Дали е Џорџ Сорос пред умирање?

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.588
Секој со своите хобија, јас на пример уживам во правење на креатури од лего коцки во форма на мали мајмунџиња и магаренца. Џорџ, обезличува народи. Коа има човекот слободно време... ај забрани му!? :toe:
Не се занимавам со такви ниту пак можам некому да му забранам нешто. Еднаш бев кај Сорос, муабетот траеше помалку од 3 минути зошто ама навистина немам што да зборам со него. Едноставно тој човек е дел од друг свет, но за мене беше и остана персонификација на злото во малку позавиена форма.

Инаку, Сорос беше тој кој што ни нудеше пари за промена на името, преку него одеше целата заврзлама пред 15тина години.

Не ви се малце морбидни изјавиве ?, пазете малце шо пишувате, аман!
Марко, секој одговара за своите потфати во животот и никој не куртулил да застане на крајот пред Св. Петар. Така ќе биде и со Сорос. Колку што слушам, последниве години доста се затворил во себе и не само заради староста. Го мачи нешто типот, грижа на совест ли, не знам.

Ајде да чуеме виолетова/пурпуна кожа и крвави очи се симтом на........???

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Od kade e informacijava Misirkov?

Eve link so info od denes:

Secret ‘Good Club’ holds first meeting in New York

THE OBSERVER, NEW YORK
Monday, Jun 01, 2009, Page 11

This is the Good Club, the name given to the tiny global elite of billionaire philanthropists who recently held their first and highly secretive meeting in the heart of New York City.

The names of some of the members are familiar figures: Microsoft chairman Bill Gates, stock investors George Soros, Warren Buffett, entertainer Oprah Winfrey, banker David Rockefeller and media entrepreneur Ted Turner.

btw. tipot e roden 1930.. i da pocine, nema da bide nisto fascinanto...

demmian

Попиванов
Член од
9 јули 2008
Мислења
1.613
Поени од реакции
53
Soros se masonska familija,sekoj eden konflikt na politickata scena e isceniran pravo od taa masonska loza,koja ja vklucuva i familijata Soros.

Taka da,eden mason pomalku ne e na odmet.

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Море у посраното да си умре!
Master of puppets пизда ли му материна.
И немој некој да ми реплицирал овде за етика и такви бакрачи...

Само жалосно е што веројатно ќе дојденекој друг како него...:toe:

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Типот има пари, парите се моќ.

Секој човек прави работи кои финансиите, и со тоа моќта, му ги овозможуваат. Поголема моќ, поголеми зафати. Кој и да е би го правел истото (или нешто слично). Ако некој има пари да купи кола, ќе купи кола, кој има за куќа ке купи куќа, кој има за фабрика ќе купи фабрика, ако има пари да купи држава, би купил држава... Никој не би седел со скрстени раце да не прави ништо, доколку би бил во можност.... Сега.. уз пат си се создаваат пријатели и непријатели...:toe:

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Јиха! Таман работа ако секој со пари беше Сорос (или нешто слично). Кај ќе ни ги гледаше гревовите...
Па се... сите на некој начин влијаат на светот општо, па и Бил Гејтс, иако директно не се меша во политика, но секако влијае на економскиот пазар во светот, а тоа и те како повлекува и политичка моќ.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Море у посраното да си умре!
Master of puppets пизда ли му материна.
И немој некој да ми реплицирал овде за етика и такви бакрачи...

Само жалосно е што веројатно ќе дојденекој друг како него...:toe:
Важи нема... :wink:

Ја начув, пошто го чекале да умре, веќе имаат спремено некој момак кој имал зелена кожа и личел на вонземјанин, некаде од Аризона. Ништо не се знае за него, ама нормално се претпоставува дека не е од нашава планета. И тој требал да биде задолжен за уништување на држави и тоа бидејќи од Орион(или не се сеќавам на планетата) така му било наредено. Демек раздели па владеј, да не освоеле побрзо... :toe:

*pumpkin*

addicted to blue
Член од
28 август 2008
Мислења
716
Поени од реакции
23
зошто секад гледате на лошо и се памтат само лошите дела.....да имал задни намери, па што кој нема, а колку стипендии даде за да се школуваат наши студенти во странство, сестра ми има стипендија од Сорос и да не беше таа стипендија никад немаше да отиде на магистратура на тоа што го сака и на толку јас универзитет...после колку само донации праел и за сиромашни и болни...гледајте малку и на светлата страна...може грешел но пола му е простено!

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.588
Сорос припаѓа на една организација наречена Тhe Carlysle Group. Се работи за најбогатите и сходно највлијателните на светот. На пример, тие ја уништија Индонезиската економија и валута во 1998 година.

Сепак, најголемиот потфат на шпекулантот Сорос беше шлепањето на Британската фунта во 1992 год., на која заработи 2 милијарди. Мислам дека Сорос сега е во позадината на уништувањето на Американскиот долар од кое треба ептен да профитира. Ако му успее, тоа ќе биде неговото вистинско животно постигнување во склад со неговата идеологија.

Член од
8 август 2007
Мислења
1.541
Поени од реакции
48
Сепак, најголемиот потфат на шпекулантот Сорос беше шлепањето на Британската фунта во 1992 год., на која заработи 2 милијарди. Мислам дека Сорос сега е во позадината на уништувањето на Американскиот долар од кое треба ептен да профитира. Ако му успее, тоа ќе биде неговото вистинско животно постигнување во склад со неговата идеологија.
Па ова злодело да не е? Кои му се злоделата што ги спомнувате од прееска?

R

RAYTHEON23

Гостин
колку има теории на заговор:vozbud:

колку тајни здруженија

K

kaiser soze

Гостин
Сорос припаѓа на една организација наречена Тhe Carlysle Group. Се работи за најбогатите и сходно највлијателните на светот. На пример, тие ја уништија Индонезиската економија и валута во 1998 година.

Исто беше и е бизнис партнер на компаниите околу Буш,т.е. на истата која ти ја спомнуваш,за потоа да инвестира 12 милиони долари во кампањата против Буш Јуниор за негов реизбор за претседател.Напиша и книга во која го критикува неговото работење,која беше доста популарна во Сад.Многу чудно,ако се земат предвид нивните релации.

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.491
Поени од реакции
1.872
Такви типчиња како Сорос имаат долг век :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom