Дали "ДРОГАТА" е погрешно разбрана?

Член од
12 јуни 2007
Мислења
55
Поени од реакции
0
Многу јасно дека растеш, созреваш... Имаш искуство и знаеш дека тоа не е убаво... Утре ке имаш деца ке те праша... Тато убаво ли е тоа и тоа... Ти ќе му кажеш... Не сине, немој тоа да го правиш... Ќе го мислиш најдоброто за своето дете... Но ќе му кажеш со сигурност дека тоа не е убаво, бидејќи си го поминал ти тоа и знаеш дека не чини... Па да се надеваме дека има повеќе вака што размислуваат како нас и на некој начин (што не ми се верува) ќе се подобри младината...

За вечерва имам толку да кажам... Поздрав до сите...

Член од
8 јуни 2006
Мислења
85
Поени од реакции
1
GOSPOT NI GO DAL NAZAEM ZIVOTOT ZA DA GO ZIVEJME I KO KE RESI DEKA TREBA DA GO ZEMI KE GO ZEMI-ODNOSNO ZIVOTOT TI E SVEKA I KO KE DOGORI TO E TO NASTANUVA SMRT NA KOJA SITE KE PLACAT AMA BADIJALA NEMOZAT DA TE VRATAT A RACUNAJTE DEKA TAA SVEKA NARECENA ZIVOT MOZI DA JA DUVNI I VETAR I DA JA IZGASNI ZA TO VI VELAM- ZIVEJTE MAKSIMUM KOLKU SO MOZI I KAKO SO MISLITE

ZATO LUGE VI REKOV UTRE OD KADE DA ZNAJLE DEKA KE SE RAZBUDI ME DEKA NEMA KOLA DA NE IZGAZI DEKA NEMA SOOBRAKAJKA DA NAPRAJME DUR SE VOZIME I DEKA NEMA DA ZAGINEME NEMOJTE POGRESNO DA ME SFATITE OVA E OD MENE JAS TAKA MISLAM POZDRAV

CAO LUGE NA SITE POZDRAV I UZIVAJTE VO ZIVOTOT I VARDETE SE OD ZLOBNI I LOSI LUGE

Член од
12 јуни 2007
Мислења
55
Поени од реакции
0
Да да... Ништо не се знае...
Може и паркиран шлепер да не удри :tapp:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.963
Поени од реакции
83.286
Не ја потценувам опасноста од злоупотребата на дрогата. Меѓутоа секој може да сконта дека далеку побројни се секојдневните проблеми поврзани со злоупотребата на алкохол и цигари. Арно ама тоа се едни од најпрофитабилните бизниси во светот. Така да Големиот Брат нема да дозволи да ни се отворат очите, заради неговите џебови. Инаку доколку душегрижниците би се раководеле по истата логика според која огнено ги сатанизираат дрогите, веднаш би требало сто пати поревносно да се свртат против легалноста на алкохолот и цигарите.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
457
Aбе малце и јас забегав од темава ме снема. Ко шо читам за годините се почна муабетот. Ако веќе така праиме муабет, еве порано не се бричеле машките се додека не отидат у војска, а сега маваат прв брич у 5-6 одд. срамота било да шетаат со брк у школо и низ маало. Или еве лично за мене кај сум знаел јас до 8мо (и тоа крајот) што е тоа дискотека? Сега прашајте некое 5то 6то оделенче ги знае сите дискотеки во сите дискотеки било, се фалат колку смувале или слично. Јас у 5то 6то одд. играв жмурка и морав петок сабота да бидам дома 23:00 максимум и тоа ако молам дома, сега гледам дечиња искрено 4то се и седат до после 12 надвор. Се мењаат генерациите Гаго и незнам уште кој друг спомна околу таа работа. Пак ќе кажам што толку фама бе за една марихуана, се пуши од памтивек, и тука ние сме нашле да праиме муабет.
А некој мислам праша за цените епа добро ЕВЕ:
Марихуана(една шибица=3џоинта)-300денари или у грамажа 3грама
Екстази(МДМ или СПИД) - 300, 400денари......Амстердамските се 1000 ама од 1/4 се праиш партал
Кокаин-3000денари 1грам=5 црти или 3 домаќински црти
Кокаин квалитетен- 10 000денари 1грам
Хероин- Гази Бејби џанкшит-350денари......Гази Бејби фајнест 800денари.....пудра за оние во кризи....250 денари

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
точкест напиша:
Aбе малце и јас забегав од темава ме снема. Ко шо читам за годините се почна муабетот. Ако веќе така праиме муабет, еве порано не се бричеле машките се додека не отидат у војска, а сега маваат прв брич у 5-6 одд. срамота било да шетаат со брк у школо и низ маало. Или еве лично за мене кај сум знаел јас до 8мо (и тоа крајот) што е тоа дискотека? Сега прашајте некое 5то 6то оделенче ги знае сите дискотеки во сите дискотеки било, се фалат колку смувале или слично. Јас у 5то 6то одд. играв жмурка и морав петок сабота да бидам дома 23:00 максимум и тоа ако молам дома, сега гледам дечиња искрено 4то се и седат до после 12 надвор. Се мењаат генерациите Гаго и незнам уште кој друг спомна околу таа работа.
Da goce ama ne znachi deka ako istanuvaat do poaksno i idat po diskoteki deka im dava ya pravo da posegnat prvo kon cigari pa posle kon droga, bidejkji kako shto kazhav nikotinot neverojatno brzo sozdava zavisnost i misam deka ti mnogu podobro go znaesh toa od mene ama najverojatno si se lazhesh sebe si deka ti e se navika. A isto taka treba da znaat tie deca so shto is imaat rabota, no tochno e deka premnogu im se dozvoluva od doma, a za toa se krivi preyagrizhenite roditeli koi za da im bide se udovoleno na svoite deca ne sogleduvaat deka so istoto toa im nashtetuvaat na zdravjeto direktno, bidejki ednostavno decata do i tinejdzerite do kaj 17-18 godini ne e dovolno zreli za da gi razberat implikaciite vrz nivniot zhivot shto gi imaat tie psihotorpni supstancii.

Член од
28 февруари 2007
Мислења
63
Поени од реакции
0
Sakate da se drogirate??? Epa simnete si go programceto I-Doser. Programot e besplaten ama drogite se kupuvaat (ili pak mozete da ja simnete krakuvanata verzija). Raboti na toj nacin sto preku audio zvuk (binaural beats) gi sinhronizira mozocnite branovi so sto se postignuva slicen efekt kako i rekreaciona droga. Daleku pozdravo od obicnite drogi, vsusnost ne predizvikuva nikakvi posledici......Hajde Da Se Drogiramo :icon_lol: izvinete ako ova bese off topic

Љупка

CLAW
Член од
30 јули 2008
Мислења
69
Поени од реакции
5
А зошто како треба да биде разбрана дрогата?!Па тоа е порок на 21от век и мислам дека не е до разбирањето , тоа е сакаш или неќиш да си умреш млад и чао!Ме изнервира сега темава!Што е сега ова, како ајде вие не разбирате дека дрогава не е многу лоша!Ах бе деца , до каде со овај ум???

DarkWalker

Think globaly , Act Localy!!!
Член од
4 февруари 2006
Мислења
1.209
Поени од реакции
70
Дали е погрешно сватена ? Па зависи што конзумираш , некои работи погрешно се свакаат .. :):toe:

Член од
29 јули 2008
Мислења
91
Поени од реакции
3
Дригата е ОК сфатена тие што ја користат не се сфатени

Член од
27 мај 2008
Мислења
1.025
Поени од реакции
42
мн интересно правило
Дрогата не е за деца!~

Член од
21 јануари 2008
Мислења
2.782
Поени од реакции
33
Ако пробаш, пробуваш за секогаш...
така да не ја ни пробувај ..
Дрогата не само што не е за деца, за никој не е, незнам како излезлезе ова чудо

pirlo21

којотот
Член од
12 јануари 2008
Мислења
2.052
Поени од реакции
2.055
мн интересно правило
Дрогата не е за деца!~
Но затоа за возрасните хаха, дрогата не е за никој, сите си мислат дека еднаш колку за забава да проба и после ќе се откаже,(ама тешко е откажувањето) освен ако си психички многу јак ќе можеш да прекинеш.
П.С не сум наркоман:baeh:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
НА КОЈ МУ Е БЕ ПОТРЕБНА ДРОГА !!

(озбилно... сака некој ?)

Член од
21 јануари 2008
Мислења
2.782
Поени од реакции
33
Никој не сака дрога !!!
До наркомани(дрогиражи) е дојдено тоа од мерак што сакале да ја пробат и си мислеле дека ќе ја откажат но еве ако пробаш неможеш да откажеш од дрогата ...

Kajgana Shop

На врв Bottom