Па види вака , кај нас се што паѓа од небо е токсичен дожд и турски авиони.Pozdrav do site onie dragi luge koi bi sakale sto poskoro da si zaminat od Makedonija da im kazam deka vo stranstvo ke ve precekaat so kup ruzi okolu vas:pos2:
Pari ke vi pagaat od nebo i sigurno deka ke ziveete podobar drustven zivot za razlika od kaj nas.Samo sonuvajte,dobro e za zdravje:pos2:
Vidi vaka dragi covece da ti kazam jas tebe nesto interesno.Prvo mnoguminata makedonci dodeka ne otidat vo stranstvo sanjaat deka tamu gi ceka raj na zemjata ,dodeka filmot e sosema vo druga boja koga ke go iskusis zivotot vo tuga drzava.Se slagam so tebe deka ne e se rozevo kaj nas ,no ako ne mozes da se snajdes vo svojata drzava ocekuvas deka negde na drugo mesto se na posluzavnik ke ti bide ponudeno?Gresis,no dobro toa si e tvoe mislenje.Mozam da ti kazam deka strancite vo stranstvo ne gi gledaat bas kako i drzavjanite na odredenata zemja so isti oci ,ako me razbiras sto bi sakala da ti kazam.I vo stranstvo treba dosta da si go ispotis zadnikot za da malku prosperiras,prijatele.Ne dzabe rekle starite se sto leta ne se jade!Па види вака , кај нас се што паѓа од небо е токсичен дожд и турски авиони.
Така да , во странство во секој случај подобро ќе поминеме. Зашто ?
Бидејќи нашава држава неможе да одржи ветување , владата ни е за никаде, да не зборам за секој одделно .
Претседателот Б.Ц. го нема никаде одкога го изгласавме на Телевизија го немам видено за разлика од почитуваниот ни Никола Гуески кој е полн со празни ветувања. Од 1 милион активно население работи само 50% , што значи над 500 000 лица се НЕвработени. И сакаш да ми кажеш дека поради овие од мене претходно напишани карактеристики на Македонија , не е боље во странство ?
Да ја земеме Русија на пример , каде невработеноста е сведена на 17% од активното население , а види ти сеа колку население има Русија .
Радо би се преселил во друга држава, по можност Финска , Полска , Шведска , Австрија па дури и Папуа Нова Гвинеја .