Дали Исламот Православие Католицизам Протестантизам се Монотеистички Религии ?

• Креатор на темата ateist
  • Време на започнување
A

ateist

Гостин
еве вака : под претпоставка дека е измислена машина за патување низ времето и

ако земеме ден многубожец од антиката го донесеме во денешно време

( ќе го прескокнеме смешниот дел додока се снајде и изначуди )

човекот ќе биде пресреќен што ќе свати дека цело време бил во заблуда

дека џабе трошкови за разни божества па и молитви кон разни божества па и тупење памет да се запаметат по име сите тие божества дека уствари он и тогаш нетребал ништо од тоа да прави туку сите тие работи да му припише на еден бог и да си продолжи со животот без ништо видливо суштинско да се промени .

Исламот Православието католицизмот Протестантизмат се само ЕВТИНА МНОГУБОЖЕЧКА ВАРИЈАНТА

нели ...ем не се памтат имиња на толку божества
..........ем нема трошкови за дарување- одоброволување на божествата
.........ем си продолжуваш со стариот начин на живот само сите работи му ги припишуваш на еден бог

вицот е во тоа да запамти само едено име по личен избор : или Аллах ,Исус , елоах..

allahov_rob

لا اله الا الله محمد رسول
Член од
7 мај 2009
Мислења
728
Поени од реакции
12
еве вака : под претпоставка дека е измислена машина за патување низ времето и

ако земеме ден многубожец од антиката го донесеме во денешно време

( ќе го прескокнеме смешниот дел додока се снајде и изначуди )

човекот ќе биде пресреќен што ќе свати дека цело време бил во заблуда

дека џабе трошкови за разни божества па и молитви кон разни божества па и тупење памет да се запаметат по име сите тие божества дека уствари он и тогаш нетребал ништо од тоа да прави туку сите тие работи да му припише на еден бог и да си продолжи со животот без ништо видливо суштинско да се промени .

Исламот Православието католицизмот Протестантизмат се само ЕВТИНА МНОГУБОЖЕЧКА ВАРИЈАНТА

нели ...ем не се памтат имиња на толку божества
..........ем нема трошкови за дарување- одоброволување на божествата
.........ем си продолжуваш со стариот начин на живот само сите работи му ги припишуваш на еден бог

вицот е во тоа да запамти само едено име по личен избор : или Аллах ,Исус , елоах..

Vo toj ajet koj sto go navede ti mozes slobodno da se najdes i samiot....vo nikoj slucaj nemozes da svatis deka postoi nekoj koj sto go stvoril se ova sto go gledas pa duri i tebe...

Seedno e,navstina,na onie sto ne veruvaat ke gi opomenuvas ili nema da gi opomenuvas:eek:nie,sepaknema da veruvaat.
Allah gi zapecati i srcata nivni i usite nivni,a pred opulot nivni e zavesa,i za niv ima kazna golema..... (2:6-7,El bekare)

A

ateist

Гостин
Vo toj ajet koj sto go navede ti mozes slobodno da se najdes i samiot....vo nikoj slucaj nemozes da svatis deka postoi nekoj koj sto go stvoril se ova sto go gledas pa duri i tebe...

Seedno e,navstina,na onie sto ne veruvaat ke gi opomenuvas ili nema da gi opomenuvas:eek:nie,sepaknema da veruvaat.
Allah gi zapecati i srcata nivni i usite nivni,a pred opulot nivni e zavesa,i za niv ima kazna golema..... (2:6-7,El bekare)
ИЛИ не се разбираме или несакаме дасе разбереме

гледај

Евреите:
13:20 А Бог на Мирот, Кој преку крвта на вечниот завет Го изведе од мртвите Великиот Пастир на овците, нашиот Господ Исус,

Исус Христос ВЕРУВАЛ во Богот на Мирот
Единиот Небесен Бог е Богот на Мирот = безконфликтноста

како штоможеш да прочиташ ТОЈ БОГ ГО ВОСКРЕСНАЛ -ВОЗНЕСОЛ исус Христос од мртвите

ЗНАЧИ :

ХРИСТИЈАНСКИОТ БОГ Е БОГ НА МИРОТ !

КОЈ Е БОГОТ ВО КОЈ ВЕРУВААТ МУСЛИМАНИТЕ ?

КОЈ Е ИСЛАМСКИОТ БОГ НА КОЈ МУ СЕ ПОКОРУВААТ МУСЛИМАНИТЕ ?

