Дали Исламот Православие Католицизам Протестантизам се Монотеистички Религии ?

• Креатор на темата ateist
  • Време на започнување

Eraser

S.... Seni Seviyorum
Член од
12 април 2010
Мислења
422
Поени од реакции
18
Па дека си муслиман,затоа енергијата е волшебна.И јас во недела кога ќе отидам во црква прекрасно се чувствувам.
Но сепак најпрво верата треба да ја бараме во нас,а не во храмовите.Да се преселиш на некое место каде што ќе нема џамии пак ќе си бидеш муслимански верник,нели?Да.

Па нели спомнав и црква? Секаде каде што е застапен Бог.

Секако дека секаде ќе бидам верник ама не ме сфати не ми беше тоа поентата.

Ај нема врска добра ноќ

Дракула

Baby join me in death
Член од
21 април 2010
Мислења
93
Поени од реакции
0
Да во право е Ераеср, има многу такви градби со тоа кругот кои не се поставени на цркви или џамии а носат позитивна енергија. Интересно е што и во трговскиот центар во Америка имаше исто а го уништија. Па кога паднаа зградите во Америка, кои достигнуваа висина колку едно минаре во Арабија и енергијата која кружи околу ќабето а која е рефлектирана од многу високо.

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.090
Па нели спомнав и црква? Секаде каде што е застапен Бог.

Секако дека секаде ќе бидам верник ама не ме сфати не ми беше тоа поентата.

Ај нема врска добра ноќ
Па да де,затоа и јас пишав дека и јас во црква се чувствувам прекрасно исто како и ти во џамија.Но тоа е така дека сме верници,не е до храмот.Пушти го некој атеист во џамија или црква,нема да го почувствува она што го чувствуваме ние кога сме таму.
Ајде поздрав,отидов и јас на спиење.

Член од
29 октомври 2009
Мислења
33
Поени од реакции
1
Грешка. Православните, римо-католиците и протестантите не веруваат во три богови, туку во Еден. Еден Бог во Три Лица- Отец, Син и Свети Дух.

Учењето на Црквата Христова Православна за Светата Троица најдобро го објасниле светите Атанасиј Велики и Кирил Солунски, споредувајќи ја Светата Троица со сонцето.
Имено, тие правеле ваква споредба: - Има едно сонце. Тоа има материја, од него се раѓа светлина и се развива топлина. Така - Отецот е Вечен; Синот - Предвечно се раѓа од Бога Отецот (како што се раѓа светлината од сонцето и останува во нераскинлива врска со него - такво е и раѓањето на Бог Син - Второто Лице од Светата Троица од Бога Отецот; А, како што произлегува топлината од сонцето, така и Третото Лице од Светата Троица - Бог Свети Дух, произлегува од Бога Отецот.
ne brat i ti si greska ne veruvaat vo 3 boga ili vo tri licnosti eden e gospod OTECOT a sinot(isus) ti e nesto ko edina faca u koja OTECOT ima
100% doverba deka nema da go predade posto i nie sme deca bozji ako postoi gospod takov kako sto e opisan vo biblijata ja ne sum bas nekoj fan na taa prikazna ja veruvam vo biblijata kako moralen kodeks na odnesuvanje koj nosi uspeh vo zivotot (karmas in the water) ama ne i vo prikaznite za gospod i za isus ali koj i da ja napisal biblijata moral mn dobro da go znae zakonot na univerzumot bidejki site raboti koj se napisani se tocni i nosat dobro vo zivotot, da se vratam na temata znaci za gospod i za isus zaklucivme koj se i sto se a svetiot duh e duhot koj zivee vo site nas koj go pretstavuva zivotot i negovata dragocenost a toa ne e licnost :D

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Па да де,затоа и јас пишав дека и јас во црква се чувствувам прекрасно исто како и ти во џамија.Но тоа е така дека сме верници,не е до храмот.Пушти го некој атеист во џамија или црква,нема да го почувствува она што го чувствуваме ние кога сме таму.
Ајде поздрав,отидов и јас на спиење.
Неверниците водени се од сатаната . =)

--- надополнето ---

Да се надоврзам на темава. Значи Православие, Католицизам шанси немаат да се монотеистичка религија. Протестанизам исто така 3 Богови се. Значи само Исламот.

A

ateist

Гостин
Неверниците водени се од сатаната . =)

--- надополнето ---

Да се надоврзам на темава. Значи Православие, Католицизам шанси немаат да се монотеистичка религија. Протестанизам исто така 3 Богови се. Значи само Исламот.
Исламот се незнабожци НЕ ЗНААТ ВО ШТО ВЕРУВААТ исто како Евреите Православ Католик Протестант

еве :

Книга мудрост Соломонова 13 - ред 1
СИТЕ ЛУЃЕ ПО ПРИРОДА СЕ СУЕТНИ ОНИЕ КОИ НЕ ГО ПОЗНАЛЕ БОГА .

ДЕФИНИЦИЈА :
СУЕТА е земски дух- идеал на смртните луѓе кој неверуваат во вечен живот , не веруваат ниту во Бог ,( ниту во Христос – бесмртната личност ),како и на сите неверници , лажни верници , декларативни верници , измамници , па затоа тежнеат да остават што поголеми траги – докази за своето постоење низ времето на земјата со ....деца , земја , пари, капитал или достигања по кој ќе ги запаметат другите луѓе ( суетна слава ) во војни , бизнис , политика , итн итн .

Е ова е дефиницијта за суетност . И според оваа дефиниција се одредува степенот на (без)суетност на секој поединец ,на секој Закон какви меѓучовечки односи регулира , општествено уредување , достигнат степен- ниво на општествена свест кај секој поединец или генерално во општеството

Еве :
Римјани 11 – ред 8
Бог им даде Дух на Мртвило –Суета
Очи да не гледаат – заслепени од земски работи , кој-што, богатства , слава ..итн
Уши да не слушаат ( не ги тангира ништо ван нивен Личен Интерес и профит)
Се до денешен ден
.
.
.
Ислам не знат во што веруваат

Христијани до 300 год знаеле :

еве :

Римјаните: 15:33 А Бог на мирот
16:20 А Бог на мирот ќ
1 Коринтјани: 14:33 зашто Бог не е Бог на безредие, туку на мирот, како што е во сите цркви на светите.

2 Коринтјани: 13:11 Впрочем, браќа, радувајте се, усовршувајте се, утешувајте се, бидете едномисленици и живејте во мир, и Бог на љубовта и на мирот ќе биде со вас!

Филипјани: 4:9 Она што го научивте, и примивте, и чувте, и видовте на мене - правете го тоа, и Бог на мирот ќе биде со вас!

1 Солунјани: 5:23 А Самиот Бог на мирот да ве освети наполно! И вашиот дух, и душата, и телото да се запазат беспрекорно при доаѓањето на нашиот Господ Исус Христос!

Евреите: 13:20 А Бог на мирот, Кој преку крвта на вечниот завет Го изведе од мртвите Великиот Пастир на овците, нашиот Господ Исус,
ЕТЕ БОГ НА МИРОТ БЕЗКОНФЛИКТНИТЕ МЕЃУЧОВЕЧКИ ОДНОСИ ГО ВОСКРЕСНАЛ ИСУС
.
.
.
.

Муслимани мислат дека Алах е прегладнето куче па ќе го повикуваат .

а име то на Алах е ............. ИМЕ = НАДЛЕЖНОСТ

БОЖЈОТО ИМЕ (НАДЛЕЖНОСТ ) Е = МИР ( безконфликтни меѓучовечки односи )

Исламот е ПАГНШТИЈА исто како и Православ Католк Протестант
Исламот е праисториски милитантен култ на плодноста
Православ Католик се префарбана стара римска државна паганска религија
протестант е капиталистичка паганска испостава измислица
.
..
.

