Дали Федерер е најголемиот спортист на сите времиња?

Статус
Затворена за нови мислења.

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Ако збориме за најдобар спортист во светот од сите категории тогаш не е, има каде каде подобри спортисти од него. Но ако збориме стриктно за тенис тогаш дефинитивно е број 1 во светот и точка!

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.735
Поени од реакции
4.485
Празна дискусија нема полза да се врши ваква споредба.Различни ери,различни спортови итн итн итн.
Може некој да каже бил најдобар во тенис ама споредба со други спортови е тотално бесмислена.

Член од
22 јуни 2008
Мислења
725
Поени од реакции
218
Толку си гледал тенис, уште еден од армијата "тенис фанови" кои сакаат да го следат слепото верување дека Федерер доминирал во слаба ера, или пак дека е арогантен, претпоставувам затоа ја има добиенo наградата за фер плеј Стефан Едберг 7 пати, претпоставувам заради истата таа ароганција се однесува вака,

Дали е ова доволно фер плеј за тебе Babarabatin?

Друго, најди ми подобар тенисер надвор од топ 3, од денешниваца, кој е подобар од Налбадијан, Сафин, Хјуит, Сампрас, играчи кои играа во врвот на својата кариера кога играа против Федерер? и се сите освојувачи на слемови освем Налбадијан, посочи барем еден, од вашата таканаречена слаба ера кој е позади просечните "добри" тенисери од сегашната ATP листа,

Цонга?
Бердих?
Содерлинг?
Ферер?
Типсаревич?

Кој од овие пациенти има освоено слем? да ти одговoрам, ниту еден, ниту еден.

Kоја е таа слаба ера бре, кога тенисот тогаш беше каде каде подобар од сеа, ако ги исклучиме Надал и Џоле, кои се тие тенисери од тоа време, кои би биле послаби од овие сега пациентиве? прекинете да живеете во вашиот фантазерски хејтерски свет, затоа што вашите ставови и мислења, немаат кредибилитет, ма ни к од кредибилитет.

Еве за тебе, и сличните хетјтери еве неколку поздрави.

Дефинитивно слаба ера :pos:
очигледно си фан на Федерер и до утре може да се натегаме...Сампрас беше на залез така да не го ставај него.Каков Хјуит,каков Налбандијан,каков Сафин,не ме заебавај.Па баш затоа,бидејки Надал ,Новак и Федерер се ептен доминантни ,Цонга,Ферер,Мареј ,Бердих,не може глава да дигнат.Колку години е Сафин или Налбандијан па овие горенаведените може да ги пеглаат колку сакаат.Но,јас и тие некои хејтери не го измисливме тоа,па пола тениски професионален свет го кажува тоа,јас само се согласувам со нивната констатација,почнувајки од Бекер,Руседски,Штих и др.За фер плејот..случката со Вавринка,па коментарите после тоа беа ,,крокодилските солзи на Федерер,,..две три години по ред само тој не се буни за пренабиениот распоред,само тој не се бунеше за сината шљака...кога победува се е во ред,кога губи има проблем со публика,има проблем со долгите паузи,се поздравува со победникот како на погреб,јавна тајна е дека има привилегиран жреб за да го избегне Надал..(баш ме интересира дали во наредниот период ке бидат првиот и третиот носител во ист шешир како што беше последната година или за него ке се врати старото правило 1-4,2-3)...и за крај абе види му ја жената,ти подобра риба со заврзани очи ке ќариш

http://www.youtube.com/watch?v=uMHPdnJ7hyk
http://www.youtube.com/watch?v=X2GUpbNKSWs
http://www.youtube.com/watch?v=XPBwjZwpOKw
http://www.youtube.com/watch?v=b03gEvmaJPA

повели

и дај те молам изјави од типот толку си гледал тенис не му прилегат на фан на Breaking Bad или си исклучок,па јас сега да кажам дека од тебе имам гледано повеке тенис уште кога беа Лендл,Едберг и др.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Јас сум фан на Федерер, ама реален, а од друга страна си ти фан на Надал, така да јасно е сега све, толку од "дебатата" :D

Поздрав.

Член од
22 јуни 2008
Мислења
725
Поени од реакции
218
Аха Фан на Надал, јасно е сега све, толку од "дебатата" :D

Поздрав.
абе каков Надал,не може да го смислам со тој ритуалот пред сервирање,јас само се согласувам со тениската фела што изјавува за карактерот на Педерер

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Psyside aj да не го цитирам цел пост, Сампрас се пензионира 2002, Федерер првата Гренд Слем му е во 2003. Лејтон Хјуит, 8-0 на Гренд Слем за Федерер, нема Гренд Слем од 2003(првата на Федерер).

По таа логика фановите на Сампрас би рекле дека 14те Гренд Слема на Сампрас во конкуренција на Агаси, Бекер, Едберг би тежеле повеќе од 17те на Федерер во оваа конкуренција што ја наброја ти. А тие на Федерер би рекле дека Федерер бил прејак и затоа другите не доаѓале толку до израз. :D А муабетот за ферплејот е океј.
http://tt.tennis-warehouse.com/showthread.php?t=283527

14 of Sampras' opponents you listed won a slam.
9 of Federer's opponents won a slam.