БОГ НА ШТО ?

allahov_rob

Член од
7 мај 2009
Мислења
728
Поени од реакции
12
ИЛИ не се разбираме или несакаме дасе разбереме

гледај

Евреите:
13:20 А Бог на Мирот, Кој преку крвта на вечниот завет Го изведе од мртвите Великиот Пастир на овците, нашиот Господ Исус,

како штоможеш да прочиташ ТОЈ БОГ ГО ВОСКРЕСНАЛ -ВОЗНЕСОЛ исус Христос од мртвите

ЗНАЧИ :

ХРИСТИЈАНСКИОТ БОГ Е БОГ НА МИРОТ !

БОГ НА ШТО ?

Drugarce....Tebe majcin jazik ti e Mekedonskiot?
Mene ne mi e ama se trudam so site znaenja da ti opisam a ti pak ne razbiras...se prasuvam samo da ti pisuvav na moj jazik.

Bog ne si igral so lugeto kviz....eve vi biblija eve vi Kur'an koj ke pogodi ke bide spasen..Nema bratce moj tvoj Bog,Bog na Hristijanite,Bog na Muslimanite...Bog e eden.

Toj na sekoj narod im prakal Opomenuvac(Nedhir),odnostno pratenik od nego odbran koj ke gi propoveda negovite zakoni,i knigi koi sto za nas se edinstven spas ako sakame da ziveeme vo vecniot zivot vo mir...

Sekoj narod si ima pratenik vo nivno vreme a Toj si e eden sekogas samo negovite pratenici se menjavaat so toa sto posle nivnata smrt gi nasleduva nekoj od nivnata loza

A

ateist

Гостин
Bog ne si igral so lugeto kviz....eve vi biblija eve vi Kur'an koj ke pogodi ke bide spasen..Nema bratce moj tvoj Bog,Bog na Hristijanite,Bog na Muslimanite...Bog e eden.

ТАКА Е !

Е сега гледај ваму .(читај и разбери )

На Исус НЕ МУ БИЛА Спорна ВЕРАТА на Евреите !
Дури и ги Пофалил !
Оти верувале во Еден Бог !

ЕВЕ :

Марко: 12:32 И книжникот Му рече: „Добро, Учителе, кажа според вистината дека Бог е Еден, и нема друг освен Него,

Марко: 12:29 Исус одговори: „Првата е: ‘Слушај Израеле - Господ, нашиот Бог - е единствен Господ,

ЕТЕ ГЛЕДАШ ! НА ИСУС НЕ МУ БИЛА СПОРНА ВЕРАТА НА ЕВРЕИТЕ !

Спорот бил оти НЕ ГО ПОЗНАВАЛЕ Богот за кој знаеле и во кој верувале дека постои !

ЕТЕ ТОА БИЛ СПОРОТ !

Евреите биле НЕЗНАБОШЦИ ........НЕ ГО ПОЗНАВАЛЕ БОГОТ ВО КОЈ ВЕРУВАЛЕ !

Е затоа Исус бил пратен да им го КАЖЕ кој е Единиот Бог !
За да знаат во Кого да веруваат !

еве :
Псалм: 59:8 Но, Ти им се смееш, о Господи, и им се ругаш на сите НЕЗНАБОШЦИ .

Ефесјани: 2:11 Затоа спомнувајте си, дека вие, кои некогаш бевте НЕЗНАБОШЦИ и по тело, и наречувани необрезани од оние, кои се наречуваа обрезани, и кои се тоа по телото, по човечко дело;

Псалм: 56:7 Плати им според беззаконието, о Боже, со гнев обори ги НЕЗНАБОШЦИТЕ !

