Дали "ДРОГАТА" е погрешно разбрана?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Никој не сака дрога !!!
До наркомани(дрогиражи) е дојдено тоа од мерак што сакале да ја пробат и си мислеле дека ќе ја откажат но еве ако пробаш неможеш да откажеш од дрогата ...
Јас ја имав оставено дрогата!

Само не можам да се сетам каде.

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
Ke kazam nesto licno sto go imam videno i custvuvano
Imav eden drugar deneska sto e prav drogiras
Koga bevme drugari mnogu se imavme se pravese nogo jak sakal da bil kako nekoj si gazdi oti toj slusase rap i sega tie od bugarija sto se neli picki gimnasticki se slusese sega ne ni gi znam tie pesni i pocna da puse cigari jas pocnav da mu velam dete ti ne si vred i ne flevaj u film mnogu ke odis daleku toj mi veli NE SE SEKIRI dobro posle nekoe 2-3 meseca se imamve ama ne tolku pocna da go nema da se krie sam setese i ednaska mene licno mi viika ''drugar jas probah droga'' vikam so kogo vika so edno golemo dete pocnavme vikam si ja utal rabotata ajde sega cao mu velam i ne se imam so nego nekak i eve go nekade 23-24 godini seuste e pod droga kako da kazam lezi vo bolnicata tamu sto se za drogirazite

U

UnholY

Гостин
Koga bevme drugari mnogu se imavme se pravese nogo jak sakal da bil kako nekoj si gazdi oti toj slusase rap i sega tie od bugarija sto se neli picki gimnasticki se slusese sega ne ni gi znam tie pesni i pocna da puse cigari jas pocnav da mu velam dete ti ne si vred i ne flevaj u film mnogu ke odis daleku toj mi veli NE SE SEKIRI dobro posle nekoe 2-3 meseca se imamve ama ne tolku pocna da go nema da se krie sam setese i ednaska mene licno mi viika ''drugar jas probah droga'' vikam so kogo vika so edno golemo dete pocnavme vikam si ja utal rabotata ajde sega cao mu velam i ne se imam so nego nekak i eve go nekade 23-24 godini seuste e pod droga kako da kazam lezi vo bolnicata tamu sto se za drogirazite
Wow.
Другар, ти дефинитивно имаш огромен талент за писател.
Одлично ти оди раскажувањево стории, особено преставувањето од литературен и граматички аспект.
Несомнено, прво место на државниот натпревар по македонски јазик во 2008.

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Да не бегаше од часовите по македонски кога се учеше за интерпункција?
И на кирилица пишувај, заморно е да се чита на латиница.

Член од
21 декември 2005
Мислења
661
Поени од реакции
7
Дали вие знаете што се подразбира под зборот "дрога".
и дали мислите дека целиот контекст на нејзината употреба е погрешен,
Сте слушнале ли за " Smart Drugs ".
Тоа се наркотични средства од кои целото човештво може да има бенифиции. па што вие мислите на ова.

кој се сега пак тие т.н. џанаци, наркомани, уживатели на дроги итн...

, мене стварно не ми е јасно зашто постојат голем број на луѓе што
едноставно поштуваат алкохол а едноставно на дрогите гледаат како нешто многу лошо ,
...или пак можеби се тешат бидејќи веќе се навлечени на алкохолот па па несакаат и на дроги да се навлечат пошто знаат дека тоа ќе има се случи , едноставно имаат слаб карактер, и неможат да се контролираат себеси, и сакаат да се убедат себеси дека пиењето е добра работа а дрогирањето е лошо ,
...само што , мене ми е многу тешко да кажам што е полшо,

збориме за злоупотребуванје на тие дроги

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
Почетник сум, извинете на ова не културното пишување се надевам дека ке прифатите

LordCalipso

Староседелец
Член од
10 септември 2008
Мислења
86
Поени од реакции
54
Vaka da vi kazam deka 3god bev zakacen na heroin fala bogu sto ne udriv na igla tuku samo smrkanje i vozenje folija a se pocna so koristenje na marihuana aj da probam ne e droga samo ke se opustam i dojde red eden den da zemam heroin ajde od ednas demek so ke ti bide,zemav potoa sekoj den,pocnaa krizi psihicki,fizicki i veke bese krajno neizdrzlivo samo i se zablagodaruvam na zenska mi sto mi pomogna da se izlecam od toa sranje a sega nikakva marihuana speed ekstazi seto toa e sranje veruvajte koj doziveal moze da kaze zatoa ne vi ni treba!

