Способноста на премиерот се мери според резултатите и за мене никогаш не била важна политичката определба барем од `91 наваму.Оној што е способен,е способен и не само да и мисли добро на Македонија туку и да допринесува за нејзино добро.За мислење добро,верувам дека барем 102% од народот и мисли добро на сопствената држава,но колку придонесува за навистина да и биде добро тоа е прашање.Во рацете на премиерот се огромни буџетски средства на располагање со кој може да направи она што другите не можат да го направат.Твоето прашање беше дали Гвујо дал некаква изјава против Македонија.Па размисли логички дали еден премиер е толку будала да даде изјава против сопствената држава.Ако тоа го стори јас мислам дека треба да си го бара чарето во некоја психијатриска установа,а овој не е дотаму стасан.Да ги прекине преговорите...?? немој те молам.
Нешто не ми е јасно,зошто сите кои и мисли добро на Македонија и Македонскиот народ(без разлика на која и да било политичка партија да припаѓааат)секогаш се омаловажуваат.
П.С. Јас те прашав дали Груевски работи против Македонија,а ти ми пишуваш реферати за министри и пратеници.
Да бе , во право си ! Па дури и бојата на форумов е портокалова , а нели Грујо во кампањата ....ocigledno na forumov ima mnogu partiski clenovi na dpmne pa pri spomnuvanje na se sto ne im odgovara odgovaraat so arogancija i omalovazuvanje pa duri toa se i samite moderatori
ocigledno na forumov ima mnogu partiski clenovi na dpmne pa pri spomnuvanje na se sto ne im odgovara odgovaraat so arogancija i omalovazuvanje pa duri toa se i samite moderatori
Обајцата мислите дека тоа се исти луѓе,или спротивни едни на други?Очигледно на форумот има многу грчки провокатори кои свршуваат при помислата дека името Македонија навистина може да биде избришано...
Да бе, педери. Не им одговара да се викаме: Република Македонија Скопје.ocigledno na forumov ima mnogu partiski clenovi na dpmne pa pri spomnuvanje na se sto ne im odgovara odgovaraat so arogancija i omalovazuvanje pa duri toa se i samite moderatori
За да не се откажеме од преговорите така лесно,требаше тие преговори да ги одржуваме само на билатерално ниво и да не дозволиме да се префрли на меѓународен план,ограничено со временски лимити пред влез во НАТО или ЕУ.Впрочем уште со првиот ден на власт требаше да се даде до знаење дека Македонија за името може да разговара само со Грција и со никого друг а црвената линија која деновиве стана актуелна требаше да се објави јавно во светот наместо да се прават скапи и непродуктивни кампањи од кој нема никакво фајде.Косово пак требаше да го искористиме како територијално-стратешки адут при можноста за притисок кон Грција,но нашата власт гледам дека и тој адут неповратно го губи како најзначајна логистичка подршка кон оваа нова Држава во Европа,каде практично ќе станеме бесплатни слуги и заштитници на Грчките финансијски интереси кој не ја признаваат територијата низ која транзитира слободно нивниот скап производ а при тоа дури и не уценуваат дека сме морале да им се "поднапрчиме" да ни го свирнат поубаво,наместо тоа да го правиме ние доколку сакаат да поминат.ABC,и за мене не е битна партиската и верската или било каква друга определба за било кој што прави добро за Македонија.Треба сите да застанеме позади нив и да ги поддржиме.
Проблемот е во тоа што повеќето гледаат да си ги наполнат сопствените сметки,одколку дали Македонија ќе го промени името или ке влеземе во нато и еу.
Во преговорите за името не вовлекоа други наши предавници кои сите добро знаеме кои се и што се. И не може да се одкажеме сега така лесно од преговорите.
Да да..Требаше да се направат разговорите на билатерален карактер, но тоа се работи за тоа дали Македонија ќе добие ВЕТО..А ако го добие тоа ВЕТО Македонија нема да влезе во НАТО, а тоа би пркосело на америте во нивните планови па затоа се замешаа.Не му е нив толку гајле за тоа што ние се караме, нив му е гајле само ДА СИ ЈА ОСТВАРАТ АГЕНДАТА!За да не се откажеме од преговорите така лесно,требаше тие преговори да ги одржуваме само на билатерално ниво и да не дозволиме да се префрли на меѓународен план,ограничено со временски лимити пред влез во НАТО или ЕУ.Впрочем уште со првиот ден на власт требаше да се даде до знаење дека Македонија за името може да разговара само со Грција и со никого друг а црвената линија која деновиве стана актуелна требаше да се објави јавно во светот наместо да се прават скапи и непродуктивни кампањи од кој нема никакво фајде.Косово пак требаше да го искористиме како територијално-стратешки адут при можноста за притисок кон Грција,но нашата власт гледам дека и тој адут неповратно го губи како најзначајна логистичка подршка кон оваа нова Држава во Европа,каде практично ќе станеме бесплатни слуги и заштитници на Грчките финансијски интереси кој не ја признаваат територијата низ која транзитира слободно нивниот скап производ а при тоа дури и не уценуваат дека сме морале да им се "поднапрчиме" да ни го свирнат поубаво,наместо тоа да го правиме ние доколку сакаат да поминат.
E па доколку Американците сакаат да си ја остварат својата агенда,на самитот во Букурешт можат многу лесно да го направат тоа доколку само малку ги сменат условите за прием на нови членки во иднина при што ќе се бара концензус од сите земји членки на НАТО само за тоа дали потенцијалните кандидати ги исполнуваат сите воено-технички стандарди но никако не политички.Инаку каде би им бил крајот доколку Србија стане членка и еден ден одлучува дали Косово треба исто така да членува во НАТО.Србите 111% ќе стават вето и Косово никогаш нема да влезе во НАТО.Од друга страна Македонија од пред неколку дена најавува поинтезивна соработка со Русија па на НАТО им преостанува засекогаш да се простат од доминација на Балканот доколку во својот состав имаат "забиен колец" во вид на проруска Србија и Македонија.Да да..Требаше да се направат разговорите на билатерален карактер, но тоа се работи за тоа дали Македонија ќе добие ВЕТО..А ако го добие тоа ВЕТО Македонија нема да влезе во НАТО, а тоа би пркосело на америте во нивните планови па затоа се замешаа.Не му е нив толку гајле за тоа што ние се караме, нив му е гајле само ДА СИ ЈА ОСТВАРАТ АГЕНДАТА!
...Побитно од твојот, и идентитетот на твојот народ?!најбитното е сега да влезе во НАТО
NORMALNO BE NE... no od druga strana se pokazuvame kako NEVIDENI PREGOVARACKI DUNSTERI....Побитно од твојот, и идентитетот на твојот народ?!