Езекиел: 5:6 Но тој им се спротивстави на Моите наредби повеќе отколку НЕЗНАБОШЦИТЕ , на Моите закони повеќе, отколку земјите што го опкружуваат.’
.
.
.
И ЕВЕ ИСУС ИМ КАЖАЛ КОЈ Е ЕДИНИОТ БОГ :

Јован: 17:26 Им го објавив Твоето име и ќе го објавувам

Името = Надлежноста на единиот небесен Бог е МИРОТ
ЕДИНИОТ НЕБЕСЕН БОГ Е БОГ НА МИРОТ = БЕЗКОНФЛИКТНОСТА
МИР = БЕЗКОНФЛИКТНОСТ МЕЃУ УМНО РАЗУМНИ БИТИЈА

Е овој Бог го вознел- воскреснал Исус
и сите што веруваат во овој Бог библија им гарантира ВЕЧЕН ЖИВОТ

Евреите:
13:20 А Бог на Мирот, Кој преку крвта на вечниот завет Го изведе од мртвите Великиот Пастир на овците, нашиот Господ Исус, --- БОГ НА МИРОТ ГО ВОСКРЕСНАЛ ИСУС

како штоможеш да прочиташ ТОЈ БОГ ГО ВОСКРЕСНАЛ -ВОЗНЕСОЛ Исус Христос од мртвите

е овој Бог после Исус и апостолите го проповедале

Римјаните: 10:14 Но, како ќе Го повикаат Оној, во Кого не поверувале? А како ќе поверуваат во Оној, за Кого не чуле? А како ќе чујат без проповедник?

2 Тимотеј: 1:12 Заради тоа и го трпам сè ова, но не се срамам, зашто ЗНАМ во Кого сум ПОВЕРУВАЛ

ЕТЕ ВЕЌЕ НЕБИЛ НЕЗНАБОЖЕЦ...ТУКУ ЗНАЕЛ ВО КОГО ВЕРУВА..ВО БОГОТ НА МИРОТ

ЗНАЧИ :

Единиот небесен Бог е Бог на Мирот= Безконфликтноста

НОВОЗАВЕТНИОТ БОГ Е БОГ НА МИРОТ !

БОГ НА ШТО ?

ИЛИ СТЕ СЕУШТЕ НЕЗНАБОШЦИ ?

Дали Ислам Православие Католицизам Протестантизам ГО ПОЗНАВААТ Богот во кој веруваат или се НЕЗНАБОШЦИ .

АКО СЕ незнабошци ЗНАЧИ СЕ И многубожци !

allahov_rob

Член од
7 мај 2009
Мислења
728
Поени од реакции
12
ТАКА Е !

Е сега гледај ваму .(читај и разбери )

На Исус НЕ МУ БИЛА Спорна ВЕРАТА на Евреите !
Дури и ги Пофалил !
Оти верувале во Еден Бог !

ЕВЕ :

Марко: 12:32 И книжникот Му рече: „Добро, Учителе, кажа според вистината дека Бог е Еден, и нема друг освен Него,

Марко: 12:29 Исус одговори: „Првата е: ‘Слушај Израеле - Господ, нашиот Бог - е единствен Господ,

ЕТЕ ГЛЕДАШ ! НА ИСУС НЕ МУ БИЛА СПОРНА ВЕРАТА НА ЕВРЕИТЕ !

Спорот бил оти НЕ ГО ПОЗНАВАЛЕ Богот за кој знаеле и во кој верувале дека постои !

ЕТЕ ТОА БИЛ СПОРОТ !

Евреите биле НЕЗНАБОШЦИ ........НЕ ГО ПОЗНАВАЛЕ БОГОТ ВО КОЈ ВЕРУВАЛЕ !

Е затоа Исус бил пратен да им го КАЖЕ кој е Единиот Бог !
За да знаат во Кого да веруваат !

еве :
Псалм: 59:8 Но, Ти им се смееш, о Господи, и им се ругаш на сите НЕЗНАБОШЦИ .

Ефесјани: 2:11 Затоа спомнувајте си, дека вие, кои некогаш бевте НЕЗНАБОШЦИ и по тело, и наречувани необрезани од оние, кои се наречуваа обрезани, и кои се тоа по телото, по човечко дело;

Псалм: 56:7 Плати им според беззаконието, о Боже, со гнев обори ги НЕЗНАБОШЦИТЕ !

