Дали би заминале во странство?

Дали би прифатиле да одите во странство?

• Да

Гласови: 485 77,7%
  • Не

Гласови: 139 22,3%

• Вкупно гласачи
    624
Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
uff da imam sansa na ibizza da idam da ziveam i toa kako bi zaminal samo ke mi nedostiga edna licnost;)

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.796
Поени од реакции
22.849
bi zaminal na 2,3 meseci , bi sakal na Maldivite da odam , na Hawaite i ogromna zelba da go posetam Taj Mahal vo India

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Da..koga bi mi se otvorila sansa da studiram vo stranstvo, mislam deka bi ja prifatila. Sepak, do pred nedela dena go iskusiv cuvstvoto na nostalgija koe se stvara vo semejstvoto za nekoj clen koj e vo stranstvo podolgo vreme i mozam da kazam deka se bi dala za da gi postedam bliskite od toa cuvstvo. No mislam deka ne bi propustila sansa za studii vo stranstvo.

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
Абе тамо ти ценат труд а тука ништо

Член од
27 февруари 2006
Мислења
1.356
Поени од реакции
9
Засега не планирам да заминам, овде ми е добро, а ако заминам ќе треба да се отепам од работа по цел ден, а има време за работа цел живот, така да засега би одмарал, а за понатаму ако ми се укаже шанса би заминал

Kajk

- нема лабаво -
Член од
10 март 2006
Мислења
512
Поени од реакции
1
ja bi zaminal vo starnstvo t.e. edvaj cekam na takva sansa, ne deka ovde mi e preku glava nego tuku zaradi novi iskustva i predizvici

Член од
12 март 2007
Мислења
140
Поени од реакции
1
sega da se javat i da mi recat deka imam sansa da zaminam vo stranstvo ic ne mu ja mislam ke odam:vozbud:

Black Rose

дете на цвеќето
Член од
12 февруари 2007
Мислења
1.972
Поени од реакции
38
Тууу па дали! Не му ја мислам два пати, првата шанса и да ме нема од тука!

Ljupco

...ExtraVagant...
Член од
20 јули 2006
Мислења
1.810
Поени од реакции
12
....edvaj chekam da idam.

La Española

Лекот е отров!
Член од
1 февруари 2007
Мислења
1.808
Поени од реакции
556
So zadovolstvo bi zaminala negde nadvor od Makedonijava :)
No znam deka koga bi ziveela negde nadvor od Makedonija, cesto bi me facale nostalgii za rodnata mi zemja :pipi:
ama sepak bi preziveala :) i bi ja posetuvala makedonija cesto (valjda?!... ako ne mi se zdoarni tamu)

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Ја во моменотв ептен имам пишано дека сакам ама сега ептен :toe:

Член од
19 март 2007
Мислења
372
Поени од реакции
2
Нормално дека ке казам да!!! Па тоа го чекам цел живот да завршам факс и да бегам од тука пошто тука нема живот за нас компјутерџиите!!!

Swifty

Никола
Член од
5 февруари 2007
Мислења
992
Поени од реакции
2
Искрен одговор, НЕ.Зошто ? Зошто овде сум роден, од овде потекнува мојата фамилија, овде сум живеел, таков сум бидејќи тука сум роден, сакам да и помогнам на мојата втора мајка Македонија која ми го дава она која никоја друга го нема.Доколку сите би отишле што би останало од нашава мила Македонија ? ама баш ништо, но секој овде си има свои идеали и правци во својот живот, а јас го одбирам овој. :smir:

sredicka

Аddams
Член од
7 февруари 2007
Мислења
36
Поени од реакции
0
Би заминала но не по секоја цена...Доколку животниот пат,професијата или љубовта ме водат некаде надвор,зошто да не.А да одам само за да избегам од тука и да р’мбам од утро до мрак демек за да спечалам повеќе...фала не!Не мислам дека таму некаде ме чекаат со раширени раце,или тече мед и млеко,или се што лета се јаде....а и парите не ми се толкава сатисфакција за да трпам се и сешто!Доколку се укаже добра прилика,би отишла и ако ми е убаво сигурно нема да имам проблем со носталгија...домот ти е таму кај што ти е срцето нели?!

ЦРВЕНОКОСА

нескротлива
Член од
19 февруари 2007
Мислења
382
Поени од реакции
9
секако дека би заминала,а шансите дека тоа ке ми се оствари се реални така да....за некоја година ке гледам виенски бал во живо!

Kajgana Shop

На врв Bottom