Дали е грев да не се верува во господ?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Нема грев бе човеку. На 40 години не го научи тоа? :)
Се е дозволено. Докази ако бараш, погледни малку околу себе де... излези меѓу луѓето.:)
Значи убосто у кафуле со бумба на појас не е грев. Или куршум у чело на улица. Или клање у темно сокаче?

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.985
Поени од реакции
12.621
Нема грев...сам се казнуваш, не можеш да избегаш од реакцијата на акцијата. Зајебала нас је физика :icon_lol:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Има бе. Знаеш и сам, не зезај сеа.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.273
Поени од реакции
12.272
Има бе. Знаеш и сам, не зезај сеа.
Нема грев, не зезаме.
Има последици, а постоење грев нема.
Дека некој бог ќе е радосен заради твоето молење и крстење во цкрва, или тепање на своето дете бидејќи не сака да се крсти, или пак некој да убие во име на некаква си света книга или бог, е глупости! Тоа ќе донесе само последица тука на Земјата. Нема казна ниту награда, само последица. Освестете се.
И нема да имате потреба од награда, а со тоа ниту од грев.

Луѓе, да не ве купуваме сеуште со излитени ветувања дека ќе добиете некаква награда ако сте онакви какви што ќе ви кажеме.
Немојте...

Член од
22 февруари 2011
Мислења
150
Поени од реакции
106
Значи убосто у кафуле со бумба на појас не е грев. Или куршум у чело на улица. Или клање у темно сокаче?
Тоа не се гревови. Тоа е криминал. За криминал има суд, па казна.

Тоа што е за тебе грев, за некој друг е благослов.

Член од
22 февруари 2011
Мислења
150
Поени од реакции
106
A ti da citas pred da ripnes i se propinas..Procitaj prvin pa prasaj.
Прочитав, прашав, а ти се дереше ко малоумен. Си пишува погоре и секој може да прочита.

Еве ти го моето прашање пак:

Во потписот си ставил:
Homosexual acts are an abomination to God. 18:22
If a man has sex with another man, kill them both. 20:13

Дали ова значи дека Левит е за тебе конечна вистина, штом се перчиш со овие две наредби?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.273
Поени од реакции
12.272
Е добро де, ти ги викаш последици.
Има разлика од грев и последица.
Последицата може да е и добро нешто зависи од минатото и моментот на системот, а гревот...
Гревот е глупост. Казна! Мачење...
Немој така...

Мал совет:
Не верувајте во гревови момци и девојки, ами секогаш пред да направите нешто, размислувајте само за последиците.
Нам не ни е грижа за вашите психички проблеми и вашите „happy places“ каде бегате кога нешто ќе згрешите, вашето дејствување е врзано и со оние кои не ги гледате.
Ниеден бог нема да ве суди ако знаете кои сте и што сте вистински.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Прочитав, прашав, а ти се дереше ко малоумен. Си пишува погоре и секој може да прочита.

Еве ти го моето прашање пак:

Во потписот си ставил:
Homosexual acts are an abomination to God. 18:22
If a man has sex with another man, kill them both. 20:13

Дали ова значи дека Левит е за тебе конечна вистина, штом се перчиш со овие две наредби?
Се обидуваш рационално да комуницираш со креатура (Божја де) која е скарана со логиката и размислувањето. Не си го губи времето напразно.

;)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Levit ne sam po sebe.
Gledam Last resort epizoda 6, ne prasuvaj sto se celosno. Imam izobjasnuvano. Ima nekade vo onie moi 24000+ postovi.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Неможе според мене да биде грев ако не верувам во бог кога сум тотален скептик околу неговото постоење.
Не велам дека со сигурност дека нема тоа неможам да го докажам но исто така и никој неможе да докаже па и дека има.
Така да како што рекол Буда да не се умараме со виши сили поради тоа што не сме сигурни дека постојат.
И да има виша сила строго не верувам дека е таква како што проповеда христијанството или било која друга религија.

Член од
22 февруари 2011
Мислења
150
Поени од реакции
106
Levit ne sam po sebe.
Gledam Last resort epizoda 6, ne prasuvaj sto se celosno. Imam izobjasnuvano. Ima nekade vo onie moi 24000+ postovi.
Како не, бе... Ми обајснуваш што јадеш, што сереш, а не можеш да пишеш едноставно да или не.

Јасно ми е. Хипокрит си и пребирач, како повеќето верници овдека...

Алал да ти е. Гледај си телевизија.

Kajgana Shop

На врв Bottom