Езекиел: 5:6 Но тој им се спротивстави на Моите наредби повеќе отколку НЕЗНАБОШЦИТЕ , на Моите закони повеќе, отколку земјите што го опкружуваат.’
.
.
.
И ЕВЕ ИСУС ИМ КАЖАЛ КОЈ Е ЕДИНИОТ БОГ :

Јован: 17:26 Им го објавив Твоето име и ќе го објавувам

Името = Надлежноста на единиот небесен Бог е МИРОТ

Е овој Бог го вознел- воскреснал Исус
и сите што веруваат во овој Бог библија им гарантира ВЕЧЕН ЖИВОТ

Евреите:
13:20 А Бог на Мирот, Кој преку крвта на вечниот завет Го изведе од мртвите Великиот Пастир на овците, нашиот Господ Исус, --- БОГ НА МИРОТ ГО ВОСКРЕСНАЛ ИСУС

како штоможеш да прочиташ ТОЈ БОГ ГО ВОСКРЕСНАЛ -ВОЗНЕСОЛ Исус Христос од мртвите

е овој Бог после Исус и апостолите го проповедале

Римјаните: 10:14 Но, како ќе Го повикаат Оној, во Кого не поверувале? А како ќе поверуваат во Оној, за Кого не чуле? А како ќе чујат без проповедник?

2 Тимотеј: 1:12 Заради тоа и го трпам сè ова, но не се срамам, зашто ЗНАМ во Кого сум ПОВЕРУВАЛ

ЕТЕ ВЕЌЕ НЕБИЛ НЕЗНАБОЖЕЦ...ТУКУ ЗНАЕЛ ВО КОГО ВЕРУВА..ВО БОГОТ НА МИРОТ

ЗНАЧИ :

Единиот небесен Бог е Бог на Мирот= Безконфликтноста

НОВОЗАВЕТНИОТ БОГ Е БОГ НА МИРОТ !

БОГ НА ШТО ?

ИЛИ СТЕ СЕУШТЕ НЕЗНАБОШЦИ ?

Дали Ислам Православие Католицизам Протестантизам ГО ПОЗНАВААТ Богот во кој веруваат или се НЕЗНАБОШЦИ .

АКО СЕ незнабошци ЗНАЧИ СЕ И многубожци !

Bog na Muslimanite e ALLAH!!!

Toj e Bog na neboto i na zemjata i stvoritel na site svetovi kako i na covekot(koj megu site i ti spagas),Toj se znae,se slusa,mnogu E milosliv no i kaznuvac za preteruvacite,Toj gi znae tanjite na nebesata i na zemijata i ona sto e megu niv.....I nema dug bog osven nego....

edit:модераторот замеша прсти во постот

A

ateist

Гостин
Bog na Muslimanite e ALLAH!!!

Toj e Bog na neboto i na zemjata i stvoritel na site svetovi kako i na covekot(koj megu site i ti spagas),Toj se znae,se slusa,mnogu E milosliv no i kaznuvac za preteruvacite,Toj gi znae tanjite na nebesata i na zemijata i ona sto e megu niv.....I nema dug bog osven nego....

edit:модераторот замеша прсти во постот
човече јас не те прашав ниту за Чарли Чаплин ниту за Мерлин Монро.
.

ПАК ТЕ ПРАШУВАМ И ТЕБЕ И СИТЕ МУСЛИМАНИ

ГО ПОЗНАВАТЕ ЛИ ВИЕ ВООПШТО ВАШИОТ БОГ ИЛИ СТЕ НЕЗНАБОШЦИ ?

Еве го небесниот Бог кој е Бог на Мирот ( Елимелах=Бог е Човек=Личност=Људина )

Овој Бог го воскреснал Исус Христос

ЕВЕ :

Евреите:

ЕВЕ ДЕКА ЕВРЕИТЕ ВЕРУВАЛЕ ВО ЕДЕН БОГ АМА НЕ ГО ЗНАЕЛЕ КОЈ Е ( НЕЗНАБОШЦИ) :

Евангелие по Јован:

1:26 ”Јас крштавам со вода им одговори Јован - но меѓу вас стои Еден, Кого вие не Го познавате.

7:28 Исус пак, поучувајќи во Храмот, извика и рече: „И Мене Ме ПОЗНАВАТЕ, а знаете и од каде Сум; не дојдов Сам од Себе, туку е вистински Оној, Кој Ме ПРАТИЛ, Кого вие НЕ Го ПОЗНАВАТЕ.

8:19 Тогаш Му рекоа: „Каде е Твојот Татко?” Исус одговори: „Не Ме ПОЗНАВАТЕ ни Мене ни Мојот Татко; ако Ме ПОЗНАВАВТЕ Мене, ќе Го ПОЗНАЕВТЕ и Мојот Татко.”

14:7 Ако Ме бевте Познавале, ќе Го Познававте и Мојот Татко. А отсега Го Познавате и сте Го виделе!”.
.
.
.