Член од
23 март 2008
Мислења
685
Поени од реакции
165
Vaka da vi kazam deka 3god bev zakacen na heroin fala bogu sto ne udriv na igla tuku samo smrkanje i vozenje folija a se pocna so koristenje na marihuana aj da probam ne e droga samo ke se opustam i dojde red eden den da zemam heroin ajde od ednas demek so ke ti bide,zemav potoa sekoj den,pocnaa krizi psihicki,fizicki i veke bese krajno neizdrzlivo samo i se zablagodaruvam na zenska mi sto mi pomogna da se izlecam od toa sranje a sega nikakva marihuana speed ekstazi seto toa e sranje veruvajte koj doziveal moze da kaze zatoa ne vi ni treba!
A sto ima vrska igla ili smrkanje?neli e toa isto samo pomali se moznostite za dobivanje na hepatit c i hiv.Bas mi e milo sto si se simnal se nadevma deka nema veke nikogas da padnes vo iskusenie a i da padnes obrakaj se kaj tvoite blizni onoe koi ti mislat se najdobro kaj tvojata devojka prijateli ako seuste gi imas.V procem i samiot znaes sto znaci da si zavisnik ne e lesen toj nacin na zivot mozebi drugite ne rabiraat ama jas potoplno te svakam ,site te osuduvaat crna ovca vo opsestvoto problemi so policija i slicni rab i seto toa za mizerijata heroin.POZZ od mene i drzi se se najdobro.

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
...боже со вас бре..што ако пишуал на латиница..бре бре...големи чуда..инаку да се вратим на темава...да дрогата е е мн погрешно сватена..некои толку се трипаа на неа..што на ркај завршуваат заедно со неа..како шо беше кажано горе...инаку би сакала марихуана да пробам..ама ете од ова што читам се предомислив,..хих....
..инаку јас имам проф. која не можела да ги положи испитите и незнам што зела..и останала три дена и три ноќи будна и го положила испитот..ама после тоа кога незнам не го зела...мн и се вртело..едноставно не можела да седи мирна..се потела....сите и биле криви за се и сешто...а и ни кажуваше дека кога првиот пут ги зела ..и било прекрасно..дека се чуствуала како да лебди..како да оди по облаци..едноставно светот и бил розов..хаха ама одвај успеала да се спаси..и изгледа тоа и го загорел мозокот..хаха муке со неа видовмо хих...:pipi:

Член од
31 март 2008
Мислења
2.572
Поени од реакции
1.864
и дрогата и алкохолот и цигарите треба да се забранат, кога веќе збориме за штетност оти сите се штетни

сите овие гомна се неполезни за телото

Mlad_man

Sine Qua Non
Член од
20 април 2007
Мислења
3.475
Поени од реакции
207
и дрогата и алкохолот и цигарите треба да се забранат, кога веќе збориме за штетност оти сите се штетни

сите овие гомна се неполезни за телото
Абе ај за алкохолот ќе застанам малку во одбрана зошто ако го зимаш во ептен мали дози не прави ништо. Пример една чаша не 3-4 флаши од било што. Дури има и лекарска употреба според стариве со мачкање ова она за крвта ракииче знам стариве зимаат. Ама за цигари и дрога БАН ФОРЕВЕР:

Член од
27 август 2008
Мислења
291
Поени од реакции
9
Не е уопште погрешно сватено! Никогаш у живот неам пробано и супер ми е! А сум имал прилика 10000000 пати да пробам!! Ама не! Кога и да почнеш на таа тема да праиш муабет, да размислуваш пак доаѓаш до еден ист заклучок - ДЕКА ДРОГАТА Е ШТЕТНА ПО ЗДРАВЈЕТО, ОПАСНА ПО ЖИВОТ итн (ова се однесува само за луѓе со здрава свест и чист разум). Само тој што се навлекол на такви работи може да ти каже дека е супер и сл.! Ама тие НЕ СТИГНУВААТ ПОДАЛЕКУ ОД БУТЕЛ! Едно цел живот порано! И да дознаат и роднините и комшиите и било кој дека си наркоман, освен тоа што е тешко и финансиски и психички да се откажеш од дрога, туку е и голем срам за семејството! Луѓееееееееее памет у главаааааааааа!

МОЈ СОВЕТ - КАЖИ НЕ:nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene::nenene: НА ДРОГАТА!

Kajgana Shop

На врв Bottom