Член од
16 ноември 2010
Мислења
28
Поени од реакции
1
Исламот се незнабожци НЕ ЗНААТ ВО ШТО ВЕРУВААТ исто како Евреите Православ Католик Протестант

еве :

Книга мудрост Соломонова 13 - ред 1
СИТЕ ЛУЃЕ ПО ПРИРОДА СЕ СУЕТНИ ОНИЕ КОИ НЕ ГО ПОЗНАЛЕ БОГА .

ДЕФИНИЦИЈА :
СУЕТА е земски дух- идеал на смртните луѓе кој неверуваат во вечен живот , не веруваат ниту во Бог ,( ниту во Христос – бесмртната личност ),како и на сите неверници , лажни верници , декларативни верници , измамници , па затоа тежнеат да остават што поголеми траги – докази за своето постоење низ времето на земјата со ....деца , земја , пари, капитал или достигања по кој ќе ги запаметат другите луѓе ( суетна слава ) во војни , бизнис , политика , итн итн .

Е ова е дефиницијта за суетност . И според оваа дефиниција се одредува степенот на (без)суетност на секој поединец ,на секој Закон какви меѓучовечки односи регулира , општествено уредување , достигнат степен- ниво на општествена свест кај секој поединец или генерално во општеството

Еве :
Римјани 11 – ред 8
Бог им даде Дух на Мртвило –Суета
Очи да не гледаат – заслепени од земски работи , кој-што, богатства , слава ..итн
Уши да не слушаат ( не ги тангира ништо ван нивен Личен Интерес и профит)
Се до денешен ден
.
.
.
Ислам не знат во што веруваат

Христијани до 300 год знаеле :

еве :

Римјаните: 15:33 А Бог на мирот
16:20 А Бог на мирот ќ
1 Коринтјани: 14:33 зашто Бог не е Бог на безредие, туку на мирот, како што е во сите цркви на светите.

2 Коринтјани: 13:11 Впрочем, браќа, радувајте се, усовршувајте се, утешувајте се, бидете едномисленици и живејте во мир, и Бог на љубовта и на мирот ќе биде со вас!

Филипјани: 4:9 Она што го научивте, и примивте, и чувте, и видовте на мене - правете го тоа, и Бог на мирот ќе биде со вас!

1 Солунјани: 5:23 А Самиот Бог на мирот да ве освети наполно! И вашиот дух, и душата, и телото да се запазат беспрекорно при доаѓањето на нашиот Господ Исус Христос!

Евреите: 13:20 А Бог на мирот, Кој преку крвта на вечниот завет Го изведе од мртвите Великиот Пастир на овците, нашиот Господ Исус,
ЕТЕ БОГ НА МИРОТ БЕЗКОНФЛИКТНИТЕ МЕЃУЧОВЕЧКИ ОДНОСИ ГО ВОСКРЕСНАЛ ИСУС
.
.
.
.

Муслимани мислат дека Алах е прегладнето куче па ќе го повикуваат .

а име то на Алах е ............. ИМЕ = НАДЛЕЖНОСТ

БОЖЈОТО ИМЕ (НАДЛЕЖНОСТ ) Е = МИР ( безконфликтни меѓучовечки односи )

Исламот е ПАГНШТИЈА исто како и Православ Католк Протестант
Исламот е праисториски милитантен култ на плодноста
Православ Католик се префарбана стара римска државна паганска религија
протестант е капиталистичка паганска испостава измислица
.
..
.
Inace nemoras da navreduvas zosto kako sto gledam znaes nesto vo vrska so HRISTIJANSTVOTO i Islamot
ama Pavle Vika Znaenjeto Voobrazuva taka da ne vregjaj. Koj so e Ne se nametnuj na sila

Kajgana Shop

На врв Bottom