Дали би заминале во странство?

Дали би прифатиле да одите во странство?

• Да

Гласови: 485 77,7%
  • Не

Гласови: 139 22,3%

• Вкупно гласачи
    624

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
Да! Би заминал. По можност шпанија :pipi:

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Да, би заминале, и не, не од каприц. Едноставно нели, многу лоши спомени ме врзуваат за ова место. И гајле ми е ако пропадне државата од мене, не сум и единствена. Со тоа што, се разбира, многу е поверојатно јас да пропаднам од неа отколку таа од мене.

GoGo*

LSS
Член од
10 јуни 2008
Мислења
564
Поени од реакции
18
Да во швајцарија сум. :pipi:

Член од
7 јануари 2009
Мислења
391
Поени од реакции
20
Pozdrav do site onie dragi luge koi bi sakale sto poskoro da si zaminat od Makedonija da im kazam deka vo stranstvo ke ve precekaat so kup ruzi okolu vas:pos2:
Pari ke vi pagaat od nebo i sigurno deka ke ziveete podobar drustven zivot za razlika od kaj nas.Samo sonuvajte,dobro e za zdravje:pos2:

M

Mario Gómez

Гостин
Мразам кога некој сака да си замине од земјава.Мислите во странство мед и млеко тече.Чувајте си и ја и сакајте ја Македонија и ќе има убав живот тука наскоро.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Финска, сакам таму да заминам, да се чустувам онака како што сакам.

Но тоа сепак зависи до ситуацијата во која што би се наоѓал.

Член од
11 декември 2007
Мислења
116
Поени од реакции
2
кој не би сакал да замине во странство.. можеби нема да тече леб и млеко ама има можности за успех за тие што ќе се потрудат.. македонија да ја споредиш со америка или германија е исто како да споредуваш ја македонија со некоја заостаната африканска држава. се е до можностите а тука и ги нема премногу.

Член од
6 март 2009
Мислења
3
Поени од реакции
0
HMM NE SE NADEVAJTE DEKA AKO ZAMINTE VO STRANSTVO I DEKA KE E PODOBRO OD MAKEDONIJA TOA SITE STO MISLAT TAKA SE LAZAT AKO SAKAS DA ZIVES KAKO VO ZATVOR POVELETE SITE :uvo: SAMO DA VIDETE KAKOV ZIVOT E STRANSTVO:uvo:POZZ DO SITE

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Pozdrav do site onie dragi luge koi bi sakale sto poskoro da si zaminat od Makedonija da im kazam deka vo stranstvo ke ve precekaat so kup ruzi okolu vas:pos2:
Pari ke vi pagaat od nebo i sigurno deka ke ziveete podobar drustven zivot za razlika od kaj nas.Samo sonuvajte,dobro e za zdravje:pos2:
Па види вака , кај нас се што паѓа од небо е токсичен дожд и турски авиони.
Така да , во странство во секој случај подобро ќе поминеме. Зашто ?
Бидејќи нашава држава неможе да одржи ветување , владата ни е за никаде, да не зборам за секој одделно .
Претседателот Б.Ц. го нема никаде одкога го изгласавме на Телевизија го немам видено за разлика од почитуваниот ни Никола Гуески кој е полн со празни ветувања. Од 1 милион активно население работи само 50% , што значи над 500 000 лица се НЕвработени. И сакаш да ми кажеш дека поради овие од мене претходно напишани карактеристики на Македонија , не е боље во странство ?
Да ја земеме Русија на пример , каде невработеноста е сведена на 17% од активното население , а види ти сеа колку население има Русија .
Радо би се преселил во друга држава, по можност Финска , Полска , Шведска , Австрија па дури и Папуа Нова Гвинеја :) .

Член од
7 јануари 2009
Мислења
391
Поени од реакции
20
Па види вака , кај нас се што паѓа од небо е токсичен дожд и турски авиони.
Така да , во странство во секој случај подобро ќе поминеме. Зашто ?
Бидејќи нашава држава неможе да одржи ветување , владата ни е за никаде, да не зборам за секој одделно .
Претседателот Б.Ц. го нема никаде одкога го изгласавме на Телевизија го немам видено за разлика од почитуваниот ни Никола Гуески кој е полн со празни ветувања. Од 1 милион активно население работи само 50% , што значи над 500 000 лица се НЕвработени. И сакаш да ми кажеш дека поради овие од мене претходно напишани карактеристики на Македонија , не е боље во странство ?
Да ја земеме Русија на пример , каде невработеноста е сведена на 17% од активното население , а види ти сеа колку население има Русија .
Радо би се преселил во друга држава, по можност Финска , Полска , Шведска , Австрија па дури и Папуа Нова Гвинеја :) .
Vidi vaka dragi covece da ti kazam jas tebe nesto interesno.Prvo mnoguminata makedonci dodeka ne otidat vo stranstvo sanjaat deka tamu gi ceka raj na zemjata ,dodeka filmot e sosema vo druga boja koga ke go iskusis zivotot vo tuga drzava.Se slagam so tebe deka ne e se rozevo kaj nas ,no ako ne mozes da se snajdes vo svojata drzava ocekuvas deka negde na drugo mesto se na posluzavnik ke ti bide ponudeno?Gresis,no dobro toa si e tvoe mislenje.Mozam da ti kazam deka strancite vo stranstvo ne gi gledaat bas kako i drzavjanite na odredenata zemja so isti oci ,ako me razbiras sto bi sakala da ti kazam.I vo stranstvo treba dosta da si go ispotis zadnikot za da malku prosperiras,prijatele.Ne dzabe rekle starite se sto leta ne se jade!

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
Животот е поубав во Македонија,ама подобар во странство.Точно дека не тече мед и млеко,и треба да се испотиш за да имаш-тоа е правило што важи насекаде.Плата имаш навреме,и чесно ти плакаат што работиш .Е сеа тешко што можеби немаш големо друштво ама затоа го имаш во Македонија:cug:

Јоулин<---

Играорка
Член од
25 февруари 2009
Мислења
186
Поени од реакции
3
Би заминала во странство, зошто да не? Пред се, има поубава перспектива одколку тука (сеа јес да не е ко мед и млеко ама за разлика од овде)...Иначе животна желба ми е да заминам во Брисел...пред се за да учам таму

nkT

Регистриран: May 2009
Член од
5 мај 2009
Мислења
175
Поени од реакции
0
За мене странство е македонија,нема подобро од македонија нека ви е јасно.На пример ке одиш за Швајцарија.Што ке правиш без језик,немаш другари,страм ти е некој кога ке те праша нешто,како ќе му одговориш,ете некој случки што ке ти се случат самиот збор „ странство “ ке го замразиш.

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
Во странство би заминал уште одма без расмизлување,може почетокот ќе ми биде тежок,но со тек на време сакал нејќел ќе се навикнеш...сигурен сум дека ќе ми биде поубаво за живот,едино што може да ми фали е друштвото друго не:nenene:

Член од
2 април 2009
Мислења
1.405
Поени од реакции
177
Нема иднина во земјава,се е со врски,некој кој што нема пари неможе да успее тука,без разлика колку и да вреди.Во странство да,можеби не тече и мед и млеко,но се гледа дека се цени повеќе трудот отколку тука.Во земјава можеш само да успееш ако си ќерка,син на некој на висока позиција и така ќе си имаш и работа и се,а тебе може за ништо да не те бива!
Јас лично,би заминала и набрзо ќе дојде и тој момент.Ја сакам својата земја,ама таа неможе да ми ја изгради иднината,допрва треба да оформувам семејство,ќе имам деца кои што ќе треба да ги прехранувам,а во земјава со оглед на економската состојба,баш и нема да се оствари тоа.

Kajgana Shop

На врв Bottom