Дали би останале со партнерот ако...

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Страшно би било тоа. Ама љубовта е слепа и таква треба да биде. Ако го сакаш, ќе останеш со него. Ако си одиш, никогаш не си го сакала.
Често сум разговарала на една слична тема со другарки - што ако тој што го сакаш прекасно ти открие дека боледува од неизлечива болест? И што ако чекал долго и не ти кажал порано? Како ќе се чувствуваш откако ќе дознаеш? Уствари ова е слично на твоето прашање, не е офф топик, нели ?
Епа тука најодбро ќе се види дали вистински сакаш.
Познавав еден пар со ваков проблем.Девојката боледуваше од неизлечива болест и дечкото цело време остана покрај неа,ја тешеше во најтешките моменти и и ја исполни најголемата животна желба-се ожени со неа.За жал неколку месеци по свадбата девојката почина, и баш денес се навршува точно една година од нејзината смрт:(

Член од
5 јануари 2008
Мислења
5
Поени од реакции
0
Познавав еден пар со ваков проблем.Девојката боледуваше од неизлечива болест и дечкото цело време остана покрај неа,ја тешеше во најтешките моменти и и ја исполни најголемата животна желба-се ожени со неа.За жал неколку месеци по свадбата девојката почина, и баш денес се навршува точно една година од нејзината смрт:(
абе да боледува од некоја болест пак би останал со неа затоа што знам дека еден ден ке умре и ке се оженам со неа и ке и го земам наследсвото од кога ке умре :vozbud:

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
абе да боледува од некоја болест пак би останал со неа затоа што знам дека еден ден ке умре и ке се оженам со неа и ке и го земам наследсвото од кога ке умре :vozbud:
А од кај знајш ти дали ќе ти го остај тебе наследството ако воопшто го има?

V

Viktoranius

Гостин
А што бива ако е скапана нема скршен денар ?:vozbud::vozbud:

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Би останал. Ако таа е љубовта на мојот живот, цел живот ако треба на раце ќе ја носам и пак ќе сме заедно.

Член од
17 декември 2007
Мислења
178
Поени од реакции
7
Од тоа се прават филмовите, мила Mädchen. Потресно, а сепак толку победнички за љубовта. Поради него, таа умрела среќна. А тој не мислел како ќе му биде после, нејзината желба му била се' во моментот на исполнувањето. Љубов во прав смисол на зборот.

Член од
9 јануари 2008
Мислења
99
Поени од реакции
1
Najverojatno bi ostanala so takov covek.Ama najverojatno celo vreme bi se prasuvala da li on bi go napravil istoto za mene?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
368
Поени од реакции
2
Prvo ne daj boze za toa. Na nikogo ne mu go posakuvam, ama ako se desi toe ( ne daj boze ) i ako sum odlucil deka so nea ke sum do smrt, nema da napravi razlika za mene deka ke e paralizirana. Toa da ke promeni mn raboti no ljubovta ista ke e.....

sweet girl***

I wish that...
Член од
4 октомври 2008
Мислења
310
Поени од реакции
10
Dokolku sum svatila deka toj e onoj so kogo sakam da go minam zivotot spremna sum da pominam preku se za da ostanam so taa licnost bez razlika za kakov problem se raboti...se dodeka postoi ljubov se e mozno...

Mike Tyson

Never,never,NEVER GIVE UP!
Член од
20 август 2007
Мислења
2.630
Поени од реакции
156
Ако имам деца со таа личност би останал но ако немам би подразмислил малце.Едноставно нејзиниот живот е уништен зашто и јас да си го уништам мојот?Ако децата се родени колку толку ке ми даваат поткрепа и ке издржам!Иначе не би издржал!

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Леееее прашањево...:(Стварно незнам шо би напрајла...Мислам дека ако ме сака дека тој самиот ќе ме пушти да одам..Јас така би направила:(

BiG_kIsS

You talk too much... Let me shut you up
Член од
4 септември 2007
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.923
Во тие моменти највеќе ќе му требам и не би го напуштила... Тоа што станал инвалид нема да ја смени мојата љубов... Има шанси и психички да се смени, али не верувам дека може да се смени до толку за да неможам да го препознаам после... А и јас не би дозволила да биде така... Би се трудела да му биде најлесно што може... Без разлика колку ќе ми биде мене тешко да правам многу работи, се додека он се осеќа добро (барем колку што може) ќе ми биде добро, ќе знам дека тоа што го правам е добро, дека вреди и ќе ми дава поттик за да продолжам...

Член од
23 февруари 2007
Мислења
780
Поени од реакции
69
Најискрено кажано зависи од тоа колку е сериозно тоа што му се случило, каква му е состојбата, и какви последици му останале од тоа. Нема да давам примери.

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Уф... не знам. Сигурно ќе знам само кога навистина би се нашла во ваква ситуација. Дотогаш, можам само да нагаѓам.
Не верувам дека би можела да останам со физички непокретен човек. За жал, јас сум само човек, а со тоа себична и недоволно силна за да успеам да се грижам за таков човек. Мислам дека љубовта не е доволна за вакво нешто.
Многу е веројатно дека би си ја свила опашката и би си ја барала среќата на друго место, на најсебичен можен начин. Не знам кој навистина би си ја жртвувал својата среќа и својот живот за партнерот, стварно не знам. Би сакала да можев да кажам дека ќе останам со него и покрај се зошто го сакам, ама во реалноста нема да биде баш така.

Само да не ми се случи ваква ситуација...

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
...баш на ваква тема пред некој ден разговарав,...и никогаш не би можела да заминем...не би се осудила да го оставам.......ама сепак би се прашувала дали тој би останал со мене?:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom