Дали би заминале во странство?

Дали би прифатиле да одите во странство?

• Да

Гласови: 485 77,7%
  • Не

Гласови: 139 22,3%

• Вкупно гласачи
    624
Член од
26 април 2010
Мислења
501
Поени од реакции
21
ne - premnogu imam bliski i prijateli za da otidam od niv.:smir:

Член од
8 април 2008
Мислења
132
Поени од реакции
4
Не да прифатам, јас работам на случајот да се иселам. Бев 2007, 2008, 2009 летата во САД и само ми се потврди желбата да се макнам од Македонија... Да не ме сфати некој погрешно - си ја сакам земјата, ама бегам од народот :)

Член од
18 август 2010
Мислења
119
Поени од реакции
55
И јас сум заминување од Македонија поради сте работи што ги имате напишано а исто така и поради политиката,денес овде да се вработиш е само политика јас не сум од ниедна партија и тука наидувам на проблем кога одиш да бараш работа прво те прашуваат во кој месен комитет си и од која партија си.и да завршиш факултет пак е џабе ако татко ти нема фирма не за џабе кажале татко владика ти поп,татко ти директор ти шеф,а јас е спаѓам во ниедно од овие па затоа сум во план да заминам каде и да е,еве имам и тема отворена за тоа па кој сака да прочита кој сака да додаде нешто нека пише,темата е за млади брачни парови повелете да дискутираме поздрав

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.756
Поени од реакции
5.018
да .. следната година можеби

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Имам приател веќе 5 години на печалба странсво па ме вика и ја да дојдам било убо ми прати и слики поо то згради коли ламби навечер... чудесија се мислам прво сам да појдам па ако се снајдам да земам и вамилијата, деца жена, брато со снајата и внуците сите топтан да се иселиме за Ресен.

MK_Devojce

I simply don't care...
Член од
2 август 2009
Мислења
468
Поени од реакции
162
Порано не сакав ни најмалку, ама сега би отишла и никогаш повеќе не би се вратила овде.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Да ми се пружи некоја добра прилика за странство, без размислување прифаќам и заминувам. Веќе е и повеќе од јасно дека се во државава оди во надолна линија, па добро би било да се извлечам од бродот што тоне... Иначе,тоа што имам желба да заминам во странство, таму да градам кариера и живот, не ме прави помал патриот од тие што остануваат тука. Напротив, не бегам од тоа што сум - Македонец, туку од народот во Македонија.

M

Mussolini

Гостин
За сите вие шо викате оти сакате да си одате од Македонија и никојпат да не се вратете:

Не викајте тка оти ке дојде ден ке ви се стегне душата и пак ке сакате да си одете за Македонија. Никаде не е поубаво од дома!! Тва да вее јасно. Мош ке сакате и за 1 ден да си одете ама сепак ке сакате да си одете за Македонија. Никаде душевно човек не може повеке да се исполне како шо може дома, у Македонија...

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.550
Би одел во странство само за да печалам парички,но потоа пак ќе си се вратам

S

StormRage

Гостин
Лесно е да си македонец... Тешко е да живееш во Македонија... е само ради ова

AnaMercury

Love is only a feeling...
Член од
30 декември 2007
Мислења
1.097
Поени од реакции
190
Ако се биде како што треба да биде, за 3 месеци заминувам во Мелбурн. Факултет и работа...тоа е тоа.

GRUNGE

Cobain со цигарче!
Член од
25 февруари 2008
Мислења
677
Поени од реакции
28
За сите вие шо викате оти сакате да си одате од Македонија и никојпат да не се вратете:

Не викајте тка оти ке дојде ден ке ви се стегне душата и пак ке сакате да си одете за Македонија. Никаде не е поубаво од дома!! Тва да вее јасно. Мош ке сакате и за 1 ден да си одете ама сепак ке сакате да си одете за Македонија. Никаде душевно човек не може повеке да се исполне како шо може дома, у Македонија...
Да не откри топла вода бе брат?

Кој е будала да оди во странство освен ако нема мака? Не качи глупости и размислете пред да пишувате вакви постови.

НИКОЈ не избегал од Македонија од што му било убаво. Егзистенцијални проблеми имаат луѓето. Државата ни е убава како место да прошеташ, ама не и да живееш.

Ако мислиш дека со благословени 300 евра (ова го пишувам оти ретко кој ги зема од обичните смртници) ќе искрпиш крај со крај, се лажиш.

Луѓето гледаат како да ги израснат децата, да се едуцираат, да направат дом, да прошетаат, да го проживеат животот. Еден е!

Кај нас тоа de facto неможи!

Член од
18 август 2010
Мислења
119
Поени од реакции
55
Ајде да се смени оваа тема во тоа како да заминеме во странство па да се организираме да кажуваме кој каде што прочитал како да се замине во која земја и така поздрав

Kajgana Shop

На врв Bottom