очигледно си фан на Федерер и до утре може да се натегаме...Сампрас беше на залез така да не го ставај него.Каков Хјуит,каков Налбандијан,каков Сафин,не ме заебавај.Па баш затоа,бидејки Надал ,Новак и Федерер се ептен доминантни ,Цонга,Ферер,Мареј ,Бердих,не може глава да дигнат.Колку години е Сафин или Налбандијан па овие горенаведените може да ги пеглаат колку сакаат.Но,јас и тие некои хејтери не го измисливме тоа,па пола тениски професионален свет го кажува тоа,јас само се согласувам со нивната констатација,почнувајки од Бекер,Руседски,Штих и др.За фер плејот..случката со Вавринка,па коментарите после тоа беа ,,крокодилските солзи на Федерер,,..две три години по ред само тој не се буни за пренабиениот распоред,само тој не се бунеше за сината шљака...кога победува се е во ред,кога губи има проблем со публика,има проблем со долгите паузи,се поздравува со победникот како на погреб,јавна тајна е дека има привилегиран жреб за да го избегне Надал..(баш ме интересира дали во наредниот период ке бидат првиот и третиот носител во ист шешир како што беше последната година или за него ке се врати старото правило 1-4,2-3)...и за крај абе види му ја жената,ти подобра риба со заврзани очи ке ќаришТолку си гледал тенис, уште еден од армијата "тенис фанови" кои сакаат да го следат слепото верување дека Федерер доминирал во слаба ера, или пак дека е арогантен, претпоставувам затоа ја има добиенo наградата за фер плеј Стефан Едберг 7 пати, претпоставувам заради истата таа ароганција се однесува вака,
Дали е ова доволно фер плеј за тебе Babarabatin?
Друго, најди ми подобар тенисер надвор од топ 3, од денешниваца, кој е подобар од Налбадијан, Сафин, Хјуит, Сампрас, играчи кои играа во врвот на својата кариера кога играа против Федерер? и се сите освојувачи на слемови освем Налбадијан, посочи барем еден, од вашата таканаречена слаба ера кој е позади просечните "добри" тенисери од сегашната ATP листа,
Цонга?
Бердих?
Содерлинг?
Ферер?
Типсаревич?
Кој од овие пациенти има освоено слем? да ти одговoрам, ниту еден, ниту еден.
Kоја е таа слаба ера бре, кога тенисот тогаш беше каде каде подобар од сеа, ако ги исклучиме Надал и Џоле, кои се тие тенисери од тоа време, кои би биле послаби од овие сега пациентиве? прекинете да живеете во вашиот фантазерски хејтерски свет, затоа што вашите ставови и мислења, немаат кредибилитет, ма ни к од кредибилитет.
Еве за тебе, и сличните хетјтери еве неколку поздрави.
Дефинитивно слаба ера
абе каков Надал,не може да го смислам со тој ритуалот пред сервирање,јас само се согласувам со тениската фела што изјавува за карактерот на ПедерерАха Фан на Надал, јасно е сега све, толку од "дебатата"
Поздрав.
Тој повеќе е познат од јадење бурек , отколку шо бил супериорен боксер(реално).Исламска фигура го убедија да стане ,земале боксер со iq на морон да врши пропаганда.Jordan, Muhammad Ali, Federer, Ronaldo (Brasil) итн...
Па ако ти е глупаво прашањето и темата шо тогаш ти се мачиш за џабе да напишеш пост...форумов служи за дискусија па зошто не би се дискутирало на една апстрактна споредба помеѓу спортисти од различни спортови(и индивидуални и тимски)за нивните постигнувања во нивните кариери.Какво глупо прашање,не можеш да споредуваш тенисер со спортист од друг спот ај спореди го Федерер со Џордан на пример...глупости.