Дали е грев да не се верува во господ?

S

Sheldon Cooper

Гостин
.

.

Се лажеш себеси ангелче ако мислиш дека консеквенците зависат само од твоите мисли, бидејќи се’уште не Ја познаваш и несакаш да И’ се поклониш на БОЖЈАТА Првородена Мудрост - Таа Чудесна Радосна Вест - , Која е пред се’ што е’ и е поголема од секоја човечка и ангелска *подсвест, *свест и *совест!

Поздрав

.
од денес ќе те славам тебе просветителу, поради тебе ми се врати вербата во бог, ТИ СИ МОЈОТ БОГ! :vozbud:

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Колку е глуп само насловот на темава...
Па ако не веруваш следствено, да не кажам автоматски, таквите работи за тебе се :гомце: .
Насловот (размислувањево) е глуп исто како да кажеш "ке ме измокри ли дождот ако не излезам од дома".

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

од денес ќе те славам тебе просветителу, поради тебе ми се врати вербата во БОГ, ти си мојот бог! :vozbud:

.

Се радува целото Небо, сите Ангели Небесни - и јас заедно со ними - брате, доколку е вистина ова што го пишуваш!

Но, најсериозно и најискрено те молам да немаш и да неславиш други богови освен Единствениот Вистински и Совршен БОГ, Кој - за спасение на сите - во Исус Христос Ја отелотвори својата Првородена и најпојќе љубена Мудрост!

Инаку јас - како и сите што И’ веруваат на Вистината - сум само едно (незаслужно) чедо БОЖЈЕ, чие што спасение и блаженство е дар кој доаѓа само од - Милоста (Мудроста) БОЖЈА - Тој чудесен Небесен Цар!

.

S

Sheldon Cooper

Гостин
.

.

Се радува целото Небо, сите Ангели Небесни - и јас заедно со ними - брате, доколку е вистина ова што го пишуваш!

Но, најсериозно и најискрено те молам да немаш и да неславиш други богови освен Единствениот Вистински и Совршен БОГ, Кој - за спасение на сите - во Исус Христос Ја отелотвори својата Првородена и најпојќе љубена Мудрост!

Инаку јас - како и сите што И’ веруваат на Вистината - сум само едно (незаслужно) чедо БОЖЈЕ, чие што спасение и блаженство е дар кој доаѓа само од - Милоста (Мудроста) БОЖЈА - Тој чудесен Небесен Цар!

.
Бев саркастичен.
Богот во кој ја верувам нема ништо заедничко со твојот Бог кој незнае попаметен начин да допре до луѓето освен преку педофилски свештеници и т.н света книга а.к.а библија. Мојот Бог е СОВРШЕН поради тоа што не се замара со мене ниту со животот на луѓето и не сака ние да знаеме за неговото постоење. Мојот Бог не бара луѓето да му се исповедаат и да му се молат поради тоа што тој е СЕМОЌЕН и самиот може да влезе во нашите умови за да дознае што мислиме. Всушност кој може да гарантира дека нашата слободна волја е наша и дека не е контролирана од самиот него? Мојот Бог нема да ме прати во пеколот ако извршам прељуба или ако имам тројка (секс де) туку се ќе биде исто. Богот во кој јас верувам се вика Креатор. И уште милион работи имам да ти напишам зошто Креаторот е подобар од твојот Бог кој нема завршено школо за креативност па се служи со застарени техники и конзервативни техники ама немам време.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Прашањево е наменето само за верници кои секако дека ќе кажат дека неверниците се печени за во пекол.
Неверник не може да ти каже дали е грев да не се верува, зошто кога не верува, не верува и во глупостите кои одат пропратно со Господ.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

...Мојот Бог е СОВРШЕН поради тоа што не се замара со мене ниту со животот на луѓето и не сака ние да знаеме за неговото постоење...
.

Твојот “бог“ нема врска со СОВРШЕНСТВОТО на Вистинскиот БОГ, бидејќи кога би имал блага врска со истото тогаш би бил лично во Исус Христос и за спасение на сите би го дарил најљубеното и највредното!

Твојот ’бог’ е еден арогантен и егоистички гад, кој (во најдобар случај) има грчки филозофски карактеристики и корени!

