GhostLeader
ONE OVER ALL
- Член од
- 20 април 2010
- Мислења
- 2.473
- Поени од реакции
- 643
Види,во Библијата се збори многу многу пати во метафора,затоа и ова е метафора,бидејќи никаде во Библијата никој жив не го опишува Бог а не знам дали воопшто е опишано како изгледа Бог,колку што знам само пишува дека Бог го створил човекот според својот изглед за ова сум 100% сигурен,значи Бог има човечки изглед,односно е човек,сега како изгледа тоа никаде не е опишано... дури ни во Откривенијата кога доаѓа крајот на светот односно завладувањето на сатаната и сатанистите не е опишан неговиот лик иако се збори цело време што ќе се случува,за најголемата и последна војна,за јавачите на апокалипсата,за 200 милионската армија.. итн..Тоа важи за Лицето на Богот!
Излез-33:20
Но во Излез се вели и ова, богот на евреите зборува кон Мојсеј:
Еве место тука покрај Мене - продолжи Господ. Застани на карпата!
Додека поминува Мојата слава, ќе те ставам во пукнатината на карпата и ќе те заштитам со Својата рака додека не поминам.
Тогаш ќе ја помрднам Својата рака, па ќе Ме видиш од плеќи. Но Моето лице не може да се види.”
Така да, одговорот е да - Мојсеј го видел богот од позади, откако поминала „славата“.
Абе не се расправај туку така... факти давај![]()
--- надополнето: 11 февруари 2014 во 21:22 ---
Не сум сигурен што сакаше да кажеш..Во Мудроста БОЖЈА чиста - за спасение на сите отелотворена во Исуса Христа - е клучот на парадоксот и за гледањето!
п.с. Сите вистинскичеда Божји умираат уште додека живеат, затоа и живеат и одкако умираат!
(Ев. Матеј 16:25)
Последно уредено од модератор: