Дали ви се случило да навивате за негативци?

ЛеоЛе07

Не биди трол
Член од
8 октомври 2010
Мислења
879
Поени од реакции
375
За Декстер. Но, Декстер е во суштина антихерој, а не негативец. Секогаш помили ми се антихероите од оние вистински „бели витези“ зашто тие можат да постојат во реалноста и најчесто се борат со сопствените демони.

Член од
8 април 2010
Мислења
68
Поени од реакции
46
Podelbata na dobar i los e naivna.
Ne znam dali Robert de Niro vo Heat bese ekspliciten negativen, ama mnogu maka mi padna koga go ubija.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Podelbata na dobar i los e naivna.
Ne znam dali Robert de Niro vo Heat bese ekspliciten negativen, ama mnogu maka mi padna koga go ubija.

Не, сега е боље да го гледа пошто барем ќе знае дека крајот е тапа и нема да се разочарува многу. А јас на пример кога го гледав стварно уживав во филмот, али кога видов што се деси си реков "да ти ебам филмот со најглуп крај у живот". Всушност, најдобрата рецензија на imdb кажува све: Great Idea, Poor Ending
The ending is a let down. It's true Hollywood: Technically improbable, illogical, and in my opinion it spoils all the character development made until that point and wastes the opportunity for a much darker ending with a more satisfying outcome.
А и останатите рецензии се мање-више фокусирани на крајот на филмот.

Сигурен сум дека ако завршеше така како што треба, филмов ќе имаше барем една оценка погоре на imdb.
Што е со вас денес? Сте решиле сите филмови да ги уништите???? Темава не е насловена: Раскажи како завршува филмот и кој се умира во него. Сте чуле за спојлери? Само потсетување, за вакви пропусти на овој подфорум се јаде бан.

Old School mk не се прави паметен, спојлер е спојлер. Дај кажи некој филм што го немаш гледано, а сакаш да го гледаш да ти кажам како завршува, да не не го бива па да се зезнеш.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Смени го насловот, пиши да не го раскажуваат филмот, зашто вака пак ќе има такви што ќе го раскажат крајот, пример ПетарИлиевски дечкото над тебе има 42 мислења од каде да знае што е спојлер
Да не звучам дрско, ама шерифување што како на друго место.
Бај д веј, Петар цело време пишува рецензии, така што бројот на мислења воопшто не е важен. Си имате правила.

Член од
8 април 2010
Мислења
68
Поени од реакции
46
[/spoiler]

Што е со вас денес? Сте решиле сите филмови да ги уништите???? Темава не е насловена: Раскажи како завршува филмот и кој се умира во него. Сте чуле за спојлери? Само потсетување, за вакви пропусти на овој подфорум се јаде бан.

Old School mk не се прави паметен, спојлер е спојлер. Дај кажи некој филм што го немаш гледано, а сакаш да го гледаш да ти кажам како завршува, да не не го бива па да се зезнеш.
Ima temi kaj sto lugeto moze da polzuvaat primeri za filmovi... Ova mi se vide samo kako tema za diskutiranje.(y) peace!:свиркам:

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.925
некои филмови навивам и негативци исто така и во реалниот живот на пример спорт да навивам негативци ама за гејција никако и нема шанси;):)

Pinturicio

Forza Juventus !!!
Член од
22 септември 2007
Мислења
1.705
Поени од реакции
109
Да, за Џерард Батлер во Law Abiding Citizen

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.744
Поени од реакции
4.507
Death Note
http://www.animeseason.com/death-note/
Yagami Light is an ace student with great prospects, who's bored out of his mind. One day he finds the "Death Note": a notebook from the realm of the Death Gods, with the power to kill people in any way he desires. With the Death Note in hand, Light decides to create his perfect world, without crime or criminals. However, when criminals start dropping dead one by one, the authorites send the legendary detective L to track down the killer, and a battle of wits, deception and logic ensues...