Сваќаш ли(?), сокриено саркастично гркоманче?

.

S

Sheldon Cooper

Гостин
.

Твојот “бог“ нема врска со СОВРШЕНСТВОТО на Вистинскиот БОГ, бидејќи кога би имал блага врска со истото тогаш би бил лично во Исус Христос и за спасение на сите би го дарил најљубеното и највредното!

Твојот ’бог’ е еден арогантен и егоистички гад, кој (во најдобар случај) има грчки филозофски карактеристики и корени!

Сваќаш ли(?), сокриено саркастично гркоманче?

.
Гркоманче ? :) Немам ништо грчко во моите погледи, дури немам прочитано ниедно грчко филозофско дело. Моето сфаќање за Бог е од моите човечки сетила и мозок кои ми се дадени од Него додека твоите се од една глупава книга која ти го полни мозокот со ѓубре и мислиш дека си многу паметен и религиозен а притоа мозокот не го користиш ни 2%. Гледам нешто многу си јак со црвениве букви, дали лично си го слушнал Христос или и веруваш на 2000 год. старата Библија која била минимум 100 пати преправана? Да, мојот Бог е арогантен и егоистички гад, наречи го како сакаш но барем не е лицемер како твојот кој оправдува педофилија и го уназадува човештвото. Мојот Бог нема да те прати во пеколот ако го наречеш гад и во никој случај нема да ти вети мед и млеко по смртта доколку си побожен. Нашата дискусија ќе заврши овде затоа што со твојот памет си далеку под мојот и вака само се спуштам на твоето бедно ниво. Поздрав и не ме цитирај
--- надополнето: 25 февруари 2012 во 16:18 ---
Прашањево е наменето само за верници кои секако дека ќе кажат дека неверниците се печени за во пекол.
Неверник не може да ти каже дали е грев да не се верува, зошто кога не верува, не верува и во глупостите кои одат пропратно со Господ.
Јас сум неверник според догматските верници кои го форсираат глупавиот идеал за Господ/Алах но верувам во виша сила која ја нарекувам Бог, и не се потресувам како дотичниов доколку некој не ги дели моите ставови туку се нервирам кога некој се обидува да ми ги наметне. Работава е „come to the "light" side or die“

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
Golem grev e da se veruva vo Gospod a da ne se postapuva spored toa sto On go bara od nas, podobro e da ne veruvas vo Bog a da si covek otkolku da si vernik a da si nemoralen!

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Гркоманче ? :) Немам ништо грчко во моите погледи, ...

Море ти можеби навистина и самиот незнаеш дека си вонбрачно духовно чедо на грчките филозофи и филозофии? o_O

.

Член од
23 април 2011
Мислења
135
Поени од реакции
246
Како може да е грев да не се верува во господ кога со самото неверување ти немаш никаква поврзаност со зборот грев кој е наметнат од религијата и означува "нешто за што се казнува" или сл.

Глупости е темава, посебно со овој попов што треска глупости цело време и никој не го разбира. Знам само дека кога ќе го спомне зборот "помазание" ме потсеќа на лубрикант или анален однос, ќе експлодирам од смеа хахах

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

...дали лично си го слушнал Христос или и веруваш на 2000 год. старата Библија која била минимум 100 пати преправана?
.
Денот доаѓа кога сите ќе Го слушнат Гласот БОЖЈИ (Христос) и ќе увидат дека нема посвето писмо и книга од Светото Писмо!

Дај БОЖЕ за никого да небиде прекасно!

.

Да, мојот Бог е арогантен и егоистички гад, ...
.

Сите лажни “богови“ се такви, бидејќи немаат љубов и сочуство како што има Совршениот БОГ во Исус Христос!

... но барем не е лицемер како твојот кој оправдува педофилија...
.

Поради вакви лажни и проклети изјави, поради вакви лажни луѓе и (т.н.) македонци како тебе, се страмам дури што пишувам со ова кирилично писмо - кое што е направено примерно за просветлување во верата која е посведочена во Светото Писмо за која ти хулиш - се страмам што (најверојатно) го имаме истиот мајчин јазик, ист пасош, ...!

Живиот и Совршен БОГ нека ти го прости хулењето и лажењето

Амин

.

