Мортидо
занаетчија дете
- Член од
- 15 февруари 2009
- Мислења
- 1.874
- Поени од реакции
- 1.087
А хипотетички ... што ако рецимо си се затрескал во некоја,а и она во тебе,врската ви тече безпрекорно и се, но таа на пр. од страв да не те изгуби одложувала да те обавести.И еден ден собира храброст и ти кажува дека има вонбрачно дете,а ти веќе си затрескан во неа ја сакаш со сите нејзини маани и доблести и едина разделба која ја прифаќаш е само доколку смртта ве раздели. Звучи ко на шпанска серија но нејсе.Што би направил ?Јас не би прифатил никогаш од причина што мислам дека некогаш ќе ескалира прашањето "Што ако беше детето и твое" или пак "Што ако ми беше вистински татко" и тоа би значело крај на таа врска или брак. Затоа чисто да не си отворам големи емотивни рани ниту мене, ниту пак на останати ги заобиколувам оддалеку ваквите врски. Немам никаков проблем да влезам ви нешто во случај ако детето го одгледува таткото или некој друг и не е дел од таа врска.
--- надополнето: 30 јануари 2012 во 19:33 ---
Епа вонбрачно.Останала трудна и родила дете.Тој таткото се оженил со друга или сл.како мислиш вонбрачно??
не била во брак па има дете или била мажена па сега нее ,а детето и остана во делбата???
мислам дека тука побитно прашање би било зошто таа или тој не се во брак повеќе.
вдовица е, се развеле, зошто се развеле и кој бил причината за разводот????
тоа види си ти, тоа е битно.
детето е само нуспојава тука( да не се сватиме погрешно).
Или обратно,тој склепал детенце,таа родила но не го сака ни детето ни него и овој решил да си го чува,таа нека крши глава кај сака.Тоа ми е муабетот.