Дали Груевски со своите нелогични изјави ја отежнува состојбата и позицијата?

Член од
28 февруари 2008
Мислења
219
Поени од реакции
2
ocigledno na forumov ima mnogu partiski clenovi na dpmne pa pri spomnuvanje na se sto ne im odgovara odgovaraat so arogancija i omalovazuvanje pa duri toa se i samite moderatori

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
Очигледно на форумот има многу грчки провокатори кои свршуваат при помислата дека името Македонија навистина може да биде избришано...

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Да ги прекине преговорите...?? немој те молам.
Нешто не ми е јасно,зошто сите кои и мисли добро на Македонија и Македонскиот народ(без разлика на која и да било политичка партија да припаѓааат)секогаш се омаловажуваат.
П.С. Јас те прашав дали Груевски работи против Македонија,а ти ми пишуваш реферати за министри и пратеници.
Способноста на премиерот се мери според резултатите и за мене никогаш не била важна политичката определба барем од `91 наваму.Оној што е способен,е способен и не само да и мисли добро на Македонија туку и да допринесува за нејзино добро.За мислење добро,верувам дека барем 102% од народот и мисли добро на сопствената држава,но колку придонесува за навистина да и биде добро тоа е прашање.Во рацете на премиерот се огромни буџетски средства на располагање со кој може да направи она што другите не можат да го направат.Твоето прашање беше дали Гвујо дал некаква изјава против Македонија.Па размисли логички дали еден премиер е толку будала да даде изјава против сопствената држава.Ако тоа го стори јас мислам дека треба да си го бара чарето во некоја психијатриска установа,а овој не е дотаму стасан.
Рефератот за министрите ти го напишав за да прочиташ ти и јавноста кој се грешките на Гвујо,при тоа мораш да знаеш дека еден министер за транспорт и врски кому парите му се во Грција инвестирани уште кога беше тинејџер од родителот,сигурно нема да му шепне на Гвујо дека треба да "касаме" Грци во борбата за името,како што впрочем треба и да правиме во една таква непоштедна битка.Самиот факт што тој министер е и главен финасиер на партијата ДПМНЕ кажува и со каков став настапувавме последниве две години кон проблематиката со името особено кога на Грците им направивме толку одстапки со ОКТА,УСЈЕ,визни дискриминации,преговаравме за нешто за кое никој не треба ни да помисли да го преговара за да бидеме доведени во ваков ќорсокак пред влезот во Евроатланските структури па да се вадиме на принципот "патриотска изјава" која го одржува рејтингот.
Mоите добронамерни сугестии не беа упатени вака јавно само кон тебе да ти одговорам на ваквото прашање,туку се јавни и транспарентни верувам на овој форум,за да ги читаат сите и да мозгаат дека во Македонија има многу повеќе луѓе на кој капиталот не им е во Грција туку им е во Македонија на која и сакаат сигурно поубава иднина од оние на кој што умот им е во Грчката берза и повеќе се секираат дали ќе падне Грчката влада одколку дали Македонија ќе влезе во НАТО под уставно име.

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.410
Поени од реакции
595
ocigledno na forumov ima mnogu partiski clenovi na dpmne pa pri spomnuvanje na se sto ne im odgovara odgovaraat so arogancija i omalovazuvanje pa duri toa se i samite moderatori
Да бе , во право си ! Па дури и бојата на форумов е портокалова , а нели Грујо во кампањата ....
Да оставиме партиски етикети сега , одговори на едно едноставно прашање :
Дали си за `влез` во НАТО , нормално со променето име , или сакаш да го зачуваме нашето уставно име, па какви и да последици носи тоа ?
Кажи ми , како можеме да влеземе во НАТО а да не го промениме името (јас би бил пресреќен кога би било вака) ?

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Очигледно на форумот има многу грчки провокатори кои свршуваат при помислата дека името Македонија навистина може да биде избришано...
Обајцата мислите дека тоа се исти луѓе,или спротивни едни на други?