п.с. Од денес ти се наоѓаш на мојата игноре листа!
.

S

Sheldon Cooper

Гостин
Игнорирај ме колку сакаш, се бламираш самиот себе и заличуваш на луд верски фанатик со ваквите според мене налудничави изјави. Писмо, пасош, јазик, националност.. дечко тебе ти се измешало се, дај оти просветли се во некој манастир и најди си душевен мир и не ми се прави тука Божји посланик!

--HEIDERN--

The Iron Fist
Член од
18 декември 2011
Мислења
638
Поени од реакции
378
Некои постови што ги читам, се чудам дали се напишани денеска или пак во минатото(читај среден век), па контролирајте се малку бе луѓе, 21 век е Секуларизам ово оно, дајте не се правете со сила нетокму, грев било да не веруваш во Господ т.е. грев било да си Атеиста !!! :pos:

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Јас сум едноставно збунет а овие црвени букви боже, христос, исус,совршенство, прељуба... и милион други ме прават уште позбунат. Спирос нема да се осмелам да те циритрам затоа што нема да ја разберам твојата реплика со црвени болдирани букви во различни фондови компонирани како еден вид литургија за време на постовиве. Едноставно ќе речам сите што сте верници имате поголеми гревови од атеистите, а тоа што јас не верувам и знам дека не постои пекол не ме замара казната од боговите, каква и да е ќе ја издржам ако се сретнам некогаш со нив(y)

@

!@#$%

Гостин
Искрено многу ме интересира вашето мислење на ова прашање има многу препирања по форумов дека ако си атеист(не веруваш во бог) ќе гориш во пеколот итн.

Еве да земеме еден пример за човек кој живее според божјите заповеди (не краде,не лаже итн да не ги редам сите 10) и останати проповеди за исправен и чесен живот почитување,љубов...

Дали еден човек кој го прави сево ова ,но не верува во господ сепак ќе оди во пеколот иако на некој начин индиректно го следи Бог или ова е доволно за да влезе во рајот?

Може да пишувате за било која религија .(Барем за оние кои имаат рај и пекол или нешто слично на нив)
Na forumov e stvarno katastrofa i poveke se kavgi i pcofki otkolku razumni i normalni odgovori i mislenja....Sakam da ti odgovoram na prasanjeto za pekolot i religiite i sakam da ti kazam deka ima premnogu religii no deka ima samo eden vistinski Bog i sekoj coek od Boga mu e fsadeno da veruva vo negovoto postoenje(nema coek so kolku i da ti odrekva za Bog , a da ne ti reci abe mozi ima nekoja sila ama ne e to Bog), a dokaz za negovoto postoenje e Bozjoto sozdanie neboto , zemjata i se sto e vo neja...nemozno e se taka da nastanalo od nisto a uste pomalku da nastani zivo sozdanie so mrda i so ima razum taka od niso.I bidejki sme Bozjo sozdanie i sme napraveni spored Bozijot lik Bog ne ljubi i go dade svojot sin Isus Hristos za nasite grevovi : Zasto Bog tolku go vozljubi svetot , sto Go dade Svojot Edinoroden Sin, ta sekoj koj veruva vo Nego, da ne zagine, tuku da ima vecen zivot. Zasto Bog ne Go isprati Svojot Sin vo svetot za da mu sudi na svetot, tuku svetot da se spasi preku Nego. Koj veruva vo Nego, nemu ne mu se sudi; a koj ne veruva veke e osuden, zasto ne poveruval vo imeto na Edinorodeniot Bozji Sin.(Biblija Ev.Jovanovo 3:16-18)
Mozebi ke me pomislis sektas ili ke me pomislat drugite ama jas znam so pekolen zivot ziveev zaglaven so sekakvi gluposti,pijancenja,drogi....i site raboti so sledvuvaat so ovie ama od ko pocnav da citam Biblija i od ko povervav vistinski vo Isus imam takva ljubov vo mene kon site i takov mir so nitu edna druga religija nemozi da ti gi daj osven Isus Hristos, i bi sakal da mozam vo zivo da ti kazvam od kakva kal vo zivotot izlegov.....bidi pozdraven bilo si prifatil ili ne ali se so ti kazvam e cista vistina...!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom