Дали би ги јаделе "чудните" кинески специјалитети?

Член од
5 април 2007
Мислења
252
Поени од реакции
4
Sujadel vo kineski restoran i hranata e mnogu vkusna i zdrava za razlika od nasata,a sto se odnesuva do macki,gluvci i takanatamu nema problem cim tie gi jadat ke gi jadam i jas,se se jade ako e dobro zgotveno,Pred nekoj den gledav emisija na diskaveri bas za taa problematika,ne samo za kineskata tuku za site svetski kujni i posledno sto kazaa strucnacite e toa deka se se jade samo treba da se naviknes na toa.

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
Abe kakva saka neka bide jas ne bi ja jal. Zs? Vidi ja bubasvabana kakva gadna e

Член од
9 март 2007
Мислења
483
Поени од реакции
6
Не сум јадела,а не сакам ни да пробам никакви кинески специјалитети!

Mandy

~Carpe florem~
Член од
26 февруари 2006
Мислења
1.578
Поени од реакции
23
Во скопскиот кинески ресторан имам јадено неколку пати и на менито нема ништо екстремно како лебарки или било какви инсекти и чудни животињи... има најнормално некојси чорби,меса(пилешко,свинско,телеко),вегетаријански оброци,тестенини,ориз итн. разликата е во начинот на подготвување на месото..ставаат секакви зеленчуци,сосови со секакви вкусови,различни видови печурки(црни,бели) итн.
Јас јадев и крокети од ракчиња што се доста вкусни, има пилешко со никулци од бамбус и тоа е интересно...а да и сладоледот го прават многу интересно...пржат некое слатко тестенце и во него ставаат топка сладолед,екстра е,треба да се проба!

Бејко

unregistered user
Член од
14 ноември 2005
Мислења
222
Поени од реакции
1
Хммм... баш би пробал нешто ко од „осми путник”.

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
Скулгрл напиша:
Не сум гурман, така да не би пробала нешто толку „специјално” како лебарки (иако првпат слушам дека се готват, ама ај :pos:).

А немојте да мислите дека нашата македонска кујна нема чудни специјалитети...мислам, кукурек :zbunet:
Не ме потсетувај :pov: Тоа нешто еднаш во животот го имам видено(и пробано),и е најгадното јадење што го знам еver,додека на второто место идат гадните,меки,лигави школки(ама сепак не се за оваа тема)...Инаку во никој случај не би пробал кинески специјалитети,уште кога ќе слушнам "лебарки" ќе се сетам на тие гадни животинки кои едно време се беа населиле во нашата бања...уште кога ќе кажат "куче" право наидува една слика каде што колат беспомошно животинче...уште кога ќе спомнат жабји батаци...ма какви батаци...право ми текнува на крастава жаба :pov:

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Леле леле кои тешки предрасуди се има кон кинеската кујна која во 90% се базира на зеленчук, свински, пилешко евентуално говедско месо и ориз или пченични тестенини.

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
pearl напиша:
Dim sum е интересно да се проба, има вкусни јадења, само треба да знаеш што да нарачаш. Инаку, стапалата од кокошка и свиња што ги сервираат, и потоа со сласт ги шмукаат, не би ги пробала ниту во сон.
Епа затоа не би пробал за да не згрешам и зошто немам поима шо е вкусно а шо не.

inquisitor

ИДИОТ
Член од
22 март 2007
Мислења
833
Поени од реакции
3
да! закон е кинеската храна!

Пики

amazing happens
Член од
10 март 2007
Мислења
1.923
Поени од реакции
37
Не,досега не сум пробал,а во иднина не ни мислам да пробам

Член од
25 август 2006
Мислења
336
Поени од реакции
6
Им го обожавам оризот со пилешко,зеленчук,печурки,интересен ми е чипсот од ракчиња што се топи во уста и пецка...и уште некои така ситни работи ама затоа глувци,лебарки...не би ставила во уста никако,никогаш!!!
...а да,и свинско во сос од портокал...БЉАК!!!!!!

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.055
Поени од реакции
51.410
Епа отворија во Аеродром еден ресторан па мислам да се прежалам во понеделник да јадам нешто ако може да ми каже некој што е најприфатливо.....Имногу сакам некој ден да кажам ''I ordered Chinese '':bilokojzbor:

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Додека бев во Германија имав една другарка кинеска и ме покани на ручек.За предјадење имаше супа со полуварено јајце,односно тегнета белка од јајце,а главно јадење некакви зеленчуци на пареа.За малку шо не повратив.Од тогаш немам намера да јадам кинеска храна.И што е најлошо пошто не ја изедов цела супа и цел зеленчук кинеската се налути и не ми збораше.За нив било навреда ако не изедиш се.

Kajgana Shop

На врв Bottom