ShiNinG`sTaR

The Chosen One
Член од
29 јули 2007
Мислења
82
Поени од реакции
1
Само што слушнав реклама на грчко радио... или што и да е.. " Macedonia was,is and will stay Greek forever ! " Сељациииииии :mad:

Станоја

The Patriot
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.322
Поени од реакции
29
ABC,и за мене не е битна партиската и верската или било каква друга определба за било кој што прави добро за Македонија.Треба сите да застанеме позади нив и да ги поддржиме.

Проблемот е во тоа што повеќето гледаат да си ги наполнат сопствените сметки,одколку дали Македонија ќе го промени името или ке влеземе во нато и еу.

Во преговорите за името не вовлекоа други наши предавници кои сите добро знаеме кои се и што се. И не може да се одкажеме сега така лесно од преговорите.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.266
Поени од реакции
84.364
Да бе, педери. Не им одговара да се викаме: Република Македонија Скопје.
Но спокојно, најверојатно така ќе биде, па ќе ти дојде се' на место.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
ABC,и за мене не е битна партиската и верската или било каква друга определба за било кој што прави добро за Македонија.Треба сите да застанеме позади нив и да ги поддржиме.

Проблемот е во тоа што повеќето гледаат да си ги наполнат сопствените сметки,одколку дали Македонија ќе го промени името или ке влеземе во нато и еу.

Во преговорите за името не вовлекоа други наши предавници кои сите добро знаеме кои се и што се. И не може да се одкажеме сега така лесно од преговорите.
За да не се откажеме од преговорите така лесно,требаше тие преговори да ги одржуваме само на билатерално ниво и да не дозволиме да се префрли на меѓународен план,ограничено со временски лимити пред влез во НАТО или ЕУ.Впрочем уште со првиот ден на власт требаше да се даде до знаење дека Македонија за името може да разговара само со Грција и со никого друг а црвената линија која деновиве стана актуелна требаше да се објави јавно во светот наместо да се прават скапи и непродуктивни кампањи од кој нема никакво фајде.Косово пак требаше да го искористиме како територијално-стратешки адут при можноста за притисок кон Грција,но нашата власт гледам дека и тој адут неповратно го губи како најзначајна логистичка подршка кон оваа нова Држава во Европа,каде практично ќе станеме бесплатни слуги и заштитници на Грчките финансијски интереси кој не ја признаваат територијата низ која транзитира слободно нивниот скап производ а при тоа дури и не уценуваат дека сме морале да им се "поднапрчиме" да ни го свирнат поубаво,наместо тоа да го правиме ние доколку сакаат да поминат.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.132
Поени од реакции
5.774
За да не се откажеме од преговорите така лесно,требаше тие преговори да ги одржуваме само на билатерално ниво и да не дозволиме да се префрли на меѓународен план,ограничено со временски лимити пред влез во НАТО или ЕУ.Впрочем уште со првиот ден на власт требаше да се даде до знаење дека Македонија за името може да разговара само со Грција и со никого друг а црвената линија која деновиве стана актуелна требаше да се објави јавно во светот наместо да се прават скапи и непродуктивни кампањи од кој нема никакво фајде.Косово пак требаше да го искористиме како територијално-стратешки адут при можноста за притисок кон Грција,но нашата власт гледам дека и тој адут неповратно го губи како најзначајна логистичка подршка кон оваа нова Држава во Европа,каде практично ќе станеме бесплатни слуги и заштитници на Грчките финансијски интереси кој не ја признаваат територијата низ која транзитира слободно нивниот скап производ а при тоа дури и не уценуваат дека сме морале да им се "поднапрчиме" да ни го свирнат поубаво,наместо тоа да го правиме ние доколку сакаат да поминат.
Да да..Требаше да се направат разговорите на билатерален карактер, но тоа се работи за тоа дали Македонија ќе добие ВЕТО..А ако го добие тоа ВЕТО Македонија нема да влезе во НАТО, а тоа би пркосело на америте во нивните планови па затоа се замешаа.Не му е нив толку гајле за тоа што ние се караме, нив му е гајле само ДА СИ ЈА ОСТВАРАТ АГЕНДАТА!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Да да..Требаше да се направат разговорите на билатерален карактер, но тоа се работи за тоа дали Македонија ќе добие ВЕТО..А ако го добие тоа ВЕТО Македонија нема да влезе во НАТО, а тоа би пркосело на америте во нивните планови па затоа се замешаа.Не му е нив толку гајле за тоа што ние се караме, нив му е гајле само ДА СИ ЈА ОСТВАРАТ АГЕНДАТА!
E па доколку Американците сакаат да си ја остварат својата агенда,на самитот во Букурешт можат многу лесно да го направат тоа доколку само малку ги сменат условите за прием на нови членки во иднина при што ќе се бара концензус од сите земји членки на НАТО само за тоа дали потенцијалните кандидати ги исполнуваат сите воено-технички стандарди но никако не политички.Инаку каде би им бил крајот доколку Србија стане членка и еден ден одлучува дали Косово треба исто така да членува во НАТО.Србите 111% ќе стават вето и Косово никогаш нема да влезе во НАТО.Од друга страна Македонија од пред неколку дена најавува поинтезивна соработка со Русија па на НАТО им преостанува засекогаш да се простат од доминација на Балканот доколку во својот состав имаат "забиен колец" во вид на проруска Србија и Македонија.

