Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.273
- Поени од реакции
- 12.272
Нема грев бе човеку. На 40 години не го научи тоа?
Се е дозволено. Докази ако бараш, погледни малку околу себе де... излези меѓу луѓето.
Нема грев бе човеку. На 40 години не го научи тоа?
Значи убосто у кафуле со бумба на појас не е грев. Или куршум у чело на улица. Или клање у темно сокаче?Нема грев бе човеку. На 40 години не го научи тоа?
Се е дозволено. Докази ако бараш, погледни малку околу себе де... излези меѓу луѓето.
Нема грев, не зезаме.Има бе. Знаеш и сам, не зезај сеа.
Тоа не се гревови. Тоа е криминал. За криминал има суд, па казна.Значи убосто у кафуле со бумба на појас не е грев. Или куршум у чело на улица. Или клање у темно сокаче?
Токму така.Shikaka!
Си ставил цирати од Левит во потписот. Дали тоа значи дека Левит е конечна вистина по која се водиш во животот?Токму така.
Прочитав, прашав, а ти се дереше ко малоумен. Си пишува погоре и секој може да прочита.A ti da citas pred da ripnes i se propinas..Procitaj prvin pa prasaj.
Има разлика од грев и последица.Е добро де, ти ги викаш последици.
Се обидуваш рационално да комуницираш со креатура (Божја де) која е скарана со логиката и размислувањето. Не си го губи времето напразно.Прочитав, прашав, а ти се дереше ко малоумен. Си пишува погоре и секој може да прочита.
Еве ти го моето прашање пак:
Во потписот си ставил:
Homosexual acts are an abomination to God. 18:22
If a man has sex with another man, kill them both. 20:13
Дали ова значи дека Левит е за тебе конечна вистина, штом се перчиш со овие две наредби?
Како не, бе... Ми обајснуваш што јадеш, што сереш, а не можеш да пишеш едноставно да или не.Levit ne sam po sebe.
Gledam Last resort epizoda 6, ne prasuvaj sto se celosno. Imam izobjasnuvano. Ima nekade vo onie moi 24000+ postovi.