Of that total you split Agassi and Moya. Moya and Agassi won 0 slams since the time Federer won his first.

13 of the 14 Sampras' slam-holding competitors won slams during the period that Sampras was a slam contender. If anything, this just further proves Sampras' opponents were much higher caliber than Federer's lapdogs, I mean, competition.

Џордан, Коби, Роналдо, атлетичари несовладливи има многу, ама според мене у топ 10-15 би требало да е.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Jordan, Muhammad Ali, Federer, Ronaldo (Brasil) итн...

Божино

4815162342
Член од
27 јуни 2007
Мислења
8.603
Поени од реакции
13.301
Oк де, слаба ера, нижел титули Федерер.

А сега бе газиња? На 31 годишна возраст се справува со неверојатни 25-26 годишни НАПУМПАНИ-ВО-ТОП-ФОРМА тенисери кои газат се пред себе. Коментар за тоа, или? Или пак играта на Федерер и достигнувањето на различни подлоги со што е далеку пред Сампрас во разновнидност (рекордер на АО, Вимблдон и УС Опен, ало!). Да не зборуваме за константноста со 31 1/4 финале на гренд слем СО РЕД! Со тоа достигнување Федерер е најконстантниот спортист на сите времиња. Да не зборувам и за примерот кој им го дава на младите во однос на фер плеј, On-court и Off-court понашање, елеганција и стил.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Џабе се трудиш, премногу его има во дебатава, јас на пример секогаш бев фан на Суперсоникс, (Кемп - Пејтон) ама што да правиш кога Џордан беше несопирлив? мада рака на срце му требаше да дојде Пипен во тим за да почне да освојува титули, ама ете дали за него некој го знае тој факт или го вади на маса? не, ама за Федерер да можат игла од сено ќе извадат и све глупост до глупост.

Ако 17 слема, и рушењето на сите можни рекорди се мал доказ тогаш незнам што да речам, а 31 година се врати на прво место, со Ноле и Надал во конкуренција на 25 години во топ форма! дали сте свесни колку долго Надал и Џоле веќе играат во јака форма? Ноле е играчиште веќе цели 5 години, Надал цели 7...така да кои сте тие повеќе турнири кои ги освоил кога немало конкуренција? дали ви е јасно дека со самото тоа што Федерер преминал една цела ера и сеуште е во самиот врв ви ја побива цела теорија за слабата ера? :D дали сте свесни како се побивате самите себеси и изгледате смешно? :( дали знаете каде ќе бидат Надал и Џоле после 28 години? :sleep: дали сте свесни што значи да бидеш број 1 повторно после толку долго време, во оваа ера....дали сте свесни што значи да сте во врвот од тенисот цели 10 години!?!?

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
Jordan, Muhammad Ali, Federer, Ronaldo (Brasil) итн...
Тој повеќе е познат од јадење бурек , отколку шо бил супериорен боксер(реално).Исламска фигура го убедија да стане ,земале боксер со iq на морон да врши пропаганда.
Роки Марчиано не изгубил ниту еден меч , ама и не бил користен како пропаганда.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Ех сеа и ти претеруваш малце, :)

Сменил вера сменил, тоа е тоа, ама дека беше неверојатен техничар беше....

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.750
Поени од реакции
5.003
Претерувам , како што претерал и он , да одбива одредени борби , да врши масовна пропаганда и да се смета дека е најдобриот на сите времиња. А за Роки - повеќето знаат за филмовите од Сталоне и појма немаат за неговата кариера.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Какво глупо прашање,не можеш да споредуваш тенисер со спортист од друг спот ај спореди го Федерер со Џордан на пример...глупости.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.431
Поени од реакции
6.078
Какво глупо прашање,не можеш да споредуваш тенисер со спортист од друг спот ај спореди го Федерер со Џордан на пример...глупости.
Па ако ти е глупаво прашањето и темата шо тогаш ти се мачиш за џабе да напишеш пост...форумов служи за дискусија па зошто не би се дискутирало на една апстрактна споредба помеѓу спортисти од различни спортови(и индивидуални и тимски)за нивните постигнувања во нивните кариери.
Иначе според мене е апсурдна горенаведената споредба со Сампрас од гледиште на неговите противници, па ако бил Сампрас толку добар(добар во смисла подобар од Роџер) според вас зошто тогаш дури 13 други тенисери освоиле Гренд слем за време на неговата активна кариера,па зошто Сампрас не ги спречил...или тие биле прејаки или Сампрас не бил доволно ѕвер како Роџер за да не се случит тоа. Да небидам погрешно сфатен, никаде не го спорам талентот на Сампрас али ги спорам вашите не исцелни факти.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Како прво, зошто морате да изигравате шерифи на секоја тема и да лупате постови ко, насловот не чини, не чини што е на англиски (зарем уште има луѓе што не разбираат англиски, which year are we, 1939? ) и слично? Си има форумов модератори и администратори, ако не ви се дискутира на некоја тема, не барајте глупи забелешки, прескокнете ја.

Што се однесува до анализата, се согласувам со неа, Федерер вака гледано е најуспешниот спортист, но фактот што има различни спортови не може да го оддели сам на таа прва позиција. За мене на тој подиум заедно се наоѓа со Мајкл Фелпс, Мајкл Џордан, Мухамед Али и Елена Исинбаева. Role models.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom