja oblecham prv pat(nemojte da se smeete ke se iznerviram)! Prashav na telefon kako se ukluchuva pegla i sve ostanato, arno ama na greshka sum ja ukluchil na mnogu pojaka temperatura, ne zanejki i stavanje peglata bluzata mi pocrne mi se unishti, osetivi nenormalna bolka vo dushata, ne za drugo ja merkav bluzata 2 mesei i ushte eden rabotev za da imam tava bluza. Mi dojdoa duri i solzi na ochite, i sega se rastrevoziv koga pishuvam za istoto. Inaku vecherta ne izlegov so devojkata zashto se iznervirav i mi se unishti vecherta i siot film shto si go imav napraveno. I od togash ne znam shto da e JAS NI POD RAZNO NE FAKAM PEGLA U RAKA! Ako treba gol ke idam ili izguzvan i ke kazam deka so gradski sum doagal i imalo guzva ama NE PEGLAM. Imam uzasna slika za mene so pegla vo race! Pa vidi sega ti....
:pos: :pos: Океј Џинкси... кај тебе е траума од детство, оправдано е. Као мојата фобија од шопинг. Ти си болен, не е дека си луд. Како мене. Ја купувам само со полиција. А морам, пошто никој не ме ебаа два посто да го заврши тоа за мене. Спремај се со време, иди на курсеви за пеглање, да не го наебеш пак некој ден :)

Ljupco

...ExtraVagant...
Член од
20 јули 2006
Мислења
1.810
Поени од реакции
12
Реков јас..прво ќе ти ја удрам пеглата од глава за да ти дојде памет.

Прво и основно јас не се венчам со свекрвата,туку со син и’,а нејзиниот син ќе знае дека јас нема да можам да постигнам да правам све,така да и он ќе мора да прави дел од домашните работи т.е да ми помогне,а не како лешпер некој да седи на фотеља и да спие!
...ti ke se venchash so sinot na svekrvata, ako ne ti e jasno da ti pojasnam kako idat tie raboti...i ne zaboravaj deka ako stvarno sakash neshto da go naljutish "sinot na svekrvata" samo kazi mu neshto losho za majka mu...:tv:...inache...ima lek i za tie ko tebe sto nejkat da im peglaat na mashkite...a toa e shvaleraj ili u najlosh sluchaj monogamija-brak...ednata ke pegla drugata ke pere, tretata ke ja glea svekrvata i ke ja rani i taka srekna kuka ke bide sve...

...i ne mavtaj so peglata naokolu-ke ti se oladi-ne troshi dzabe struja i ne vezi nego fakaj to charshafite i idi posle u kujna da napraish salata i stai rakija za gostite...ako si dobra ke ti kupat mashina za peglanje...taka se prai toa...ne ripaj mnogu...prvo skokni pa kazi opaaaaaaaaaaaa...:pos2::pos2::pos2:

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
...ti ke se venchash so sinot na svekrvata, ako ne ti e jasno da ti pojasnam kako idat tie raboti...i ne zaboravaj deka ako stvarno sakash neshto da go naljutish "sinot na svekrvata" samo kazi mu neshto losho za majka mu...:tv:...

...i ne mavtaj so peglata naokolu-ke ti se oladi-ne troshi dzabe struja i ne vezi nego fakaj to charshafite i idi posle u kujna da napraish salata i stai rakija za gostite...ako si dobra ke ti kupat mashina za peglanje...taka se prai toa...ne ripaj mnogu...prvo skokni pa kazi opaaaaaaaaaaaa...:pos2::pos2::pos2:
Јас ти гарантирам дека мојот сопруг нема да биде забеган и дека ќе ми помага во домашните работи.
Јас немам намера да седам 24 часа дома и да бидам домаќинка. Тоа ти го гарантирам.
А што се однесува до свекрвата, сигурна сум дека ќе гледам да бидам во добри односи, ама нема да живеам со нејзе заедно.

inache...ima lek i za tie ko tebe sto nejkat da im peglaat na mashkite...a toa e shvaleraj ili u najlosh sluchaj monogamija-brak...ednata ke pegla drugata ke pere, tretata ke ja glea svekrvata i ke ja rani i taka srekna kuka ke bide sve...
Ха ха ха ха. Не си смешен, ако тоа сакаш да го постигнеш.

Прво и основно, нигде не реков дека јас нема да пеглам, ама затоа потенцирав дека мојот сопруг мора да ми помага во домашните работи, затоа што јас планирам да имам и други работи во животот освен тоа да седам дома и да чистам по куќа.

А за болдираното... златен, моногамија е само кога се има еден партнер (моно - еден), а полигамија е кога се има повеќе партнери, а јас во таков брак нема никогаш да стапам, така да..ништо од твоиве теории.