CurvaSud_Milan

rossoner4life
Член од
21 март 2008
Мислења
622
Поени од реакции
4
Груевски овие денови недозволиво си игра со рејтинг. Кога се на средбите со Претседателот и преговарачот Димитров договара и подржува еден став, а кога излгува пред медиумите кажува друго само за да си го задржи рејтингот. Ама знаете како викаат , од два к*** на крај со ниеден ќе остане, односно ќе ја изгуби власта. Како и да е, кој сака нека дојде на власт, најбитното е сега да влезе во НАТО. Од блиски извори:) до нашиот претставник во ЕУ можам да ви дадам екслузивна информација дека 99% ќе добиеме покана под сегашната рефернца.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
...Побитно од твојот, и идентитетот на твојот народ?!
NORMALNO BE NE... :) no od druga strana se pokazuvame kako NEVIDENI PREGOVARACKI DUNSTERI.
A bidejki toa ne e realno taka ,.....so slucaen izbor na trojca piljari na Zeleno pazarce ke se napravi Pregovaracki Dream Team, ostanuva soznanieto deka NEKOJ NE MESTI i toa ne da ne mesti, tuku ne pretepa so nasi kamenja po nasa glava....
..................Celava papazjanija i diganje na temperatura posle tolku godini nebunjeneje na FYROM-skoto ime ( ili onaka kuluarsko bunickanje..:) ) sega pred priemot vo NATO...samo pokazuva deka USA, EU i ostanati NIKOGAS nemale vistinska namera Makedonija da ja tretiraat kako e red megu suvereni zemji...
Vo takvi slucai se koristi silata na jakiot protivnik. Koga veke sme se zajebunile so FYROM-isuvanjeto......se sedi miren i so toa ime se vleguva vo sekoe dupce kade se moze...pa posle kako i sekoja snaa se razdipluvaat basmite :)
Poznato e i deka nasite NEPRIJATELI ne sisaat vesla i go znaat i toa.....zatoa MORAAT DA NE DOTEPAAT....sto i da napravime,da izmenime,smenime , nema da bide dovolno...osven naseto nacionalno SAMOUTEPANSTVO.....i zatoa,vo vakvi priliki, ako go razbiram dobro ABC se baraat rivalite na nasive segasni "prijateli" i " sojuznici" i im se dava predlog koj ne se odbiva.......drugata alternativa e DA NE NEMA.... kako mi se gleda nasive causi taa ja odbrale......i ovcite so svoeto bleenje se slozile..... :)

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Зависи и како ќе ти се погоди свекрвата :)

А јас кога дрвев да си се закотвиме со непријателите на нашите непријатели, никој не му се слушаше...

Kajgana Shop

На врв Bottom