Грешка си тука. Врската баш значи договор дека партнерите нема да се гледаат со друг/а. Доколку не постои тој договор, тогаш тоа не е врска туку мување (со или без секс).
Остави на страна морални и етички норми наметнати од општеството кое воедно ни е многу конзервативно и заостанато (во глобала). Така праел Трајче, а пошто неговиот брат Трте учел од него така они нивното сфаќања го наметнале на Митре, и ајде сеа да не ни се смее комшилукот, малото, селото или градот сите ние така ке правиме. Шаблон ко од лабораторија направен.
Сум имал женска, не сум го правел тоа дали од култура, дали од почит, дали од тоа што се што ми требало сум добивал, не е битно ама ете не сум шврљал по бившите. Ама да земеме сеа друга ситуација, идеш со некоја све е во ред, љубав твог живота што би рекле србите, ама ете дошол некој чуден период, нешто искрснува па работите тргнуваат по надолна линија, ситни проблеми, некоја караница, неуживање во сексот, дури ни ерекција ко што треба, напнатост, нелагодонст и ред друго. Е сеа што правиме, одма раскинуваш после таков период (кој може да е привремен) или се решаваш да почекаш некое време? А пази, потребите се тука, чекаат ама не знаеш колку, желбата за секс расте, станува напорна, со партнерката не е како што треба ама на други дрво се прави. И што ке те кошта ако знаеш дека зад ќошето имаш некоја која без да се замараш, убедуваш и губиш време убаво ке ти го издудла и ке те опушти па макар било за една вечер и без чувства?!
Или пак тогаш ја користите онаа модерната - ај ке се стајме на пауза да ни помине критичниот период па ке видиме како ке ни оди после, и у меѓувреме се клецате двајцата на сите страни и после недела среќни и весели двајцата пак заедно. Ако го правите второто - кажи ми каде е разликата?
Ако имаш девојка, кажи и дека ја споредуваш со чоколадо. Ама за да нема забуна, за да не помисли дека и даваш комплимент дека е слатка како чоколадо, кажи и дека пробуваш и други чоколади додека си со неа. Па види што ќе ти каже.[/quote]
Да ти кажам ме замисли со ова, во склоп на претходиот коментар и целата дискусија. Прва прилика фејс ту фејс ќе ја отворам оваа тема. Ако те интересира исходот можам да ти пишам.
А ако твојата девојка пробува чоколада исто како ти? Бивши ете нека бидат...нема врска минато е... нека се клецне еднаш.. И тебе то вака убаво ти звучи?
Ова ми е најинтересен контра-аргумент. Прашањето го копираш а само им го заменуваш местото на субјектите и објектите. Пичкин дим.
Да, убаво ми звучи. И сеа?