ИСЛАМ = ПРАВОСЛАВИЕ = КАТОЛИЦИЗАМ = ЈУДЕЈСТВО = ПРОТЕСТАНТИЗАМ = НЕЗНАБОШЦИ

allahov_rob

Член од
7 мај 2009
Мислења
728
Поени од реакции
12
човече јас не те прашав ниту за Чарли Чаплин ниту за Мерлин Монро.
.

ПАК ТЕ ПРАШУВАМ И ТЕБЕ И СИТЕ МУСЛИМАНИ

ГО ПОЗНАВАТЕ ЛИ ВИЕ ВООПШТО ВАШИОТ БОГ ИЛИ СТЕ НЕЗНАБОШЦИ ?

Еве го небесниот Бог кој е Бог на Мирот ( Елимелах=Бог е Човек=Личност=Људина )

Овој Бог го воскреснал Исус Христос

ЕВЕ :

Евреите:

ЕВЕ ДЕКА ЕВРЕИТЕ ВЕРУВАЛЕ ВО ЕДЕН БОГ АМА НЕ ГО ЗНАЕЛЕ КОЈ Е ( НЕЗНАБОШЦИ) :

Евангелие по Јован:

1:26 ”Јас крштавам со вода им одговори Јован - но меѓу вас стои Еден, Кого вие не Го познавате.

7:28 Исус пак, поучувајќи во Храмот, извика и рече: „И Мене Ме ПОЗНАВАТЕ, а знаете и од каде Сум; не дојдов Сам од Себе, туку е вистински Оној, Кој Ме ПРАТИЛ, Кого вие НЕ Го ПОЗНАВАТЕ.

8:19 Тогаш Му рекоа: „Каде е Твојот Татко?” Исус одговори: „Не Ме ПОЗНАВАТЕ ни Мене ни Мојот Татко; ако Ме ПОЗНАВАВТЕ Мене, ќе Го ПОЗНАЕВТЕ и Мојот Татко.”

14:7 Ако Ме бевте Познавале, ќе Го Познававте и Мојот Татко. А отсега Го Познавате и сте Го виделе!”.
.
.
.

ИСЛАМ = ПРАВОСЛАВИЕ = КАТОЛИЦИЗАМ = ЈУДЕЈСТВО = ПРОТЕСТАНТИЗАМ = НЕЗНАБОШЦИ

Eve ti uste eden dokaz deka ti navistina nisto ne razbiras...
Ti teknuva na citatot koj tokmu ti mi go navede....deka ima i takvi na koi Allah im go pokri srceto,i ocite i usite....Ako ne razbiras od predhodniot post ne znam sto da ti kazam,

A

ateist

Гостин
Eve ti uste eden dokaz deka ti navistina nisto ne razbiras...
Ti teknuva na citatot koj tokmu ti mi go navede....deka ima i takvi na koi Allah im go pokri srceto,i ocite i usite....Ako ne razbiras od predhodniot post ne znam sto da ti kazam,
се те разирам дека не рабираш

нее битно

остај ги од исламски центар го пратат подфорум религија

они нека дадат одговор ако можат

( незнабожци се и православни и католици и протестанти може и од нив некој да даде своја одбрана некаков доказ дека нее така )

allahov_rob

Член од
7 мај 2009
Мислења
728
Поени од реакции
12
се те разирам дека не рабираш

нее битно

( незнабожци се и православни и католици и протестанти може и од нив некој да даде своја одбрана некаков доказ дека нее така )

Allah da ti se smiluva inshallah....

A

ateist

Гостин
Veruvaj drugar parite nemaat vrednost za vistinskiot vernik!!!
одлична реченица

САМО ФАЛИ .............ДОКАЗ !

.
.
ВАКОВ :

Дела Ап.: 2:44 А сите кои поверуваа беа заедно и сè им беше општо.
4:4 А мнозина од оние, кои го чуја словото, поверуваа, така што бројот на мажите се зголеми до пет илјади.

4:32 А множеството на оние, кои поверуваа, имаше едно срце и една душа, и никој не велеше дека нешто од неговиот имот е негово, туку сè им беше општо.

33 Апостолите сведочеа многу силно за воскресението на Господа Исуса и голема благодат беше над сите нив.

34 И никој меѓу нив не беше во скудност, зашто сите, кои имаа ниви и куќи, ги продаваа, а цената на продаденото ја донесуваа и ја ставаа пред нозете на апостолите.

