Дали ги криете емоциите?

Malata

(:
Член од
15 декември 2008
Мислења
136
Поени од реакции
2
Zavisi vo kakva situacija i na koj treba da mu se otvoram, ama u posledno vreme ne gi krijam:smir::vozbud:

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Многу често зависи од средината во која се наоѓам, и од луѓето кои се околу мене...Но практикувам да се искажувам до крај...ПОточно не кријам емоции кога сум во можност да се растератам од се што е собрано во мене.

Член од
27 јуни 2007
Мислења
239
Поени од реакции
5
Уфф дури и премногу, некогаш ми треба многу време да се отворам, пак зависи за шо станува збор, зависи од ситуацијата и личноста.
И искрено ич ама ич си го некам тој дел од мене, затоа шо поради тоа имам изгубено многу работи, само поради тоа.
И додека го пишам овај пост го читам и потписот на чнм, и да х) со овоа мое криење дефинитивно би требало да пазам, затоа шо не не го сметам за позитивна особина.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Па не ги кријам емоциите воопшто, само многу лошо е кога сум на апатија (кога мислам дека не можам да превземам ништо во врска со проблемот) или на лутина (кога би превзел нешто во врска со проблемот ама на мноогу деструктивен начин).

Член од
30 декември 2008
Мислења
131
Поени од реакции
20
Кога е неопходно ги кријам затоа што можеби некогаш сум бил бесен(а тоа не мора да значи дека ако одам по улица треба да ги растепам сите пред мене),или кога ми е тешко(сигурно нема да им плачам на комшиите-тастерите),па да ме дознае цело град Скопје дека сум бил тотален лудак.Така да,понекогаш постојат емоции на кои треба да им се стави цврста маска или просто кажано-воздржување барем за кратко на таквите емоции.А овие другиве што се(среќните,љубовните,расположените емоции)зошто би се криеле?Настојувам секогаш да ги истакнам максимално кога биле присутни,затоа што секој човек треба да ги има,а и заслужува.

kostovska

Рокенролистика :))))))
Член од
22 јануари 2009
Мислења
368
Поени од реакции
11
да премногу ги кријам,не сум таква особа да создадам ситуација во која би ги изразила,тоа многу ретко,нема некоја посебна причина,али можда поради некое сомневање се прикриваат емоциите,како и поради несигурност.....

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
...Бла бла бла, големи мисли од малиот мозок.
Си кријам фино лепо, од сад па на даље. Дури не дојдам до точка да нема веќе што да скријам, после се` раат ќе е. Уште рокчиња ми фалат! :icon_cool

Ares

Immortall
Член од
3 февруари 2009
Мислења
154
Поени од реакции
11
Да, емотивен сум и многу работи можат да допрат во мене, ама кога треба да ги скријам емоциите ги кријам, али кога нешто не се издржува јеби га тогаш сум :vozbud:

Ф

Фил Ајви

Гостин
Ги кријам секогаш и добар сум во тоа, единствено гордоста не ја кријам...

Член од
24 август 2008
Мислења
1.120
Поени од реакции
163
Значит колку шо јас не ги кријам ми се чинит никој друг.Се, ама буквално се кажвам...И најчесто то неубо ми се враќат ама таква сум сеа не можам да се сменам.Ак не им кажам на сите шо ќе ги видам не сум жива.

PepoOo

[d^.^b]
Член од
7 април 2008
Мислења
621
Поени од реакции
24
Па ги кријам , само кога сум нервозен неможам да ги контролирам.:pipi:

M

makedon^

Гостин
Некогаш треба да се скријат, но не секогаш. Треба да бидеме искрени но да внимаваме со кој и на кого ги искажуваме емоциите за да не се тупиме послем :nesvest:

Kajgana Shop

На врв Bottom