Види не е исто еднаш да ти даде некоја и да имаш Жена која колку сакаш ќе ти даде , лично сум против неверството само во денешно време ретко кој не ја преминува границата.Не се секирајте де, како и да е мажите си сакаат курви затоа и не им смета да ги нарекуваат
Неверството е исто, е сега може повќе боли кога тоа ќе го направи жена..
Или во меѓуредови кажано: „да ти се плукнам во општеството“ (ај да не биде онаа другата верзија со Да ти се с.........)Види не е исто еднаш да ти даде некоја и да имаш Жена која колку сакаш ќе ти даде , лично сум против неверството само во денешно време ретко кој не ја преминува границата.
Вистински одговор.Благодарение на малограѓанштинава што може да ја извезуваме и да го подобриме платниот промет на земјава ние се гушиме од неа.Не би требало да има разлика. Неверство си е неверство без разлика дали е од маж или од жена.
Мегутоа општеството во кое живееме и нашата малограѓанштина е таква што кога ке изневери жена одма и се лепат етиките. А мажот може да добие и пофалница и тамкање по рамо.
Не би требало, ама болдираното од цитатот на твојата мисла вели дека реалната состојба е спротивна. Значи, во ниеден случај не е и не може да биде исто.Не би требало да има разлика. Неверство си е неверство без разлика дали е од маж или од жена.
Мегутоа општеството во кое живееме и нашата малограѓанштина е таква што кога ке изневери жена одма и се лепат етиките. А мажот може да добие и пофалница и тамкање по рамо.
Да, ама етикетите произлегуваат точно од вас жените.Вистински одговор.Благодарение на малограѓанштинава што може да ја извезуваме и да го подобриме платниот промет на земјава ние се гушиме од неа.
Точно!Не би требало, ама болдираното од цитатот на твојата мисла вели дека реалната состојба е спротивна. Значи, во ниеден случај не е и не може да биде исто.
Значи зборуваме за постапката а не за последиците.според мене е исто, зошто би било различно кога поддеднакво ги боли и машките и женските кога се изневерени, ова е најболното чувство на кое никој не му е рамнодушен.
се изигрува нечија доверба и љубов.
а постапка, а последица, се исто, секоја постапка си има и свои последици неможат едно без друго, сепак не е добро.Значи зборуваме за постапката а не за последиците.
Ај прочитај ми го постот над тебе, и кажи ми што не сум во право?
Што ако женати несака да ти дава? Па затоа си отишол да бараш некоја друга?Види не е исто еднаш да ти даде некоја и да имаш Жена која колку сакаш ќе ти даде , лично сум против неверството само во денешно време ретко кој не ја преминува границата.
епа мажот треба малку да се стрпи или да поработи на случајот, малку итрина треба во такви ситуации, романтика, заведување како во првите денови, мислам никој ништо не допринесува за врската/бракот па затоа настапува таква криза.Што ако женати несака да ти дава? Па затоа си отишол да бараш некоја друга?
Апсолутно не е исто. Не само од аспектот на издвоениот цитат кој го постирав и аспектот кој ти го објасни, не е исто и од други аспекти, а пак сето тоа се врти околу сфаќањата на улогите и позициите на двата спротивни пола во општеството и семејството.[/COLOR]
Да, ама етикетите произлегуваат точно од вас жените.
Точно!
Иако јас мислам дека не е исто и од други аспекти...
Еве да тргниме од ова гледиште.
In the beginning there was a same, but than....почнаа да му се лепат етикети на девојките. И така девојките, сакале или не, морале да размислуваат два пати пред да направат нешто, со цел да не му пукни муабет и да не му се залепи етикета. И сега ќе направам најпроста математика, ама ако ми ја разбираш логикава, ќе ме сватиш.
Жена+два пати размислување=неверство
Маж+половично размислување=неверство
Значи, според малограѓанштината, жената губи многу повеќе од мажот, и треба два пати да размисли пред да направи нешто, т.е да анализира дали вреди ризикот, на крај ако одлучи дека вреди ризикот превзема нешто, значи дека не е само момент во прашање.
Од друга страна, мажите, го немаат тој проблем со етикети, и нема потреба два пати да размислуваат.
Исто е?