35 И секому му се даваше колку кому му беше потребно..

БРАВОС АЛАЛ ДА ИМ Е ВЕРАТА
ОВИЕ СТВАРНО ВЕЛУВАЛЕ ИСТО КАКО И ВАЛДЕНЗИТЕ И КОМУНИСТИТЕ И АНАРХИСТИТЕ
.
.

1 Тимотеј: 6:10 зашто љубовта кон парите е корен на секакви зла;

Матеј: 6:24 ”Никој не може да им служи на два господара; зашто или едниот ќе го мрази, а другиот ќе го љуби; или ќе му биде приврзан на едниот, а другиот ќе го презира. Не можете да им служите на Бога и на мамона.”--РЕКОЛ ИСУС

Лука: 16:13 Ниеден слуга не може да им служи на два господара; зашто, или едниот ќе го мрази, а другиот ќе го љуби; или ќе се приврзе кон едниот, а другиот ќе го презира. Не можете да Му служите на Бога и на мамона!”--РЕКОЛ ИСУС

Мамон = бог на парите

.
.
.
А ВИЕ ОД ИСЛАМ ДА ПРИЛОЖЕВТЕ НЕКАКОВ ДОКАЗ ЗА ВАШАТА ВЕРА ИЛИ НЕМАТЕ

ВАШАТА ВЕРА Е ВЕТАР И МАГЛА БЕЗ НИКАКОВ ДОКАЗ

allahov_rob

Член од
7 мај 2009
Мислења
728
Поени од реакции
12
одлична реченица

САМО ФАЛИ .............ДОКАЗ !

.
.
ВАКОВ :

Дела Ап.: 2:44 А сите кои поверуваа беа заедно и сè им беше општо.
4:4 А мнозина од оние, кои го чуја словото, поверуваа, така што бројот на мажите се зголеми до пет илјади.

4:32 А множеството на оние, кои поверуваа, имаше едно срце и една душа, и никој не велеше дека нешто од неговиот имот е негово, туку сè им беше општо.

33 Апостолите сведочеа многу силно за воскресението на Господа Исуса и голема благодат беше над сите нив.

34 И никој меѓу нив не беше во скудност, зашто сите, кои имаа ниви и куќи, ги продаваа, а цената на продаденото ја донесуваа и ја ставаа пред нозете на апостолите.

35 И секому му се даваше колку кому му беше потребно..

БРАВОС АЛАЛ ДА ИМ Е ВЕРАТА
ОВИЕ СТВАРНО ВЕЛУВАЛЕ ИСТО КАКО И ВАЛДЕНЗИТЕ И КОМУНИСТИТЕ И АНАРХИСТИТЕ
.
.

1 Тимотеј: 6:10 зашто љубовта кон парите е корен на секакви зла;

Матеј: 6:24 ”Никој не може да им служи на два господара; зашто или едниот ќе го мрази, а другиот ќе го љуби; или ќе му биде приврзан на едниот, а другиот ќе го презира. Не можете да им служите на Бога и на мамона.”--РЕКОЛ ИСУС

Лука: 16:13 Ниеден слуга не може да им служи на два господара; зашто, или едниот ќе го мрази, а другиот ќе го љуби; или ќе се приврзе кон едниот, а другиот ќе го презира. Не можете да Му служите на Бога и на мамона!”--РЕКОЛ ИСУС

Мамон = бог на парите

.
.
.

Jalovi ti se obidite da dokazes deka moze Islamot da se broi megu site drugi veri...

Silber

Peace/Salaam
Член од
31 март 2009
Мислења
500
Поени од реакции
15
Напишано од ateist

Koga ke dokazes deka imas nesto ti na glava togas ke imas i dokazi od Islam.

Напишано од ateist

Dokazi deka go pratat podforumot.
I ako ja pratat podforumot sigurno nema da gubat vreme so tebe.
i aj ne tupi vise tasacite.

allahov_rob

Член од
7 мај 2009
Мислења
728
Поени од реакции
12
Ako uspee da dokaze deka na islamot mu fali nesto makar nesto sitno jas ostavam islam i ke bidam negov pridruznik,a povise od sigurno e deka nema da najde....jas go prasav na edno mesto sto bi napravil toj so ugnetuvacite posto toa mu e celo vreme vo prstite dodeka pisuva

Kajgana Shop

На врв Bottom