Што, како, според која теорија го тврдеа тоа?Можно е .... Гледав на Nacional Geografic дека е можно
Ај побарај баш ќе биде интересно да се види иако мислам дека ми е познато за што станува збор.ке посурфам на интернет да најдам стари податоци каде прочитав дека научници од САД со некој експеримент добиле брзина поголема од онаа на светлината, со што сакале да ја порекнат теоријата на Ајнштајн... битно можно е
Хаха ебе не ти реков да ја разработиш теоријата, само онака дали се сеќаваш на кој начин, веројатно и со слики објаснувале :smir:Друже не сум физичар детално да ти објаснам , искрено тоа што го збореа не можев да го сфатам, типот го прашаа дали може да се патува со брзина поголема од светлината типот рече ,, да можно е :smir:
Друже сега за сега можело само некои честички кој што мене не ми се познати, а човечко тело или било кој организам неможело:smir:[/quote]Хаха ебе не ти реков да ја разработиш теоријата, само онака дали се сеќаваш на кој начин, веројатно и со слики објаснувале :smir:
Би морало да се овозможи патување на човекот, во спротивно која би била смислата на патувањето :wink:
Брат... тоа е телепорт, тоа веќе не може да се мери со брзина на светлината, те носи од една до друга точка за неколку микро секунди без разлика на одалеченоста (теоретски)Друже баш вчера ја гледав емисијата на миленко и имаше еден млад гостин , зборуваче за Никола Тесла и неговите изуми.Тој вели дека Тесла измислил направа со кој предметите можат да се пренесуват од едно место на друго и тоа со брзина поголема од светлината и успал во тоа,,, замисли уште тогаш .......
Брат... тоа е телепорт, тоа веќе не може да се мери со брзина на светлината ни со ништо друго
Aко зборуваме за истата работа, најголемото откритие на Тесла - телепортот, тогаш неможе да стане збор за брзина ниту за евентуално нејзино мерење.Брат.. Постигнал брзина од 370 000км/с дури и ја измерил и тоа пред 80-100 години . Тоа денес неможе да се постигне... и било што да е телепорт или нешто друго
Aко зборуваме за истата работа, најголемото откритие на Тесла - телепортот, тогаш неможе да стане збор за брзина ниту за евентуално нејзино мерење.