Далеку од очи-далеку од срце?

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Малце потешко тоа.
Да не се гледаш со некој подолго време, без разлика колку пати дневно се слушате и колку саати поминувате на мсн заедно, сепак, не е тоа тоа. Страста ќе изчезне, љубовта исто (ако воопшто ја имало), живеат одделени животи, некој од партнерите сигурно ќе запознае некој друг... Не верувам дека може да успее. И како воопшто би се развивала таа врска и би напредувала, ако воопшто не се ни гледаат?

Е сега, има разлика меѓу далечина и далечина. Важно е и колкава е далечината, па според тоа и колкави се шансите да се гледаат колку можат почесто...

Не сум имала вакво искуство, а искрено, не верувам ни дека би сакала да имам. :toe:

^^Mon4e

The sweatest thing
Член од
30 јануари 2007
Мислења
476
Поени од реакции
0
Mislam deka ako se sakaat i dvajcata vrskata moze da uspee slobodno! Imam takvo iskustvo (od razlicni gradovi) i znam kako e.

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Ljubovta e tuka.. No kilometri delat.. Sto sega?

Go/ja sakas.. Te saka.. No ete ne ste od ist grad ili mozebi ni od ista drzava.. Dali i kolku moze da opstoi takva vrska?.. Se e ok koga ke se vidite.. Se e perfektno.. No dali e toa toa sto sakate da bide? I koe e resenieto vo vakov slucaj spored vas?

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
229
girlll напиша:
Go/ja sakas.. Te saka.. No ete ne ste od ist grad ili mozebi ni od ista drzava.. Dali i kolku moze da opstoi takva vrska?.. Se e ok koga ke se vidite.. Se e perfektno.. No dali e toa toa sto sakate da bide? I koe e resenieto vo vakov slucaj spored vas?
Ја научив дека тука има најголема улога фактот што врската нема да зависи од вас, туку од купишта други фактори шо постојано ќе излегуваат на површината во форма на грди проблеми. Треба повеќе од љубов за една таква одговорност.
Најлесно и најприфатливо е секако, да се запреш пред да отиде работата предалеку.
Но нели така ќе изгубиш и многу прекрасни работи заедно со болката ;).
Simply tаke the chance and see if it works for ye.

Член од
9 март 2007
Мислења
483
Поени од реакции
6
Ако се сака,се се може!
Индивидуална ствар!Сепак такви љубови постоеле и ќе постојат!Ако се работи за вистинска меѓусебна љубов тогаш ќе опстои!Али само ако и двајцата тоа го сакаат!Затоа и се вели:-Љубовта нема граници!

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
ramada напиша:
Ако се сака,се се може!
Индивидуална ствар!Сепак такви љубови постоеле и ќе постојат!Ако се работи за вистинска меѓусебна љубов тогаш ќе опстои!Али само ако и двајцата тоа го сакаат!Затоа и се вели:-Љубовта нема граници!
Убаво звучи и во пракса е така.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
leandra напиша:
Убаво звучи и во пракса е така.
ne se slozhuem bash, i toa bash od praksa...ama epteeeeeeeeeeen duga pricha e, ali ne e bash taka, poishe bi rekol za kogo kako

Ashley

بين الحياة والموت
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.043
Поени од реакции
35
Мојата врска на далечина веќе неколку години е супер:)
Така да, не се сложувам со оваа изрека. Љубовта е посилна од се, секако кога е обострана.

girlll

§įмθπŞ ďª φΪШ
Член од
28 јануари 2007
Мислења
3.418
Поени од реакции
111
Ashley uspeva takfa vrska spored tebe? Kaj tebe bar uspeala a toa znaci deka bi mozelo da se odrzi ako se znae kako.. Samo toa me interesirase.. Thx ;D

Ashley

بين الحياة والموت
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.043
Поени од реакции
35
girlll напиша:
Ashley uspeva takfa vrska spored tebe?
До сега е успешна, а понатаму незнам :) Не дека е лесно, но кога се сака се се може. Мене не ми е намалена љубовта воопшто од кога е отишол, а верувам ни нему. Нема врска тоа дека чувствата избледуваат, може за некои кои не се сакаат вистински, па тоа им е премногу.
girlll напиша:
Kaj tebe bar uspeala a toa znaci deka bi mozelo da se odrzi ako se znae kako.. Samo toa me interesirase.. Thx ;D
Па нема некоја посебна формула за тоа како да успее. Само треба да се сака :)

PiNkGiRl

Queen of rain
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.717
Поени од реакции
8
Заебано е да си во ваква врска. Мислам дека колку и да се обидуваш да ја сочуваш врската сепак со текот на времето спонтано се губи смислата. Од почетокот ке бидат доволни телефонските разговори, мејлови, пораки, но со текот на времето ќе почне да се раѓа сомнеж, нервоза зошто не е до тебе, мислите каде е и што прави. Без разлика колкаво поверение имаат партнерите еден со друг сепак и тоа ќе се појави по одреден период.
Така да верувам дека е вистина ова Далеку од очи, далеку од срце.

Batistuta

..пак од скриен број...
Член од
16 февруари 2005
Мислења
1.945
Поени од реакции
50
Ashley напиша:
Мојата врска на далечина веќе неколку години е супер:)
Ако се гледаш на пр. 4-5 дена во месецот... доволно е многу помалку за да биде супер нели. Малку време заедно, да се искористи квалитетно :)
Ама твојата врска веројатно на почетокот не била на далечина?

Jukka

chili
Член од
16 мај 2007
Мислења
537
Поени од реакции
2
tuginata pusta da ostane ...... nekogas takvite vrski mosne dobro funkcioniraat, iako ne e postojano poraj tebe ama koga ke se sretnat vreme si go iskoristuvaat maksimalno, ama cesto da se gledat a ne na 4-5 meseci ...... ja ne bi go praktikuval toa, go imam iskuseno toa i fala dosta mi bese ... dalecinata si go pravi svoeto

Ashley

بين الحياة والموت
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.043
Поени од реакции
35
Batistuta напиша:
Ако се гледаш на пр. 4-5 дена во месецот... доволно е многу помалку за да биде супер нели. Малку време заедно, да се искористи квалитетно :)
Ама твојата врска веројатно на почетокот не била на далечина?
Па први две години не беше на далечина :) А не се гледаме 1 месец, па после две недели до месец дена сме заедно :salut:

Волшебник

....твој избор....
Член од
16 мај 2007
Мислења
220
Поени од реакции
4
Доста врски успеваат без разлика на одалеченоста...Живееме во свет на технологија пред се интернетот е одлична работа за таквите врски...Нон-стоп си се слушаат, гледаат и така...А кога ќе се видат си разменуваат еликсири на љубовта.....Мислам дека ако се сака некој далечината не е никаков проблем....

Kajgana Shop

На врв Bottom