А што ако у меѓувреме научницте го продолжат животниот век за 20 години после тоа како ќе напредува технологијата за 50,100,1000... бесконечно.Не би одбрала вечен живот на моето тело , затоа што го сакам т.н. природен тек на настаните, иако честопати мислам дека немам време да завршам се што сакам во овој живот .
Она што го посакувам е вечноста на мојата душа , да ме паметат и да се сеќаваат на мене со љубов оние кои ми значат и кои најмногу ќе ми значат ...
Овој живот сите го живееме со некоја голема цел ( некои ја откриле некои допрва ќе ја откриваат) , а доколку би биле вечни - дали би имале толку многу цели колку што би дозволило сето време ?
Едноставно некои работи мора да имаат почеток, тек и крај , за да бидат комплетни...
Ако имам можност да живеам вечно, би живеела само под услов да бидат покрај мене и тие што ги сакам, не би сакала да живеам со помислата дека умираат околу мене оние за кои што живеам ...А што ако у меѓувреме научницте го продолжат животниот век за 20 години после тоа како ќе напредува технологијата за 50,100,1000... бесконечно.
Што правиме тогаш кога ќе имаш можност да живееш вечно?
Замисли си дека си легнала да спиеш и добиваш инфаркт и никогаш не се будиш ете ти и почеток и тек и крај enjoy it.
Тоа воопшто не е патетично..всушност тоа е вистината. Кој би сакал да живее додека луѓето што ги сака умираат околу него..Znaci prashanjeto e jasno, sepak moram da gi zamolam pocituvanite forumski instanci da ne trujat so ligavite pateticni retoriki od tipot na:
Jas da ziveam vecno ,a lugeto sto gi sakam da gledam kako stareaat i kako umiraat :nenene: