Дали е Бог видлив или никој го нема видено?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Видов дека збориш за многу концепти на Бог,јас ќе зборам само за Бог кој е еден и единствен(ова го кажувам бидејќи сум Христијанин и затоа вака се изразувам),овие другиве буда,муда,алах,мухамед не ги негирам дека не постоеле но не ги сметам за богови.
Ти си прочитал нешто за другиве религии? Онака барем општо колку за лична култура? По напишаново ќе да не си прочитал ништо па дури ни за христијанството. Како бре богови буди, муди, бермуди, мухамеди, спомнуваш? Знаеш ли кој биле? А тој алахот ти е истиот тој твој (навивачки) бог под друго име.

Најголемиот атест на светот или популарно ИКОНАТА НА АТЕИЗМОТ,Ентони Флу кој инаку е светски реномиран и познат професор призна на 2 пати дека постои Бог,односно да цитирам ,,ТВОРЕЦ КОЈ СО НАДПРИРОДНА ИНТЕЛЕГЕНЦИЈА ГО СОЗДАЛ ОНА ШТО ГО ГЛЕДАМЕ''.
Нит бил најголем атеист (прашање дали и атеист бил) нит па некаква си икона. Икони си имаш в црква, таму барај ги. Јака бермуда дали некој признал и тоа ѓомити е некаков доказ. Да имаше доказ не ќе постоеше верата.
Нема да го коментирам оној експеримент на научниците со генот од доматот кој го созрева односно кога се вади тој ген доматот не зрее туку останува зелен,со тоа науката падна во ќор сокак со онаа позната теорија на Големата експлозија и настанувањето на човекот од буквално ОД НЕ ЗНАМ КАДЕ,па затоа во последно време имаме по интернет оние откритија дека ДУШАТА ПОСТОИ.. односно има живот после смртта и затоа со тек на време ќе се напушта она учење кое сите ние сме го учеле според Дарвин кој вика дека животот е како пат меѓу две болници,се раѓа,живее умира и крај нема ништо понатаму... да појаснам,не викам дека науката ќе го прифати Бог туку делумно ќе се сложи како што сега почнува..
Куп глупости на кило кои немаат врска со богови ни со креации. Нит постоење на душа нит па непостоење на биг бенгови, еволуции и не знам уште што ако не постои нема да го докаже богот за кој ти навиваш исто ко на фудбалска утакмица.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Ти си прочитал нешто за другиве религии? Онака барем општо колку за лична култура? По напишаново ќе да не си прочитал ништо па дури ни за христијанството. Како бре богови буди, муди, бермуди, мухамеди, спомнуваш? Знаеш ли кој биле? А тој алахот ти е истиот тој твој (навивачки) бог под друго име.

Нит бил најголем атеист (прашање дали и атеист бил) нит па некаква си икона. Икони си имаш в црква, таму барај ги. Јака бермуда дали некој признал и тоа ѓомити е некаков доказ. Да имаше доказ не ќе постоеше верата.

Куп глупости на кило кои немаат врска со богови ни со креации. Нит постоење на душа нит па непостоење на биг бенгови, еволуции и не знам уште што ако не постои нема да го докаже богот за кој ти навиваш исто ко на фудбалска утакмица.
Јок ете ти си прочитал за други религии.. за ова останатово.. нема вистина во твојот живот,за тебе и воздухот и водата имаат боја.. нормално.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Јок ете ти си прочитал за други религии.. за ова останатово.. нема вистина во твојот живот.
Нема барем лага како во твојот. Подоблесно е да не знаеш отколку да си само навивач.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Нема барем лага како во твојот. Подоблесно е да не знаеш отколку да си само навивач.
Ти или си изел добар ќотек некаде од некој навивач/и па имаш комплекс од нив или мизерно се трудиш да ме етикетираш како таков(безуспешно).Грешка си,во твојот живот нема ЕДНО НЕШТО од било која сфера на животот кое е вистинито.. дури ни ова што пишуваш овде со мене постови,ова е сон,не е вистина.. се повеќе знам такви,СПАНКОВЦИ.. НЕРАЗБУДЕНИ..