Ljupco

...ExtraVagant...
Член од
20 јули 2006
Мислења
1.810
Поени од реакции
12
Јас ти гарантирам дека мојот сопруг нема да биде забеган и дека ќе ми помага во домашните работи.
Јас немам намера да седам 24 часа дома и да бидам домаќинка.Тоа ти го гарантирам.
А што се однесува до свекрвата,сигурна сум дека ќе гледам да бидам во добри односи,ама нема да живеам со нејзе заедно.

Ха ха ха ха.Не си смешен,ако тоа сакаш да го постигнеш.

Прво и основно,нигде не реков дека јас нема да пеглам,ама затоа потенцирав дека мојот сопруг мора да ми помага во домашните работи, затоа што јас планирам да имам и други работи во животот освен тоа да седам дома и да чистам по куќа.

А за болдираното...златен моногамија е само кога се има еден партнер(моно-еден),а полигамија е кога се има повеќе партнери,а јас во таков брак нема никогаш да стапам,така да..ништо од твоиве теории..

...damn...:pos2:...zgreshka od tehnichki prichini...aj sea spremaj mirazot,stom si taka umna vreme ti e da se peglash...damn...abe sto mi stana ...:toe:...sve da nauchish pred brak i da ne me razocharuesh, da ne se pozali posle momcheto natebe ili eventualno svekrvata...nemaj gajle...ke smeknesh(ke si legnesh na brashnoto---eee site taka ripaat ko tebe na pohetok-ama krajot go krasi deloto)...i ke bide sve...:back:

...u megu vremenu-i prostor...ushte ednashka potvrda od mene...deka...da...peglanjeto na mashkite e smeshna rabota i ponizuvahka za mene i mojot dominanten rod maski(tika nekade bi trebalo da se stavi granica na normalnite odnosi vo semejstvoto-da se pomaga na edno ponezno sushtestvo kako sto e zenata moze i toa, ali peglanje so pegla ne...not for me please...:smir:

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
...damn...:pos2:...zgreshka od tehnichki prichini...aj sea spremaj mirazot,stom si taka umna vreme ti e da se peglash...damn...abe sto mi stana ...:toe:...sve da nauchish pred brak i da ne me razocharuesh, da ne se pozali posle momcheto natebe ili eventualno svekrvata...nemaj gajle...ke smeknesh(ke si legnesh na brashnoto---eee site taka ripaat ko tebe na pohetok-ama krajot go krasi deloto)...i ke bide sve...:back:

...u megu vremenu-i prostor...ushte ednashka potvrda od mene...deka...da...peglanjeto na mashkite e smeshna rabota i ponizuvahka za mene i mojot dominanten rod maski(tika nekade bi trebalo da se stavi granica na normalnite odnosi vo semejstvoto-da se pomaga na edno ponezno sushtestvo kako sto e zenata moze i toa, ali peglanje so pegla ne...not for me please...:smir:
Аууу леле доминантиниот машки род, не смее да се спушта на тоа ниво да пегла, бидејќи вие сте на повисоко ниво и сте подоминантни а?
Ок. Тоа е твое мислење. Не се согласувам со твоето “доминантно„ мислење, ама whatever, не е битно, немам намера да се расправам, затоа што темата ептен ќе забега.

А инаку не се секирај, нема да се разочара момчето или пак неговата свекрва од мене, затоа што јас и он ќе ги делиме работите, затоа што сигурно нема да ми биде сопруг некој кој смета дека припаѓа на доминантниот род и дека поради тоа не треба да фати ништо по дома.:wink:

Ljupco

...ExtraVagant...
Член од
20 јули 2006
Мислења
1.810
Поени од реакции
12
Аууу леле доминантиниот машки род,не смее да се спушта на тоа ниво да пегла,бидејќи вие сте на повисоко ниво и сте подоминантни а?
Ок.Тоа е твое мислење.Не се согласувам со твоето “доминантно„ мислење,ама whatever,не е битно,немам намера да се расправам,затоа што темата ептен ќе забега.

А инаку не се секирај,нема да се разочара момчето или пак неговата свекрва од мене,затоа што јас и он ќе ги делиме работите,затоа што сигурно нема да ми биде сопруг некој кој смета дека припаѓа на доминантниот род и дека поради тоа не треба да фати ништо по дома.:wink:

...so sreka neka ti e curo...se raduem za tebe iskreno...dosta e vishe i ja se slagam-preterasmo gu rabotu...:pos2::pos2::pos2:

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
:pos: :pos: Океј Џинкси... кај тебе е траума од детство, оправдано е. Као мојата фобија од шопинг. Ти си болен, не е дека си луд. Како мене. Ја купувам само со полиција. А морам, пошто никој не ме ебаа два посто да го заврши тоа за мене. Спремај се со време, иди на курсеви за пеглање, да не го наебеш пак некој ден :)
Se duri sum sposoben da najdam zena da ja zavrshi taa rabota NE! Ali shto znaesh, mozda treba da porazmislam malku. Da ti kazam, aj od prvi oktomvri, ovoj mesec nekako mi e neubav za lechenje stari rani! LoL! hehe

Kajgana Shop

На врв Bottom