Ова е најлегендарната анимирана серија на сите времиња.Главниот лик е во исто време протагонист и антагонист(зависи од која гледна точка во исто време е позитивец/негативец). П.С Анимирана серија +18(има многу убиства и ладнокрвност) Ако обожавате трилер и мистерија не смеете да го пропуштите. П.С2 Има и филмска адаптација,но не е толку добра.
Code Geass: Hangyaku No Lelouch

http://www.animeseason.com/code-geass-hangyaku-no-lelouch/ The Empire of Britannia has invaded Japan using giant robot weapons called Knightmare Frames. Japan is now referred to as Area 11, and its people the 11's. A Britannian who was living in Japan at the time, Lelouch, vowed to his Japanese friend Suzaku that he'd destroy Britannia. Years later, Lelouch is in high school, but regularly skips out of school to go play chess and gamble on himself. One day, he stumbles on terrorists 11's who've stolen a military secret and is caught by a member of the Britannian task force sent after them, who is Suzaku. As the rest of the squad arrives, Suzaku is shot for disobeying orders, while the military secret, a young girl, gives Lelouch the power of Geass, which makes anyone obey any order. While Suzaku is secretly made the pilot of Britannia's brand new prototype Knightmare, Lancelot, Lelouch becomes the masked Zero to lead the rebellion to destroy Britannia once and for all.

Слично како првиот.Протагонист/Антагонист во едно ,но за разлика од првиот во кој крајот малку ме разочара тука крајот е брилијантен,но и серијата е двојно подолга.

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Па ја нив и не ги доживувам како негативци. Да речеме вака:

1. Harry Callahan тако звани Dirty Harry и д леџендари “Do I feel lucky? Well, do ya, punk?” и тип на чоек - целта ги оправдува средствата.

2. Tyler Durden у Fight Club кој бе несака да е ко него. Антикапиталистичко бате кое башка шо е силен, независен, темперамент стотка, и си ги прави работите како шо он си сака.

3. The Man With No Name – The Dollars Trilogy - Клинт Иствуд аген. Темно минато, без иднина и за него викаат дека не е ниту добар ниту лош али чесен.

4. Travis Bickle – Taxi Driver и Роберт Де Ниро со неговата збркана глава.

5 . И Декструс.

П.с RocknRolaa мораше да ставам слики ради ефекац, сори ако не.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.906
Поени од реакции
11.247
Аман бе како што гледам ниеден не одговори конкретно на темава и сите навивале за некои што не биле конкретно "ни добри ни лоши" карактери во филмовиве...

ДА, имам навивано за негативец и тоа страшен негативец во еден филм :D Првпат кога го гледав Терминатор кецот (а тоа беше многу одамна и бев многу мал) навивав за Шварценегер т.е Терминаторот да победи, да ги стигне да ги фати и да ги убие сите :D Јбг во тие години Шварци ми беше идол па многу на приказната не сум обрнувал внимание, па несакав да изгуби/изгине на крајот. После која сатисфакција ми беше кога во двојката беше добар :D

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.475
Прво, внимавајте на спојлери, не мора да знаеме кој победил, само за кој навивате.
Постарите филмови во принцип (не сите) имаат појасна поделба на негативци и херои. Посебно ТВ сериите во кои црното е црно а белото е бело. Сега не е така просто а и некои режисери и сценаристи нурнаа подлабоко, најдоа прашина кај хероите и често пати разбирање за негативците. Она што рече dystopian за разликата помеѓу негативец и антихерој... и тоа не е така просто.

Во секој случај, првиот негативец за кого сите навивавме беше којотот, поради чувството на измама од страна на сценаристите: нереално и не фер е така паметен и образован дечко да страда редовно во обидите да фати една исклучително глупа птица.

На страна тоа, дај да се помислам за кои негативци сум навивал:

Прво на памет: Ханибал Лектор и сцената кога полицајците го чуваат врзан во кафезот. Кој од вас навиваше да го задржат таму, а кој навиваше да им избега? Др.Лектор е страшен негативец, еден од најстрашните, но нема кој не навиваше да му се одмазди на докторот кој само затоа што беше џубре наваспитано го доживувавме како уште поголем негативец.

Патем, кој е негативецот во Hard Candy ? :) (Без спојлери...)

Ај доцна е, за други утре...

Kajgana Shop

На врв Bottom