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Ти или си изел добар ќотек некаде од некој навивач/и па имаш комплекс од нив или мизерно се трудиш да ме етикетираш како таков(безуспешно).Грешка си,во твојот живот нема ЕДНО НЕШТО од било која сфера на животот кое е вистинито.. дури ни ова што пишуваш овде со мене постови,ова е сон,не е вистина.. се повеќе знам такви,СПАНКОВЦИ.. НЕРАЗБУДЕНИ..
Најголемиот неразбуден и заспан најде да ми кажува кој е неразбуден. Свести се малку. Оди прочитај малку за религиите па пријави се за дискусија.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Најголемиот неразбуден и заспан најде да ми кажува кој е неразбуден. Свести се малку. Оди прочитај малку за религиите па пријави се за дискусија.
Tи си неразбуден,и тоа во коматозен сон си,за другите религии тебе може да ти бидем професор, барем за Исламот и Јудаизмот за тебе сум тој во кој ти неверуваш.. НЕДОСТИЖЕН.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Tи си неразбуден,и тоа во коматозен сон си,за другите религии тебе може да ти бидем професор, барем за Исламот и Јудаизмот за тебе сум тој во кој ти неверуваш.. НЕДОСТИЖЕН.
:pos: Ни боговите не ги сакаат себевозљубените како тебе. Професор можеш да ми бидеш само во две категории: трескање глупости и тролање. :tapp:

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
:pos: Ни боговите не ги сакаат себевозљубените како тебе. Професор можеш да ми бидеш само во две категории: трескање глупости и тролање. :tapp:
Тоа не е самозаљубеност туку факт.Имаш право на мислење..

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.319
Поени од реакции
12.336
Никој жив човек.. ,,Неможеш мене да ме видиш и да останеш жив'' :) не знам точно кој стих беше..
Тоа важи за Лицето на Богот!
Излез-33:20

Но во Излез се вели и ова, богот на евреите зборува кон Мојсеј:
Еве место тука покрај Мене - продолжи Господ. Застани на карпата!
Додека поминува Мојата слава, ќе те ставам во пукнатината на карпата и ќе те заштитам со Својата рака додека не поминам.
Тогаш ќе ја помрднам Својата рака, па ќе Ме видиш од плеќи. Но Моето лице не може да се види.

Така да, одговорот е да - Мојсеј го видел богот од позади, откако поминала „славата“. :vozbud:

Абе не се расправај туку така... факти давај :)

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
Нели е човекот создаден во Лик на Бога. А од друга страна бог има многу форми а и неможе да се види ама може да се види ама личи на се ама сепак човекот е создаден во негов лик... ама нема лик Бог ама е во 3 дела духот отецот и Исус...не да нема логика ни смисла тоа што го пишува во Библијата...каша попара е книгата.

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
.

Еве еден човек кој што изјавува дека Го видел Бога и дури напишал книга за тоа.
Интересно е тоа, што иако и тој и женаму се академици (лекари), ними ни на крај памет не им паѓа да се однесуваат кон Библијата така, како што се однесуваат свињите кон бисерите!

.

Мојсеј го има видено.

.
Не само Мојсеј!

.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
.

Еве еден човек кој што изјавува дека Го видел Бога и дури напишал книга за тоа.
Интересно е тоа, што иако и тој и женаму се академици (лекари), ними ни на крај памет не им паѓа да се однесуваат кон Библијата така, како што се однесуваат свињите кон бисерите!

.
Од кај знаеш како се однесуваат свињите кон бисерите? Од лично искуство нели? Само не знам дали си ти бисерот или тоа другото....

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Никој жив човек.. ,,Неможеш мене да ме видиш и да останеш жив'' :) не знам точно кој стих беше..

Во Мудроста БОЖЈА чиста - за спасение на сите отелотворена во Исуса Христа - е клучот на парадоксот и за гледањето.

п.с. Сите вистински чеда Божји умираат уште додека живеат, затоа живеат и одкако умираат!
(Ев. Матеј 16:25)

.

Kajgana Shop

На врв Bottom