Дали е смешно пеглањето на мажите?

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Форумџиката каде е да пише на темава? Или веќе пишала, а не кажала која е:pos:
Ма се шегувам, не ме интересира која е. Добро, малку:icon_lol:

Туку... Не знам зошто да ми е смешно ако видам машко да пегла (или да си направи ручек, да испере нешто, да подзачисти и сл.). Често сум имала можност да го гледам тоа, го гледам и не ми е чудно ич. Ма тоа е за поздрав бе!

Ljupco

...ExtraVagant...
Член од
20 јули 2006
Мислења
1.810
Поени од реакции
12
Знам и да пеглам и сВе остало по ред, ама морам да признаам дека братучед ми е пр. далеку подобар од мене. Се фрустрирам кога гледам како добро му иде со пеглата. :pos:

Не е поентата само во поделбата на машко - женски работи, мене би ми било задоволство еден ден да си пеглам по дома (меѓу другото), ама ако ме нема мене, или ќе си се испегла господинот сам, или ќе се шета наоколу како клошар. :pipi:

Не е срамота, напротив. :pipi:

...hahahaaaaaaa...ili ke pegla ili ke sheta...interesno, i koa se razbudi od spienje nozete ti bea otkrieni???:pos2::pos2::pos2:

Gadfly Baba

Registered Loser
Член од
20 февруари 2007
Мислења
997
Поени од реакции
21
Имам пеглано,ама кога немало кој друг,по дома чистено,нормално де,друго слабо...ааа да,перам и со машина и на рака и на нога:pos2:
Готвење,па само ако сакате да биде последното што ќе го јадете...

Ashley

بين الحياة والموت
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.043
Поени од реакции
35
Воопшто не е смешно машко ако пегла. Најнормално е тоа. Посебно кога пораснеме, глупо е родителите да ни пеглаат. И јас моите алишта сама ги пеглам и не гледам ништо страшно ако и машко го прави истото. Скоро сите машки во моја близина сами си ги пеглаат алиштата.

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Најнормална работа, не гледам тука ништо страшно:toe:

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Јас знам да пеглам, готвам, мијам садови, перам ит натаму.
Се знам ај некоја нека ми каже нешто бе-одма и ја пеглам блузата у секунд:pipi:

Ljupco

...ExtraVagant...
Член од
20 јули 2006
Мислења
1.810
Поени од реакции
12
Зашто да е смешно???Тоа си е сосема нормална работа...ако можат жените да перат, пеглаат и готват можат и мажите.
Кај мене дома татко ми многу почесто пегла него мајка ми.Се знае недела поручек татко ми го пегла вешот што се собрал...не гледам ништо чудно тука незнам...

...pu j'zk...:pos2:...kuti bre devojche vakvi raboti ne kazuj ako te chue tatko ti deka kazuesh deka pegla si go naebala...ke ti stai zabrana cela godina...nemoj vakvi raboti...

...inache poishe sum po guzvanjeto, otkolku po peglanjeto...:kesa:

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
22
Од работа нема страмота ... Ми викаше бабами. Глупости живи се тоа. Баш е убаво да гледаш како машкото се пегла или пери. Многу поубаво изгледа од колку да видам некој залежан 25 годишен и и вика на мајката мамооооо исперимиго ова за вечер и испегја го ...

Ljupco

...ExtraVagant...
Член од
20 јули 2006
Мислења
1.810
Поени од реакции
12
...e toa zadovolstvo ke vi go ostaime na vas zenskite, poshto ste mnogu fini...peglajte, perite, gotvite, mijte, chuvajte i gleajte kukja ...nemame nishto protiv...mene lichno merak mi e golem koa gleam nekoja vredna cura kako se toa pravi i pak ne se buni...ne deka neznaeme i nie mashkite toa, ama greota e choeka da go lishish od najgolemoto zadovolstvo u kukja...:pos2::pos2::pos2:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
...e toa zadovolstvo ke vi go ostaime na vas zenskite, poshto ste mnogu fini...peglajte, perite, gotvite, mijte, chuvajte i gleajte kukja ...nemame nishto protiv...mene lichno merak mi e golem koa gleam nekoja vredna cura kako se toa pravi i pak ne se buni...ne deka neznaeme i nie mashkite toa, ama greota e choeka da go lishish od najgolemoto zadovolstvo u kukja...:pos2::pos2::pos2:
Да де да, мислам зашто да не лишувате од тоа задоволство, мислам ние можеме да рмбаме и по 24 часа на ден, нема проблем.
Кариера? Пф глупости, што ќе ми е кариера, кога можам да се дружам постојано со правосмукалката и пеглата.
Кажав еднаш и повторно ќе кажам, не е срамота, ниту грев. Било што да знаеш да правиш е плус за самиот себе. Башка што е корисно. Ќе се сложам со поголемиот дел постови, срамота е да идеш прљав и изгужван.

ANDZI

Fashion is my opsession
Член од
5 февруари 2007
Мислења
833
Поени од реакции
6
Баш е супер тоа што има машки што знаат да пеглаат,перат,готват,тука нема ништо лошо или срамота.....

Ljupco

...ExtraVagant...
Член од
20 јули 2006
Мислења
1.810
Поени од реакции
12
Да де да,мислам зашто да не лишувате од тоа задоволство,мислам ние можеме да рмбаме и по 24 часа на ден,нема проблем.
Кариера?Пф глупости што ќе ми е кариера,кога можам да се дружам постојано со правосмукалката и пеглата.

Кажав еднаш и повторно ќе кажам,не е срамота,ниту грев.Било што да знаеш да правиш е плус за самиот себе.Башка што е корисно.Ќе се сложам со поголемиот дел постови,срамота е да идеш прљав и изгужван.

...pa normalno be, deka e sramota, ama ja nemislev da idam prljav i zguzvan, vishe mislenjeto mi beshe deka se guzva ... ti teknue...kako beshe "poveke sum po guzvanjeto nego po peglanjeto"...a kariera se prai so mule nekoe kraj tebe...samo taka...:pos2::pos2::pos2:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
...pa normalno be, deka e sramota, ama ja nemislev da idam prljav i zguzvan, vishe mislenjeto mi beshe deka se guzva ... ti teknue...kako beshe "poveke sum po guzvanjeto nego po peglanjeto"...a kariera se prai so mule nekoe kraj tebe...samo taka...:pos2::pos2::pos2:
Колку само нема болдираново благе везе, ама нема врска ај...
Сакав да кажам дека не може жената по цел ден само дома да седи, дека е многу нормално и мажот да се вклучи во домашните работи и дека тука нема ништо ниту страшно, ниту срамно..

Ljupco

...ExtraVagant...
Член од
20 јули 2006
Мислења
1.810
Поени од реакции
12
Колку само нема болдираново благе везе,ама нема врска ај...сакав да кажам дека не може жената по цел ден само дома да седи,дека е многу нормално и мажот да се вклучи во домашните работи и дека тука нема ништо ниту страшно,ниту срамно..
...daj sea ushte edno crveno, ziti sve...aj...molim te...:pos2:

...go respetiram tvoevo mislenje, iako ne se slagam so tebe deka e na temava bash...a vo realnosta e mnogu drugachie...nazalost...

Kajgana Shop

На врв Bottom