Дали ако слушаме рок/метал сме неверници?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Дај бе Боди, не мешај сега сензуални музики во темава... баби и жаби повторно... Темата е дали рок музиката која ја слушаме не прави неверници... Баш ме интересира уште колку пати ќе го спомнат Ѓаволот само...
уште 666 пати
Me_Devil.JPG

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Дај бе Боди, не мешај сега сензуални музики во темава... баби и жаби повторно... Темата е дали рок музиката која ја слушаме не прави неверници... Баш ме интересира уште колку пати ќе го спомнат Ѓаволот само...
Убаво ја терам темата во конструктивен правец, ама не........вие сакате да си играте. :) Терајте.
Само да прашам дали ов http://www.youtube.com/watch?v=NqHFHuCkono е дело на ѓаволот :D

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.267
Поени од реакции
12.270
http://www.youtube.com/watch?v=1nERoMgzCO8
Ова секако не раѓа неверници!
Иако Iron Maiden уште во осумдесетите ги окарактеризираа како сатанисти заради име на еден албум „Number of the Beast“.
Bruce Dickinson и Harris мислам дека кажуваат многу повеќе отколку што религиозните фанатици сакаат да докажат и покажат на народот како „вистина“.

Боди претходното нема врска со ѓаолот, има врска со електронска музика. Ѓаолот сигурно не е до толку за никаде :)

N

Nessa Alcarin

Гостин
Number of the beast! Yeah!

Кога бев 7 одделение симпатијата од маало ми ја нацрта предната страна од албумот на Iron Maiden на лист од тетратка, не се сеќавам точно на цртежот знам дека имаше ѕвер, пентаграм и 666. Мајка ми кога го виде ми го фрли во канта :( а јас и се налутив. Па наредото лето си купив таква маица и цело лето го поминав во догмартинки и привремена тетоважа на врат :) Си слушав и таква музика и и кажав дека тоа е мојот стил на изразување. Не ме замараше потоа ....

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.267
Поени од реакции
12.270

Кога бев 7 одделение симпатијата од маало ми ја нацрта предната страна од албумот на Iron Maiden на лист од тетратка, не се сеќавам точно на цртежот знам дека имаше ѕвер, пентаграм и 666. Мајка ми кога го виде ми го фрли во канта :( а јас и се налутив. Па наредото лето си купив таква маица и цело лето го поминав во догмартинки и привремена тетоважа на врат :) Си слушав и таква музика и и кажав дека тоа е мојот стил на изразување. Не ме замараше потоа ....
Симпатија бре...
БУнтовници :)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399

Што толку се заљуби во цртежот? :)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Абре зарем тебе да ти објаснувам!!!
Не се заљубив во цртежот, не ни почнав да ги слушам Iron Maiden ...
Хахахах смири се, ако не е за кажување не мора да кажеш.
Не те прашувам веќе, не се секирај. :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom